Luukku 19: Vinkit stressittömään jouluviikkoon

maanantai 19. joulukuuta 2016

Jouluviikko on täällä! Enää viisi yötä jouluaattoon. :) Olen parhaillaan Itä-Suomessa vanhempieni luona ja täällä on aivan upean jouluinen sää. Puihin on jäätynyt kaunis lumikerros ja taivas leiskuu mitä uskomattomimmissa väreissä. Täällä on iltaisin niin pimeää, että jouluvalot todella pääsevät oikeuksiinsa. 

Jouluviikkoni alkaa siis mukavan leppoisissa merkeissä, mutta tiedän, että valitettavan monella näin ei ole. Itse olen kokenut, että paras lääke stressiin on asioiden järjestely ja aikatauluttaminen (vaikka olisi kyse sellaisesta asiasta kuin joulu). Jos olet sellainen henkilö, joka ei pysty rauhoittumaan joulun viettoon ennenkuin jouluvalmistelut on tiptop, niin miksi väkisin yrittää meditoida ja hokea, että "ei minun tarvitsisi näin paljoa tehdä", kun voi suunnitella kuinka hoitaa askareet tehokkaasti? Toki olen sitä mieltä, ettei joulun alla tarvitse ottaa stressiä esimerkiksi siivoamisesta, mutta olen myös sitä mieltä, että jos sinulla on jotkin perinteet, jotka haluat joulun alla toteuttaa, niin yritä hoitaa ne tehokkaasti alta pois ja mahdollisesti apujoukkojen avulla. Kokosin muutamia vinkkejä, kuinka jouluviikkoa voisi aikatauluttaa niin, että jouluaattona voi herätä levänneenä ja iloisena. Ti 20.12. Päätä jouluruuat

Käy tiistaina läpi lopullinen jouluruokalista. Etsi reseptit valmiiksi ja tee niiden pohjalta ostoslista. Juo jouluviikolla joka päivä kupillinen rauhoittavaa vihreää teetä, johon lisäät hunajaa. 


Ke 21.12. Tee jouluruokaostokset

Suosittelen tekemään jouluruokaostokset hyvissä ajoin, jotta vältyt ruuhkilta. Jouluruokien ostosreissussa usein kuluu runsaasti aikaa, joten sille illalle ei kannata muuta tekemistä varata. Ostosreissun jälkeen tee itsellesi jalkakylpy ja nauti kupillinen kuumaa kaakaota. 


To 22.12. Leivo

Leivo torstaina, mutta vain sellaisia leivonnaisia, mitä oikeasti haluat. Esimerkiksi itse leivon täksi jouluksi vain pipareita ja karjalan piirakoita. Koen turhaksi leipoa kuivakakkuja tai muita, sillä kuitenkin jouluna menee lähinnä pipareita ja konvehteja. Muista leivonnan ohessa kuunnella joululauluja. Katso vinkkejä joululevyihin esimerkiksi täältä


Pe 23.12. Tee pikainen joulusiivous 

Aatonaattona kannattaa keskittyä mukavaan joulupuuhasteluun ja tehdä siivous mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti. Joulua vietetään hämärässä valaistuksessa, joten miksi hinkata asunto lattiasta kattoon? Aatonaattona kannattaa keskittyä piparien ja joulukuusen koristeluun sekä kukkien laittoon. Tee illalla itsellesi kasvonaamio ja nautiskele tulevaa jouluaattoa. 

Ihanaa ja iloista jouluviikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |