Kun morsian teloo itseään häiden alla

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Olin kierolla tavalla iloinen, kun lähes jokakesäinen flunssani iski viime viikolla yleisen elokuun sijaan. Ajattelin, että jes kun nyt maltan tämän sairastella alta pois niin hääpäivänämme olen terve. Ja totta tosiaan, alan olla jo terve, mutta menin sitten telomaan itseäni hieman vakavammin. Jätin nimittäin tänä aamuna käteni kassakaapin oven väliin ja pamautin sen kiinni. Voin sanoa, että pomppuni ilmaan ja kiljaisuni olivat melkomoisia. Ehdin jo hengitellä itseni rauhalliseksi, kunnes kaverini kanssa vilkaisimme oikeaa nimetöntäni ja meinasimme molemmat pyörtyä. Karu näky, kun sormi on ihan mustana ja turvoksissa. Ja voin kertoa, että jomotus ja särky on jatkuvaa. 

No, en kuitenkaan ole lähtenyt jonottamaan ensiapuun, koska luu ei tunnu olevan poikki. Olen sinnitellyt jääpussin avulla ja sillä ajatuksella, että onneksi kyseessä ei ollut vasen nimetön. Todennäköisesti kynsi kuitenkin jossain vaiheessa irtoaa sormesta ja mikäpä sen mukavampaa näin mätäkuussa. Tavallaan harmittaa myös se, etten nyt pysty jatkamaan hääaskarteluja eteenpäin mutta toisaalta sainpa pakollisia vapaapäiviä. 
kuva
Tarkoituksenani ei ole pelotella hääpäiväänsä valmistautuvia morsiamia, vaan olen aina ajatellut, että jos ajattelee jotain huonoa tapahtuvaksi se ei tapahdu. Esimerkiksi jos olisin ehtinyt ajatella, että sormi jäisi kassakaapin oven väliin niin niin ei olisi käynyt (saako muut kiinni, mitä tarkoitan?). Tai voisiko kuvailla asiaa niin, että mielestäni suurten asioiden alla ei voi ottaa liian rennosti vaan täytyy olla  hieman valppaana, jottei mitään ikävää sattuisi. Esimerkiksi nyt olen käynyt läpi kauhuskenaarion, jossa jompikumpi minä tai sulhanen olemme oksennustaudissa juhlapäivänä. 

Tietenkään tällaisten asioiden miettimiseen ja murehtimiseen ei pidä käyttää liikaa aikaa ja voimavaroja, mutta fiksua on varautua niihin asioihin mihin voi. Esimerkiksi minä aion vetää nämä kaksi viikkoa tehostetusti vitamiinipitoisia ruokia ja huolehtia astetta tarkemmin käsien pesusta. Yritän huolehtia tarpeellisista yöunista ja erityisesti veden juonnista. Pieniä asioita, joista tulee varmempi olo ja onhan niistä apuakin.

Oletteko te erityisen varovaisia suuren päivänne alla? :)

8 kommenttia:

 1. Minä teloin itseni jatkuvasti jotenkin hääviikolla (sulhasen ja muiden avustuksella). Kun ajatteli että nyt ei missään nimessä saa tulla mustelmia näkyvään paikkaan ennen häitä niin eikös mies vahingossa huitaise kylkeen, ja minä löin varpaani jne jne :D Ei mitään vakavampaa onneksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kai se menee osittain noinkin, että silloin sattuu kaikennäköistä kun yrittää olla supervarovainen. :D

   Poista
 2. Auts! Mulle tipahti joskus iso kivi sormen päälle ja se kanssa turposi ja särki ihan vietävästi vaikka murtumia ei ollutkaan. Lääkärisetä teki kuumennetulla klemmarinkärjellä (!) kynteen reiän josta sormeen pakkautunut veri sitten pääsi pois ja särky myös helpotti sen myötä. Kynsi kyllä lähti sitten ajan kanssa irti. Eli kannattaa käydä näyttämässä lääkärille, jos oikein pahalta alkaa tuntua :/

  Toivottavasti sun sormi ehtii parantua häihin mennessä ja olehan varovainen tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itse asiassa tein itse kanssa tuon rei´itysoperaation mutten onnistunut siinä tarpeeksi hyvin niin kävin vielä lääkärissä. Todennäköisesti tämä sormi ei ehdi parantua (ainakaan täysin) ennen häitä, mutta pääasia tosiaan ettei ollut vasen nimetön ja että nyt kun kipu alkaa hellittää, niin voin jatkaa askarteluhommia. :)

   Poista
 3. Mulla oli vaan pieni viiltohaava sormessa, mutta sekin oli kyllä aika ärsyttävä. Aamulla pukua päälle pukiessa haava päätti aueta ja sotkin valkoisen pukuni vereen... Koko päivä sitten menikin laastari sormessa, mutta ei se kauheasti haitannut, vaikkakin ainoa mukana ollut laastari oli valkoista! Piilottelin hääkuvissa laastarisormea kimpun alle tai johonkin muualle ;) Noin kipeä ei kuitenkaan sormi ollut... Tuo näyttää aika ikävältä! Auts!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :o Täytyypä olla erityisen tarkka hääpukua pukiessa ja tarkastaa ettei minulla tai kaasolla ole edes pientä riksua käsissä, jotka voisivat alkaa vuotaa. Minunkin täytynee piilotella sormea ja kieltäytyä kättelyistä. Onneksi tässä on vielä aikaa parannella. :)

   Poista
 4. Aijai, ei kuulosta ollenkaan mukavalta tuo onnettomuutesi! Toivottavasti paranee pian!

  Itse meinasin saada elämäni lenssun juurikin hääpäiväksi. Häitä edeltävä päivä meni flunssalääkkeiden voimalla ja olo oli kaamea. Ehdin jo moneen kertaan kauhistella, miltä näytän kuvissa kun nenä on punainen, silmät vuotavat ja nenäliinaa tarvitaan onnenkyyneleiden sijaan niistämiseen..... Mutta ihme tapahtui (tai lääkkeet olivat kohdillaan) ja heräsin hääaamuun vailla nuhan nuhaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä jo aavistuksen parempaan päin, kun kävin tosiaan lääkärissä valuttamassa veret pois kynnen alta. :)

   Hui, olisikohan kyseessä ollut stressiflunssa? Mutta pääasia ettei se iskenyt vaan sait nauttia päivästä ilman nenän vuotamista. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |