22. luukku: DIY - kynsilakalla koristellut astiat

maanantai 22. joulukuuta 2014

kuva
En muista missä yhteydessä alunperin törmäsin kynsilakalla koristelujen astioiden ohjeeseen, mutta olen aivan koukussa! Erilaisten astioiden tuunaaminen ja koristeleminen kynsilakalla on superhelppoa, -nopeaa ja -hauskaa. Lisäksi astioista saa erittäin näyttävän näköisiä. Materiaalit kylläkin maksavat jonkin verran, mutta esimerkiksi minä ostin perusvalkoisia kuppeja Ikeasta ja käytin kynsilakkojeni jämiä. Hääjuhlaa varten tällä tekniikalla voisi koristella esimerkiksi tuikkukippoja tai tarjoiluastioita.

Kuppien ja vesivärien lisäksi tarvitset laakean muoviastian (joka muuten käytännössä menee pilalle), vettä sekä hammastikun ja talouspaperia. Laske astiaan vettä ja kaada haluamasi värisiä kynsilakkoja veteen. Tee tikulla kynsilakoista kuvio ja kasta astia veteen. Kynsilakasta on muodostunut veden pinnalle kelmu, jonka astia imaisee. Anna kuivua muutaman tunnin ajan. Alla vielä video, josta voit katsoa tarkemmin tekoprosessin:
Loppuun vielä varoituksen sana, tähän jää koukkuun! :)4 kommenttia:

 1. Uijui, mulla on kirpparille lähdössä muutama valkoinen perus muki, mutta ennen niiden sinne roudausta taidankin tästä postauksestasi inspiroituneena hiukan tuunailla niitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa! Mutta varoituksen sana, siihen voi jäädä koukkuun. :D

   Poista
 2. Löysin netistä eilen tälläisiä mukeja ja haluan heti ehdottomasti kokeilla! Keksin samalla äitienpäivä lahjan :D Tiedätkö pystyykö glitteri kynsilakalla tekemään saman ja miten värit pysyvät pesussa?

  VastaaPoista
 3. Siis mukit pestään käsin vai kuinka?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |