Kuinka sisustaa koti toimivammaksi?

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Olemme asuneet nyt samassa vuokra-asunnossa neljä vuotta ja keväästä lähtien olemme vilkuilleet myytäviä asuntoja. Pari viikkoa sitten törmäsimmekin erittäin potentiaaliseen ehdokkaaseen. Punnitsimme asiaa pitkään ja päätimme kuitenkin lykätä asunnon ostamista ja jäädä asumaan vuokra-asuntoomme. Asuntomme on todella kiva, asuinalue kaunis ja palvelut lähellä, vuokraisäntä oikein mukava eikä naapureistakaan ole valittamisen sijaa. Asuntomme 60 neliötä riittävät meille oikein hyvin. Samalla kun päätimme jäädä asumaan tähän päätimme myös, että nyt on aika toteuttaa muutamia sisustushaaveitamme.

Ensimmäinen askel asuntomme uudelleensisustamisessa on suursiivous. Tein kesällä KonMarin innostamana pientä siivousta, mutta nyt on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja todella punnita, mitä kaikkea tarvitsemme elämiseen. Uskon, että luopumalla turhasta tavarasta meille mahdollistuu sisustushaaveidemme toteuttaminen.MAKUUHUONE

Hylly ja peili pois. Haluaisin tehdä makuuhuoneestamme rauhallisemman tilan, mikä tarkoittaa turhien tavaroiden karsimista pois. Meiltä löytyy kokovartalopeili eteisestä, joten sellainen makuuhuoneessa on turha. Peili piilottaa taakseen joogamattoja, lautapelejä ja ompelukoneen. Takaa pilkistää myös hääpukuni. Joogamatot mahtuisivat lipaston ja seinän väliseen nurkkaukseen, kun siitä raivaa pois pelit, ompelukoneen ja hääpuvun. Puku pitää muutenkin siirtää jonnekin muualle, sillä nykyisessä paikassaan se altistuu auringonvalolle. Alkoholihyllyllemme olemme miettineet jo vuosia toisenlaista ratkaisua ja nyt olemmekin miettineet hankkivamme baarikaapin. Toinen asia sitten, että minne se sijoitettaisiin.

ETEINEN

Kaappien järjestely. Eteinen on muuten mielestäni toimiva, mutta siivouskomero ja ulkovaatekaappi pitäisi järjestellä uudelleen. Kaapeissa on varmasti turhaa tavaraa, jota heittämällä pois meille vapautuisi säilytystilaa. Tarkoituksena olisi järkevöittää tavaroiden säilyttämistä koko asunnossa. Minulle jäi KonMarista mieleen, että samat asiat kannattaisi säilyttää samassa paikassa.
KYLPYHUONE

Värikoodatut pyyhkeet. Minua on jo pitkään ärsyttänyt, kuinka pyyhkeidemme väritys ei sovi kylpyhuoneemme väritykseen (todella kriittinen ongelma, tiedän...). Ajatuksenani on hankkia sinne sopivia pyyhkeitä pikkuhiljaa. Haluan myös vaihtaa kylppärin maton. Kylppäriin pitää hankkia uusi shampooteline, sillä vanha teline päätti sopimuksensa putoamalla selkääni kesken suihkukäyntini. Voin kertoa, että sain aika mojovan jäljen selkääni! Lisäksi ajattelin hankkia kaappiin telineen kodin pesuaineille, jolloin ne ovat siistimmin esillä.
KEITTIÖ

Olen haaveillut jonkin aikaa erillisestä tee- ja kahvipisteestä, sillä minua ärsyttää kun keittimet vievät työtilaa keittiötasolta. Ne myös näyttävät siinä epäsiisteiltä. Samalla haluaisin hankkia uuden kahvinkeittimen. Olemmekin miettineet, josko siirtäisimme neljä hengen ruokapöydän pois ja sen tilalle hankkisimme baaripöydän ja kaksi jakkaraa ikkunan eteen. Ruokapöydän tilalle tulisi kaappi, johon laittaisimme edellä mainitut alkoholit ja kaapin päälle tulisi tee- ja kahvipiste. En vain osaa sanoa, toimisiko sellainen järjestely keittiössämme. Jos muuttaisimme järjestyksen, niin meidän pitäisi hankkia erilainen lamppu, matto ja verhot. Lisäksi olen aika kyllästynyt tiskaamaan astioita käsin, joten astianpesukone olisi aivan huikea juttu.


OLOHUONE

Musiikki-, työ- ja tv-pisteet. Olohuoneen sisustamisesta tekee ongelmallisen sen, että sinne tulisi mahtua paljon tavaraa. Haluaisin sen kuitenkin olevan viihtyisä ja avaran oloinen. Olohuoneessa on pakko olla sohva, sohvapöytä eli arkku, tv-taso ja tv, piano ja kitarat, cd-hylly sekä työpiste. Ajattelinkin jakaa huoneen kolmeen osioon; musiikki-, työ- ja tv-pisteeseen. Meidän on pakko hankkia uusi cd-hylly tai laajentaa edellistä, sillä siihen ei enää mahdu nykyisetkään levymme eikä levyjen ostolle ole näkyvillä loppua. Olohuoneen lamppu (ja varsinkin sen paikka) minua on tympinyt jo pitkään ja nyt voisikin olla aika hankkia sen tilalle uusi lamppu. Tarvitsisimme myös toimivamman työpöydän ja -tuolin. Lisäksi haluaisin maalata ruskean tehosteseinän eri väriseksi ja maalata käsittelemättömät listat valkoiseksi. Maalasin kesällä eteisen ja keittiön listat, ja haluaisin tehdä työn loppuun.


Jos sinulle tulee mieleen jotakin ajatuksia ja ideoita, kuinka asuntomme uuden sisustuksen voisi toteuttaa, niin vinkkaa ihmeessä! :) Onko sinulla tällä hetkellä joitakin sisustushaaveita? 

4 kommenttia:

 1. Minusta paras ohje oli siinä Kon Mari-kirjassa. Etsi kuva millaisessa kodissa haluaisitte asua. Kun tavoite on mielessä sitä kohti on helpompi kurkotella. Teillä on kiva koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ohje! Minulta tuo olikin jostain syystä mennyt ohi. Minulla on pinterest täynnä inspiraatio-kuvia, mutta ehkä niistä täytyisi muodostaa selkeämpi kokonaisuus. Kiitos, kyllä me tässäkin sisustuksessa viihdymme, mutta kaipaisimme silti pieniä muutoksia. :)

   Poista
 2. Ymmärrän oikean väristen pyyhkeiden kriittisyyden! :D Meillä on lisäksi wc:n lattia pikkuruista neliönmuotoista laattaa, mistä johtuen wc:n pyyhkeissä saa mielellään olla neliöitä. Saatan olla hiukan mahdoton. :D

  Olohuoneen ruskean seinän maalaaminen vaaleammaksi voisi tuoda tilaan raikkautta ja siinä ohella kaipaamaasi avaruuden tuntua. Jos olohuoneen kaikkia seiniä ei halua vaaleiksi, vaihtoehtona voisi olla lyhyen seinän maalaaminen tehostevärillä. Muita seiniä tummempi päätyseinä kun luo pitkänmallisissa tiloissa vaikutelman lyhyemmästä tilasta, jolloin tilan mittasuhteet tasapainottuvat.

  Keittiönne on aivan ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etten ole ainoa pyyhekriittinen! :D Siinä voikin olla etsimistä, että löytää oikean sävyiset pyyhkeet, joissa on neliöitä.

   Olen samaa mieltä, että ruskean seinän maalaaminen vaaleammaksi raikastaisi tilaa ja tekisi siitä isomman oloisen. Huoneeseen tulee muutenkin aika kehnosti valoa, joten on sääli, että tumma seinä imee vähäisenkin valon ja samalla pienentää huonetta. Meidän täytyy vain miettiä, onko seinän maalaaminen mahdollista, sillä se on maalattua tapettia. On mahdollisuus, ettei se kestä uutta maalikerrosta enää.

   Kiitos! Päädyimme pohdintojen jälkeen siihen, ettemme tee keittiölle mitään. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |