Luukku 16: Inspiraatio - erilaisia joulukuusia

perjantai 16. joulukuuta 2016


Otin joulukuusemme esille tiistaina, sillä en enää malttanut odottaa. Lapsuudessani joulukuusi koristeltiin jouluaattona tai aatonaattona, mutta nykyään otan joulukuusen esiin hyvissä ajoin ennen joulua. Marraskuun lopussa otin esiin pienen kuusemme. Meillä on siis kaksi kuusta, olohuoneessa isompi ja makkarissa pieni pöytäkuusi, ja molemmat ovat tosiaan tekokuusia. Ihmettelin miehelleni, kuinka kuusi vuotta kahdellakymmenellä eurolla ostamamme tekokuusi on edelleen todella hyvässä kunnossa. Haaveissani on jossakin vaiheessa hankkia kolmaskin kuusi, valkoinen tekokuusi. 

Viime vuonna koristelin kuusen hillitysti vain kultaisilla ja punaisilla palloilla, mutta tänä vuonna palasin kitschiin tyyliin, jossa kuusta koristavat kaikenmuotoiset ja -väriset koristeet. Punaisena lankana kuusessa ovat kultainen koristenauha, kultaiset minipallot, punaiset isot pallot sekä hopeiset tähtikoristeet. Muuten kuusta koristavat vuosien saatossa kerääntyneet koristeet. Joka vuosi ostan yhden muutaman uuden koristeen. 

Mielestäni ei ole olemassakaan sellaista asiaa kuin ruma joulukuusi. Tykkään niin pelkistetysti koristelluista kuusista, kuten olkikoristein koristetuista kuusista kuin ökykoristelluistakin kuusista. Pidän myös kuusista, jotka eivät ole perinteisessä muodossaan. Kokosin muutamia inspiraatiokuvia erilaisista kuusista. Ihania kuusen kokoamis ja -koristeluhetkiä! 

Kaikki kuvat Pinterestistä. 

Erilaisia joulukuusen koristelutyylejä 

Joulukuusi ei välttämättä tarvitse ylleen minkäänlaisia koristeita, sillä se on kaunis itsessään. Kori, johon kuusi laitetaan voi riittää koristeeksi. Kevyt paperiköynnös ja muutama kynttilä voi myös riittää koristeluksi. Kuusta voi piristää muutamalla punaisella koristeella tai sen voi koristaa luonnonmukaisesti kävyillä. 


Kuusen koristeet voivat olla minkävärisiä ja -muotoisia tahansa. Koristeisiin voi miettiä teeman esimerkiksi värin mukaan. 
Kuusen voi koristella niin, ettei valojen ja koristeiden alta näy paljoakaan itse kuusta

Erikoisempia joulukuusia 

Perinteisen kuusen sijaan joulukuusen voi koostaa monista erilaisista elementeistä. Kirjafanin kuusi voidaan rakentaa kirjoista ja valoista tai kuusen voi muodostaa perhekuvista. Seinään voi teipata koristeita kuusen muotoon. 
Kuusi voi olla taulu, kangas tai liitutauluun piirretty kuusi. Kuusen ei tarvitse olla fyysisesti kuusen muodossa, vaan kuusi voi olla kuva kuusesta. 
Kuusen voi koostaa joulupalloista. Joulupalloja voi laittapa a-tikkaiden väliin roikkumaan tai tehdä seinälle kuusen muotoisen asetelman. 
Kuusen voi tehdä itse luonnonmateriaaleista. Jos metsästä ei halua roudata kokonaista kuusta, voi napata muutamia kuusenoksia ja muodostaa niistä kuusen muotoisen asetelman seinälle. Kuusenoksan tai -oksia voi myös laittaa veteen maljakkoon. Jännä idea on koostaa joulukuusi kävyistä, oksista ja varvuista. 
Kuusen voi koostaa kokonaan valoista tai valot voivat olla suuressa osassa kuusen koristelussa.


Millainen joulukuusi teillä on? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |