Harjoitushäämatka?

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Alunperin ajatuksenamme oli lähteä häiden jälkeen viettämään hunajakuuta New Yorkiin, mutta automme oli eri mieltä. Tuhansia euroja niellyt autoremontti romutti suunnitelmamme, mutta silti tekisi mieli lähteä jonnekin heti häiden jälkeen. Olisi ihana saada viettää yhdessä muutama päivä jossakin muualla ennenkuin häiden jälkeinen arki iskee päin. Pienelläkin budjetilla pääsee jo jonnekin, ja pääasia on kuitenkin yhdessä oleminen ja häistä palautuminen. Kaipaisin teiltä vinkkejä ja ideoita, minne voisimme suunnata edullisesti elokuussa. Kaikki matkasäästövinkin ovat tervetulleita! :)

Itse olemme pohtineet seuraavanlaisia vaihtoehtoja:

Kööpenhamina
kuva
Amsterdam
kuva
Praha
kuva
Lontoo
kuva

Onko kukaan muu lähdössä "harjoitushäämatkalle" ennen varsinaista häämatkaa? :)

14 kommenttia:

 1. Voi ei! Yllättävät autorempat on aina ihan hanurista! Terveisiä vaan peugeotin omistajalta, täällä noi yllättävät kulut auton kanssa on erittäin tuttuja! :D
  Noista kohteista mä en henkilökohtaisesti ainakaan valitsis kööpenhaminaa jos tarkoitus on saada eniten rahalleen vastinetta, kööpenhamina on tosi kallis kaupunkina, vaikka lennot sinne onkin edulliset!
  Näistä vaihtoehdoista mä valitsisin ehdottomasti Damin tai Prahan :)

  Meidän omat häämatkasuunnitelmat on elämän suurempien suunnitelmian takia muuttuneet aivan totaalisesti! Alunperin meidän oli tarkoitus muuttaa vajaaksi vuodeksi ulkomaille häiden jälkeen ja tämä olisi tavallaan ollut meidän häämatka, mutta koska mä hainkin juuri opiskelemaan on tämä ulkomaille muutto nyt jäissä näillä näkymin...
  Joten todennäköisesti tehdään aikalailla samallalailla kuin te ja lähdetään ensin johonkin pienemmälle reissulle ja sitten vaikka mun valmistumisen jälkeen johonkin isommalle matkalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, autot on kyllä ikävän arvaamattomia. :/ Okei, hyvä tietää ettei innostu Köpiksen edullisista lennoista liikaa. Harmi, kun se on niin kaunis kaupunki...

   Oi miten upealta kuulostaisi vuosi ulkomailla! Toisaalta useampi reissu on myös kiva vaihtoehto. Tsemppiä opiskelupaikan suhteen! :)

   Poista
 2. Lontoosta on hankala saada hyvää majoitusta kohtuulliseen hintaan, vaikka muuten se on toki ihana kaupunki. Praha on kiva! Mielenkiintoisia ja melko edullisia kaupunkeja ovat myös Budapest, Dubrovnik ja Riika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siskoni ovat yöpyneet Lontoossa ollessaan entisessä vankilassa, mutta ehkä prehäämatkalla haluaisi jotain hienompaa. :D Kiitos vinkeistä!

   Poista
 3. Entä italia tai ranska? Halpoja maita olisi myös puola ja saksa :)
  Köpis ei ole mikään halpa vaihtoehto, vaikka se ihana kaupunki onkin. Pariisi oli todella halpa siihen nähden mitä oletin sen olevan. Halvempi huomattavasti kuin lontoo ja hotellit suht edullisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa Berliiniä mietittiin myös. Hyvä tietää, ettei Pariisi olekaan mikään ökykallis. Sitäkin voisi pohtia. :)

   Poista
 4. Me tehtiin eräänlainen harjoitushäämatka, joskin sekin oli kyllä viikon mittainen ;) !

  Olen suuntaamassa itse Varsovaan nyt keväällä ja kun olen tutustunut kaupungin tarjontaan pikkuhiljaa, alan syttyä sille myös häämatkakohteena. Lisää siitä tulossa siis blogiin! Lennothan sinne saa halvalla ja muutenkin paikka on aika edullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, pitääpä kyttäillä Varsova-postausta. :)

   Poista
 5. Lähdetään "harjoitushäämatkalle" Roomaan, saimme sinne tosi kivat lentotarjoukset! Kannattaa parin viikon päästä tsekkailla hullujen päivien tarjoukset, josko siellä olisi mitään kivaa teille.

  Nizzaaa suosittelen todella lämpimästi! Olemme olleet Antibesin kylässä, sekä Nizzassa aina heinä-elokuussa ja silloin on todella hyvä aika matkustaa sinne. Vuokraatte auton ja ajelette Ranskan Rivieraa Monacon ja Cannesin välillä. Ihania ruokapaikkoja, kauniita maisemia ja mieletön ilmasto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkeistä! En muistanutkaan, että hullut päivät lähestyy ja lentotarjoukset. :) Nizzan-reissu kuulostaa erittäin houkuttelevalta, kun muotoilit sen noin. :D

   Poista
 6. Kroatiaa on suositeltu! Ja jos löytää sopivat lennot, niin yllättävän halpa. Ja uusi ja hieno kohde! Ja muutenkin nuo Euroopan maat. Matkatoimistojen 'äkkilähtöjä' kannattaa seurata(on ilmotettu siis ihan elokuullekin asti esim tjäreborg), niin löytyy kyllä yllättävän halpoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkilähtö puolen vuoden päähän. :D Kroatia olisi siitä mainio, että siinä voisi yhdistää ranta- ja kaupunkiloman helposti. Erittäin varteenotettava vaihtoehto, kiitos vinkistä.

   Poista
 7. Me myöskin suunnistamme häiden jälkeen luultavasti minilomalle, tosin emme ihan heti vaan parin kuukauden päästä häistä, jahka saan graduni palautettua. Varsinaiselle häämatkalle lähdemme vasta 2015, kun työ- ja muut kuviot sen sallivat ja saamme säästettyä vielä vähän enemmän rahaa ainutkertaista matkaa varten. Mutta nyt astialle: Praha on aivan mielettömän ihana kaupunki! Kun vähän viitsii katsoa, löytyy edulliseen hintaan kauniita hotelleja (ja julkisilla pääsee hyvin kulkemaan, eli ihan ydinkeskustassa ei tarvitse yöpyä) ja ruoka ja juomat on edullisia. Näin saksalaistuneena voin tietysti lämpimästi suositella Saksaa matkakohteena, elokuussa on täällä vielä täysi kesä. Riippuen mitä haluaa, on ehdottomasti näkemisen arvoisia kaupunkeja Berliini, München ja Köln/Düsseldorf. Täältä Münchenistä käsin pääsee (vuokra-)autolla tosi kätsysti esimerkiksi Wieniin tai Salzburgiin, molemmat kauniita kaupunkeja myöskin! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |