Kesähäät ja RUSKETUSRAJAT

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kenties suurin pelkoni häidemme suhteen on rusketusrajat. Tai oikeastaan ihan pahin on palanut dekoltee. Huh! Ihan menee kylmät väreet, kun mietin rumaa palanutta dekolteeta yhdistettynä upeaan häämekkoon. Olisikohan pitänytkin järjestää keväthäät ettei olisi tarvinnut huolehtia tästä asiasta?
kuva
Siis, olen hyvin vaalea ja mielelläni olisin vaalea myös hääpäivänäni, ruskettumisesta en niin välitä. Oikeastaan joka kesä onnistun polttamaan jonkun tyhmännäköisen kuvion naamaani tai yläkroppaani. Ainakin t-paidan tai topin rajat näkyy. Ja hyi, miten rumalta näyttää valkena hohtavat topin olkainjäljet ruskettunutta ihoa ja hääpukua vasten. Tai miten olisi punaisena rusottava nenä?
kuva
 Okei, aika helppoa on vältellä aurinkoa, suojautua hyvin ja vaikka ottaa suihkurusketus sekä tasoitella ihoa meikillä, mutta silti. Minua ei haittaisi sateinen kesä (kunhan vain hääpäivänämme ei sataisi), koska silloin pääsisin helpommalla. Kuitenkin minulla saattaa olla pienimuotoinen ratkaisu asiaan. Kuulin nimittäin aurinkokapseleista, jotka suojaavat ihoa palamiselta. Ne sisältävät luontaisia karotenoideja auringon kypsyttämistä öljypalmun hedelmistä (?). Sen lisäksi tuotteesta löytyy A-vitamiinia, alfakaroteenia, PABAa ja pantoteenihappoa. 
kuva

Itsehän en tuosta mitään ymmärrä, mutta tuttujeni kokemuksista ja suositteluista kyllä. Ongelmana vain on, että samalla kun se suojaa ihoa tehokkaasti palamiselta, se myös edistää ruskettumista, mistä en niin välitä. Tenkkapoo siis. 
kuva
Pelkäättekö tekin, että ihonne menee kärähtämään juuri  häiden alla? Löytyykö tehokkaita vinkkejä auringolta suojautumiseen? :) 

22 kommenttia:

  1. Joo noi rusketusrajat kyllä pelottaa! Yleensä en kyllä rusketu vaikka mitä tekisin, mutta kun ajattelee tuuria niin kyllä se vaan taitaa niin olla, että ihan satavarmaan tänä kesänä rusketun / palan / jotain sinne suuntaan....
    Pete on meillä semmonen et se palaa herkästi, ruskettuu herkästi ja kuoriutuu ihostaan herkästi.

    Pitää muistaa ostaa sille noita kapseleita ja pakottaa se rasvaamaan varsinkin korvat nyt kesän lähestyessä. Ite en käytä koskaan aurinkolaseja (meikit menee) mutta sillä taas on lasit silmillä ja rajat naamassa.... Hitto... Se myös tykkää enemmän istuskella auringossa kuin minä joten nyt sulhasen suojakerroin meillä kuntoon. Kiitos muistutuksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja saisko tuon kommentoinnin robotin pois..

      Poista
    2. Hei hyvä kun sanoit, en edes tienny et mulla on sellainen. Nyt se ei enää häiritse! :)

      Poista
    3. Eipä mitään, toivottavasti säästytte kummatkin palamiselta! :) Minun on pakko käyttää migreenin takia aurinkolaseja ja joudun sitten pelkäämään rajoja...

      Poista
  2. No kyllä! Juuri eilen auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta ja mittarin näyttäessä +22 astetta totesin sulholle, että mun on "pakko" ostaa läjä tuubitoppeja kesää varten. Rusketusraidat olis kyllä jotain aivan karseeta kuvissa... Beetakaroteenia olen parinakin vuonna popsinut menemään, mutta en kyllä ole huomannut mitään eroa rusketuksessa tai sen tasaisuudessa. Ehkä heittelen niitä tänäkin vuonna placebo-mielessä ääntä kohden kuitenkin ; ) Tärkeää olisi, että oltaisiin sulhon kanssa suurin piirtein yhtä ruskeita. Ongelmana tässä on, että meikäläisen suomalainen hipiä ei kovin helposti rusketu, varsinkaan naamasta, kun taas sulhon ei tarvitse kuin ajatella aurinkoa ja rusketus jo ilmaantuu! Kesäpisamat onneksi tulee meikäläiselle kivana bonuksena, toivottavasti meikkaaja saa aikaiseksi meikin, joka ei piilota niitä ihan täysin. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jos sä jätät tänä kesänä syömättä ne niin varsin saat jonkun aurinkoallergian. :D Itsekin täytynee hamstrata tuubitoppeja, jotta välttyy valkoisilta olkainjäljiltä. Pisamat on kyllä kivannäköisiä!

      Poista
  3. Laitat aina tosi voimakasta suojakerrointa kun lähdet ulos, ihan mitä tahansa tekemään. Vältät narutoppeja ja painijanselkiä, niistä jää yleensä voimakkaimmat rajat. Myös erilaisten olkaimien vaihteleminen toimii. Eli ei pelkkiä narutoppeja, painijanselkiä. Hakeudut terassilla varjoon, tai vedät silloin olkaimet alas. Lisäät suojakerrointa niinä päinä useasti kun olet auringossa paljon, varot pään yli vedettäviä laukkuja (kädessä kannettavat on parhaat kesäisin). Jos iholla tuntuu yhtään kuumotusta, vedät päälle jonkun kevyen t-paidan, mieluiten oversizen. Siitä ei jää niin herkästi t-paita rajoja. Vältä keskipäivän-iltapäivän aurinkoa. Siinä on mun aseet rajoja ja ruskettumista vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos vinkeistä! Eiköhän näillä pärjää. :)

      Poista
  4. Sama pelko täällä! Etenkin juuri noi rusketusrajat! Rusketusta otan kyllä mielelläni vähän, sillä en halua olla samanvärinen kuin hääpukuni. Täytyy kuitenkin alkaa haalimaan olkaimettomia yläosia tai sitten varautua aina pitkähihaisella varmuuden vuoksi. Onneksi meillä on häät vasta elokuussa, joten rusketus ehtii tasoittua toivottavasti loppukesää kohden. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa, enpä tullut ajatelleeksi, että rusketus tasoittuu loppukesää kohden. Meilläkinhän on häät elokuussa. :) Itse mietin sitä, kun hääpuvun väri osui juuri nappiin ihonvärini kanssa tammikuussa ostohetkellä...

      Poista
  5. Aina voi käydä ottamassa tasoittavan suihkurusketuksen hääviikolla. :)
    Aloitin jo nyt aurinkokapseleiden syönnin. Rusketus tarttuu myös siellä puunvarjossa ja noilla kapseleilla ihon pinta ei vain rusketu tasaisemmin, se suojaa ihoa sekä palauttaa ihon kimmoisuutta ja sen kosteustasapainoa. Mitään rusketuksen tehostusta en niillä ole huomannut, mutta kaikille tuttu kesän aikainen ihon hilseily on sillä loppunut.

    Dekolteen alueella aina samaa voimakkuutta kuin kasvoihin ja kaulaan. Huivi aina laukkuun, jolla voit tarvittaessa peittää herkimmät alueet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta. :) Täytyy kyllä käydä ostamassa niitä kapseleita! Ja tänä kesänä huivi kulkee mukanani kaikkialle. :)

      Poista
  6. Minä kyllä pelkään aurinkorajoja myös! Minä olen vaalea, mutta erotuksella sinuun, mielelläni ruskettuisin. Mutta eipä se yleensä ole mahdollista, kuin palamisen kautta. Eli häiden kesä täytyy varmaan mennä sitten tavallisena vaaleana itsenäni.. ennemmin niin, kuin kamalat aurinkorajat. Aurinkolaseja ei voi varmaan käyttää ollenkaan, koska tapoihini kuuluu juurikin tuo alimman kuvan kasvojen look.. Tokihan niitä rajoja voi tasoitella, mutta kauheinta olisi jos iho olisi hääpäivänä ihan oikeasti palanut. Se nimittäin sattuu. Auts. Mua sattui ihan näitä kuviakin katsoessa. Nimimerkillä kokemusta on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh sanopa muuta! Kiva siinä halailla vieraita, kun sattuu kroppaan. Täytyy pitää huoli, ettei mene vahingossa nukahtamaan aurinkoon! Toivotaan, että saisit toivomaasi rusketusta tänä kesänä. :)

      Poista
  7. Minäkin koitan välttää sen perinteisen v-aukon muodostumista dekolteelle. Olenkin jo hankkinut täksi kesäksi paljon olkaimettomia toppeja. Mikään auringonottaja en ole koskaan ollutkaan, mutta kyllähän se aurinko tarttuu muutenkin. Toivotaav rajatonta kesää ;)!

    VastaaPoista
  8. Itsehän palan todella helposti ja teen työtä osittain myös ulkosalla, joten kyllä, tuo palamisen ja raitojen todennäköisyys on ihan valitettavan suuri. Toivon, että pelastuksekseni osuu häiden ajankohta elokuulle, eli iho olisi jo vähän tasaantunut alkukesän aurinkoshokista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa alkukesä olisi kylmä ja voisit pitää pitkähihaisia?.. Toivotaan, että säästyt pahemmilta raidoilta ja palamiselta. :)

      Poista
  9. Argh, tätä asiaa en ennen ollutkaan ajatellut! Itse olen todella vaalea ja palan herkästi auringossa. Enkä minäkään hirveästi välitä rusketuksesta. Dekoltee on ainainen murheenkryyni, se kun on palanut moneen otteeseen ja punoittaa melkein talvellakin. Täytyy varjella sitä tulevana kesänä oikein ajatuksella (ja aurinkorasvalla ;)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ja varoa käyttämästä paitoja, jossa on joku juju dekolteen kohdalla. Minulla paloi yhtenä kesänä hauska ovaalinmuotoinen jälki dekolteelle. Onneksi dekolteen punoitusta voi peittää meikkivoiteella, esimerkiksi Vichyllä on erinomainen, kevyt peitevoide.

      Poista
  10. Tää on mun pelko numero 1. Mua ei edes tuubitopit pelasta, koska hääpuvussa on selässä iso aukko. Taidan kulkea pitkähihaisessa alkukesän. Onneksi täytyy myös tehdä paljon töitä, joten voin kyhjöttää sisällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten olisi viehkeä päivänvarjo? :) Onneksi itsellänikin on sisätyöt, ettei tarvitse jänskättää ulkotöissä palamista.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |