9. luukku: Vieraslahjaidea

tiistai 9. joulukuuta 2014

kuva
Mietimme hyvän aikaa ennen häitämme vieraslahjojen mahdollisuutta. Lopulta päädyimme siihen, ettei meidän tarvitse antaa vieraille enää erikseen lahjaa, kiitosta siitä että he tulivat juhliimme. Ystäväni meni viime kesänä Italiassa naimisiin ja siellä vieraslahjat ovat huikea bisnes. Pelkkiin vieraslahjoihin keskittyneitä yrityksiä löytyy ja paljon. Ystäväni ei olisi halunnut antaa vieraslahjoja, mutta Italiassa se olisi ollut pahin mahdollinen etikettivirhe, joten hän taipui niiden antamiseen. Eikä nyt puhuta mistään pari marinnekarkkia sifonkipussissa-lahjasta vaan teetetyistä lasirasioista, joiden sisällä on jotakin. Kulttuurieroja kerrakseen! 

Itse hääjuhlien vieraana olen todistanut molempia käytäntöjä, vieraslahjojen antamista sekä niiden puuttumista. Mieleeni on jäänyt muun muassa pienet erikoiskahvipussukat ja nimikivet. Kun näin yllä olevan kuvan, olin aivan myyty. Miten ihana idea! Ja jälleen korostaisin edullisuutta, yhden siemenpussin saa hyvin huokeasti. Toinen juttu onkin, että kuinka moni lahjan saaja kylväisi siemenet. Ehkei se kuitenkaan olisi pääasia, varsinkin jos siemenpusseihin liimaa hääparin monogrammitarran tms.


kuva
Annatteko te häävieraillenne vieraslahjat? Mitä annatte? :)

2 kommenttia:

  1. Meillä oli herkkubuffet, josta oli mahdollisuus viedä nameja pussissa mukanaan. Jos oltaisiin vielä erikseen vieraslahjat hankittu, olisin kyllä ehdottomasti halunnut jakaa kukkiensiemeniä. En toisaalta tiedä kuinka moni vieraista olisi lopulta siemenet istuttanut, sillä moni asuu kerrostalossa. Hyvä idea olisikin ehkä laittaa pussukat esille ja halukkaat voisivat siitä sitten lahjan mukaansa napata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa nyt kun sanoit, niin meilläkin oli karkkibuffet, josta vieraat kokosivat itselleen pussukan ja monet ottivatkin pussukan mukaansa. Toisaalta taas olisiko niitä pakko istuttaa? Toimiihan siemenpussi muistona muutenkin. Esimerkiksi mainitsemani vieraslahjaksi saamani erikoiskahvi jää juomatta, koska en juo kahvia, mutta silti se on mukava muisto. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |