Sulhasen mittatilauspuku

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Huomasin as long as we´re happy -blogista, että vaatturiliike Saumassa on mittatilauspäivät, jolloin mittatilauspuvujen hinnasta saa -20%. Päätimme sitten sulhasen kanssa, että sinne mennään käymään ja näin tehtiinkin lauantaina. Inspiraatiokuvana toimi tämä:
kuva
Liikkeessä meitä oli vastassa myyjätär, joka ei aluksi tuntunut oikein ymmärtävän mitä olemme hakemassa. Pikkuhiljaa kun mietimme kankaita ja nappeja jne, myyjätär alkoi lämmetä ja ymmärsi millaista tyyliä sulhanen haluaa. Tiivistettysti kerrottuna valitsimme kankaan, vuorikankaan, sisätaskun kankaan, kauluksen alle jäävän kankaan ja napit sekä liivin takaosan kankaan. Myyjätär otti mitat sulhasesta ja räätälöi valmispuvusta oikeankokoisen ja -näköisen mallin sulhasen päälle. Hän ehdotti muun muassa taskujen mallia ja paikkaa sekä kauluksen mallia. 
 
 Kun kaikki oli päätetty, hän jäi tilaamaan pukua. Eli puku tulee täysin meidän toiveidemme mukaan, mutta valmispukuna eli sitä ei suoraan räätälöidä sulhasen päälle. Kun puku saapuu liikkeeseen, se vielä sovitetaan ja tehdään viimeiset mahdolliset korjaukset.
Sulhaselle ei siis tule perinteistä hääpukua, vaan normaalipituisella takilla oleva tyylikäs, tummanharmaa puku, jonka istuvuus on erittäin hyvä. Päädyimme mittatilauspukuun juurikin sen takia, että istuvuus saadaan kohdilleen.
No mitä koko komeus sitten kustansi? Housujen, liivin ja takin normaalihinta oli 1798 euroa, josta 20 prosentin alennuksen jälkeen hintaa jäi 1438 euroa.

Millainen puku teidän sulhasellenne tulee? Mistä hankitte puvun, vuokraatteko vai ostatteko? :)

6 kommenttia:

 1. Varmasti tulee sulholle aivan mieletön puku!
  Meillä ostetaan luultavasti valmismallistosta puku sulhaselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon kanssa! :) Meillä valmispuku ei oikein tullut kysymykseen sulhasen kropan mallin takia, hän on hoikka leveäharteinen urheilija. Uskon myös, että kerran mittojen mukaan tehty puku kestää aikaa ja käyttöä. Ellei sitten sulhaselle kasva häiden jälkeinen kaljamaha. :D

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä, eikä hinta yhtään niin pahalta kuin kuvittelin! :) meillä on pukuasia vielä vähän harkinnassa, kun odottelemme Turo Tailorin uusia pukuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mekin suhteutettiin hinta siihen, että puvulle on käyttöä myös jatkossa. Miesten puvuillahan ei ole kiire, tämän kyseisen puvun kohdalla toimitusaika oli noin 5 viikkoa, jonka lisäksi noin 2 viikkoa loppuviimeistelyt. :)

   Poista
 3. Loistavaa että saitte hyödyn alennuksesta! Mittatilauspuku on aina hyvä sijoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kiitos vain vinkistä! :) Ja kiva, että teillekin löytyi sulhaselle puku.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |