18. luukku: DIY-ohje birdcage-hunnulle

torstai 18. joulukuuta 2014

Kuinka monelle morsiamelle on tulossa huntu tai birdcage? Itse en missään vaiheessa innostunut hunnuista, varsinkin kun hääjuhlapäivänämme olimme olleet jo useamman kuukauden naimisissa. Jos olisin jotakin hunnun tynkää halunnut käyttää, niin se olisi ollut birdcage (tosin se ei olisi pukuni kanssa sopinut yhtään). Birdcage-hunnut osaavat olla aika arvokkaita, joten jos haluat säästää ja tehdä hunnun itse, nappaa tästä oivallinen ohje! Ohjeen olen alunperin ottanut täältä.

kuva
kuva
Tarvitset
1. pahviset kukkamallit (3 aavistuksen eri kokoista)
2. sakset
3. neulan ja lankaa
4. puuvillakangasta
5. nauhaa
6.  huntuverkkoa
7. metallinen hiuskampa
8. hiusklipsu 

Aloita kukkien tekemisestä. Leikkaa puuvillakankaasta pahvisten kukkamallien avulla kangaskukat. Asettele kukat päällekkäin isommasta pienimpään.
kuva
Taita kukat keskeltä puoliksi. Taita keskeltä vielä kaksi kertaa. Pidä toisella kädellä kukan alaosasta kiinni ja toisella kädellä aukaise kukan muotoon.

kuva
Pidä edelleen alaosasta kiinni ja ompele alaosa yhteen. 

kuva
Jatka hunnun tekemisellä. Leikkaa 30,5cm x 23 cm kokoinen pala huntuverkosta. Huolittele leikattu reuna pujottamalla lanka reikien välistä. Solmi lanka molempiin päihin kiinni.

kuva
Kerää juuri huoliteltu pää yhteen ja ompele kiinni.

kuva
Aseta 7,5 cm pitkä nauha juuri ommellun pään päälle. Taita nauha molemmista päistä puoliksi niin, että nauha on kolminkerroin. Ompele yhteen. Tee myös hunnun toiselle päälle edellä mainitut asiat.
 
kuva
Leikkaa pieni pala nauhaa ja aseta se hiusklipsun sisäpuolelle. Aseta hunnun toinen pää klipsun päälle ja ompele se klipsun sisällä olevaan nauhaan kiinni.

kuva
Ompele kukka kiinni klipsussa olevaan nauhaan. Ompele hiuskampa toisen pään nauhaan kiinni.

kuva
kuva
Valmista! Voi olla, että teen tällaisen itselleni muita juhlia varten. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |