Sadonkorjuujuhla marokkolaisin maustein

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Lupasin julkaista Kotiblogit-lehdestä ylijääneen kuvamateriaalin täällä ja tämä syksyinen sunnuntai-ilta sopii mielestäni mainiosti siihen. Kuvia ei ole julkaistu lehdessä, mutta tekstit ja resepti ovat suoraan jutusta. Mitä pidät marokkolaishenkisen sadonkorjuujuhlan koristelusta ja kattauksesta? 

Kuvat Matias Jurvanen. 


Sadonkorjuujuhla marokkolaisin maustein


Tunnelmallinen syysillan sadonkorjuujuhla ammentaa vaikutteita marokkolaisesta kulttuurista.
                                                                                                 
Sadonkorjuujuhla eli kekri on muinainen suomalainen juhla, jonka suosio hävisi aikanaan kaupungistumisen myötä. Mielestäni maasta saatavat antimet, vihannekset, marjat ja sienet ansaitsevat nykypäivänäkin juhlansa.

Yhdistämällä suomalaiseen sadonkorjuujuhlaan marokkolaista tunnelmaa juhlaan saadaan ripaus luksuksen tunnetta. Maanläheiset kasvikset ja marjat yhdistetään eksoottisiin hedelmiin ja mausteisiin. Marokkolainen teema sopii hyvin syksyiseen juhlaan, sillä siinä on mystisyyttä. Tummanpunaiseen ja -siniseen yhdistetään ripaus raikasta valkoista sekä kallista kultaa.

Juhlakattauksen perustana on punainen, pyöreä matto. Maton ympärillä on sinisiä ja kultaisia tyynyjä. Sini-ruskeat verhot seinällä on laskostettu marokkolaisen teltan tyyliin. Kattausta valaisee marokkolainen lyhty sekä kynttilät kultaisissa kynttilänjaloissa ja tuikkukipoissa. Puulaudalle on katettu minttuteetä marokkolaisiin teelaseihin. Pienissä maljakoissa ja pullossa on tummanpunaisia ruusuja. Myös edullisilla yrteillä voi somistaa kukkien sijaan. Vihannekset lepäävät puulaatikon päällä, jota koristaa sininen, marokkolaishenkinen keittiöliina. Kultaisella kerrostarjottimella on rykelmä hedelmiä.

Sadonkorjuujuhlan kattauksen ja somistuksen voi toteuttaa edullisesti. Itse valitsin kattauksen värit käytyäni läpi, mitä tavaroita minulta jo löytyy. Haluankin kannustaa tekemään löytöjä kotoasi, ja maustamaan niistä syntyvää kokonaisuutta edullisilla löydöillä, joita voit tehdä muun muassa kirpputoreilta ja alennusmyynneistä.


Tummanpunaiset ruusut yhdistettynä kultaiseen alustaan tuovat kattaukseen luksuksen ja eksotiikan tuntua. 


Marokkolaiset ruuat ovat tunnettuja mausteisuudestaan. Perinteisiä marokkolaisia mausteita ovat mm. inkivääri, cayennepippuri ja savustettu paprika. Myös valkosipuli maustaa marokkolaisen keittiön ruokia. Koristeellinen marokkolainen lyhty luo syksyiseen juhlaan tunnelmaa.  Lyhty Dokkän. 


Minttutee katetaan marokkolaisiin teelaseihin. Teelasit Indiska.

Minttu-inkivääritee, 2 lasillista

Minttutee on perinteinen marokkolainen juoma, jota nautitaan niin kuumana kuin kylmänä.  Reseptissäni minttu saa kaverikseen inkiväärin.

10 mintun vartta
1,5 cm pala inkivääriä
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl hunajaa
4 dl kuumaa vettä

Valmista tee erillisessä astiassa. Laita astiaan tuoreen mintun varret. Kuori ja raasta inkivääri ja lisää mintun varsien joukkoon. Purista mukaan sitruunan mehu ja lisää hunaja. Kaada kuuma vesi ainesten päälle. Hauduta 7 min. Siivilöi tee marokkolaisiin laseihin ja lisää niihin vielä hieman minttua. Nauti tee kuumana tai jäähdytä se jääkapissa ja nauti viileänä.

6 kommenttia:

  1. Aivan järkyttävän inspiroivia kuvia! <3 Tällaisten juttujen ja fiilistelyjen takia syksy ei todellakaan tunnu ankealta, vaan päinvastoin! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Syksyisiä mutta kauniita :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia!! Ja tota teetä täytyykin testata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Suosittelen lämpimästi, se on hyvän maun lisäksi aikamoinen vitamiinipommi näin keskellä syksyistä köhäaaltoa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |