2. luukku: Virkattu lumihiutale -joulukortti

perjantai 2. joulukuuta 2016


Olen vuosia sitten ollut ahkera virkkaaja ja ilmojen viiletessä syksyllä huomasin kaipaavani lankakerää ja virkkuukoukkua sohvan nurkkaan, josta katselin televisiota. Laitoin pinon virkkauskirjoja varaukseen kirjastosta, ja eniten innostuin Caitlin Sainion 100 Virkkattua lumihiutaletta -kirjasta. Kirjassa on sadan lumihiutaleen virkkausohje. Ohjeisiin on helppo tarttua, sillä ne ovat selkeitä (lukuunottamatta lukuisia suomentajan virheitä, kannattaa seurata mieluummin ohjeiden kuvia) ja hiutaleet syntyvät nopeasti. En olisi jaksanut virkata montaa samanlaista hiutaletta saati tehdä niistä mitään isompaa työtä, joten päädyin tekemään hiutaleista joulukortteja. Onkin muuten ensimmäinen kerta vuosiin, kun tein joulukortit itse! 


Hiutaleiden valmistuttua silitin ne vielä silitysraudalla ennen korttipohjalle liimaamista. Korttipohjalle olin liimannut värikkään kartongin. Hiutaleet liimasin erikeeperillä. Annoin liiman kuivahtaa ja laitoin kortit painon alle, sillä osa alkoi käpristyä hiutaleen painosta. Mielestäni hiutaleen taustaksi sopii perinteisen sinisen lisäksi esimerkiksi violetti ja vaaleanpunainen. Eihän taivas aina ole sininen, vaan siitä löytyy vaikka mitä sävyjä!


Koska käsialani ei ole kovin hyvä (eikä kärsivällisyyteni riitä siihen, että kirjoittaisin hitaasti), liimaan korttien sisäpuolella Hyvää joulua -tarrat. Sitten saankin sujauttaa kortit kuoriin ja viimeistellä kuoret lumihiutale -tarroilla. Toivottavasti korttien saajista on yhtä mukava saada kortti kuin minusta oli tehdä niitä! Teetkö sinä itse joulukortit tai lähetätkö/annatko ylipäätään joulukortteja? 


Ps. Muistathan osallistua Polkka Jam -joulukorttiarvontaan täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |