20. luukku: Paikkakortit

lauantai 20. joulukuuta 2014

Kaikissa häissä, joissa olen ollut vieraana, on ollut valmis istumajärjestys. Istumajärjestyksen määrittäminen onkin paras tapa vaikuttaa vieraiden viihtymiseen. Ehkä suomalaiseen kulttuurin ei sovi amerikkalainen "Pick a seat, not a side"-tyyppinen istumajärjestys, jossa vieraat saavat itse istua mihin haluavat. Istumajärjestys täytyy tietysti ilmaista jotenkin vieraille ja usein juhlissa onkin isompi taulu, jossa istumajärjestys näkyy ja sen lisäksi jokaisen paikalla vielä nimilappu. Tapoja istumajärjestyksen ja paikkakorttien tekemiseen on valtavasti, mutta kannattaa aloittaa miettiminen siitä, mikä sopisi omaan juhlaan ja juhlien teemaan. 

Toivottavasti seuraavat ideat ja ohjeet helpottavat mietintöjäsi! 

kuva
Macaron-paikkakorttien tekemiseen tarvitset macaroneja, hammastikkuja ja pidempiä tikkuja, nimikortit sekä liimaa. Liimaa nimikortti hammastikun (tai pidemmän tikun) toiseen päähän ja laita aseta tikku haluamiesi macaronien läpi.

kuva
Virvoitusjuoma-paikkakorttien teko onnistuu helposti. Tarvitset vain nimikortit, nyöriä tai nauhaa sekä virvoitusjuomaa!

kuva
Ohjeen näiden hauskojen, nimikoitujen purkkien tekemiseen löydät täältä. Ohjetta voi hyödyntää esimerkiksi juomalasien nimikoimiseen. 

kuva
Tikkari -paikkakortteihin ei muuta tarvita kuin tikkari ja nimikortti. Myös cakepop sopii erittäin hyvin.

Näihin paikkakortteihin tarvitset nimikorttien lisäksi pyykkipojat, jotka voit tuunata mielesi mukaan esimerkiksi glitterillä. Ja eikun paikkakortti kiinni lasin reunaan!

kuva
Käpy-paikkakortit ovat ilmainen ja helppo tapa laittaa nimikortit esille. 

kuva
Kelluvien vene -paikkakorttien ohjeen löydät täältä.

kuva
Miksei nimen sijaan kortissa voisikin olla vieraan kuva?

kuva
Nämä munakennoista askarreltavat kukka-paikkakortit vaativat hieman aikaa ja vaivaa, mutta ovathan ne aivan upean näköiset! Ohjeen löydät. täältä.

kuva
Paikkakortti ihan kirjaimellisesti! Ohje löytyy täältä.

Loppuun vielä mitä simppelein paikkakortti-idea, joka on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin näyttävä!
kuva
Millaiset paikkakortit teidän juhliinne on tulossa? :)

4 kommenttia:

 1. Nuo alimman kuvan paikkakortit on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella kivat. Tietty väriteema voi noiden kanssa hieman rajoittaa. Meille tulee kaarnasydämiä ja pitsinauhaa menulappujen ympärille (täältä löytyy hieman suuntaa antavia kuvia: http://vintage-punk-rock.blogspot.fi/2014/12/tuottoisat-pikkujoulut.html). Olen tällä hetkellä hieman epäileväinen niiden kanssa, mutta toivottavasti niistä tulee kelvolliset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Oi kun näyttää kauniilta nuo sydämet ja pitsinauhat! Suotta epäilet. :)

   Poista
 2. Noi glitteröidyt pyykkipojat sulatti mun sydämen <3 (: Siinä vois olla meidän häiden ripaus hopeaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Kaiken lisäksi helppo, nopea ja edullinen pieni koriste. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |