Juomaa janoisille sekä nimikkodrinkkimme

maanantai 14. heinäkuuta 2014

On tullut aika lähettää sulhanen Tallinnaan ja viinojen hakureissulle. Häiden suunnittelun alusta lähtien meille on ollut selvää, että tarjoamme vieraillemme juomat koko juhlan ajan. Juhlapaikkaa valitessa kriteerinä oli, että sinne saa viedä oman juomatarjoilun. Valtaosa vieraista on nuoria, jotka jäävät juhlimaan pitkälle aamuyöhön, joten juomaakin kuluu reippaasti. Tarjoamme siis alkumaljat, ruokaviinit, perusolut-siideripuolen sekä drinkkibaarin antimet. Seuraavassa esittelen, mitä kaikkea hakulistalle laitettiin ja häiden jälkeen kerron, mikä juomien todellinen menekki oli. Täytyy vielä mainita, että säästimme yli tuhat euroa hakemalla juomat Viron puolelta. Miksiköhän niitä ei tilattu Alkosta?..
kuva
Juomamenekki on laskettu niin, että päivällä olisi 72 aikuista vierasta ja illalla 55.

Alkumaljat
Gancia Asti DOCG 7,5%     15 ploa
Lehtikuohu (alkoholiton)      4 ploa

Ruokaviinit
Jacobs Creek Shiraz Cabernet 13,5%    26 ploa
Jacobs Creek Riesling 11,5%                14 ploa
 Miedot juomat
A. Le Coq Premium 5,2%              8 lavaa
Heineken Lager 5%                        8 lavaa

Golden Cap Perry 4,7%                  5 lavaa
Fizz Original Dry 4,7%                  5 lavaa

Drinkkibaari sekä avecit
Grants 40% 100cl                                     3 ploa
Remedia Banana Liquer 18%50 cl           4 ploa
Meukow VSOP 40% 100cl                       1 ploa
Beefeater 40% 100cl                                 2 ploa
Smirnoff Red 40% 100cl                           3 ploa
De Kuyper Blue Curacao 24% 50cl          4 ploa
Remedia Cloudberry Liqueur 18% 50cl   4 ploa
Bacardi Superior 37,5% 100cl                  1 ploa
Bacardi Black 37,5% 100cl                       1 ploa

Alkoholittomat juomat
Vichy 0,33 l        72 ploa (oli muuten Tarjoustalossa tarjouksessa)
Coca-Cola          16 litraa
Sprite                  16 litraa

Kaasoni mies suunnitteli meille nimikkodrinkit, joiden valmistamiseen hankimme ainesosat ja drinkkimitat. Drinkkien nimet eivät varmastikaan aukea kaikille, mutta sanotaan vihjeenä, että ne liittyvät Turmion kätilöt (yllätys, yllätys) -nimiseen yhtyeeseen.

Tarjoatteko alkoholitarjoilun koko juhlan ajan vieraillenne? :)

12 kommenttia:

 1. Voi kun olisi mahdollisuus tarjota kaikki vieraille. Ravintolahäiden huonoja puolia :/
  Tuo turmion kätilöt juttu on ihan mahtava! Petekin olisi varmasti ihan mielissään tollasesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulisi kyllä todella kalliiksi tarjota kaikille koko juhlan ajan ravintolassa. :/

   Hehee, joo mä uskon että valtaosa meidän vieraista tajuaa kanssa tuon, kun ovat rokkikansaa. :D Teille sopis Bondin Dry martini!

   Poista
 2. Hei mahtavaa, että teille tulee drinkkibaari! Unelmoidaan myös semmoisesta, että olisi tarjolla molemmille nimikkodrinkit ja sitten joku yhteinen. Muista sitten raportoida, miten se käytännössä toimii niin mekin ehkä uskalletaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raportoin ehdottomasti! Olen ollut yksissä juhlissa, joissa oli drinkkibaari ja se toimi erittäin hyvin, siitä mekin innostuttiin väsäämään sellainen meidän häihin. :)

   Poista
 3. Päädyimme nyt lopulta siihen että tarjoamme vieraillemme koko illan juhlapaikalla. Loppujen lopuksi kokonaisbudjettia katsoen ei kyse ole enää ihan kamalasta summasta. Samaan konkurssiin menee :D

  Mietimme myös että meille tulisi juhlapaikan ravintolaamme nimikkodrinkkejä, jotka sitten kuuluisivat mietojen juomien ohellä näihin vieraille tarjottaviin juomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraat varmasti arvostavat, että tarjoatte heille koko illan. :) Uskon, että vieraita kiinnostaa maistella nimikkidrinkkejä.

   Poista
 4. Voi apua mikä määrä tota juomaa joutuu Virosta hakee, en ollu tullu ajatelleekskaa. :D Meillä siis noin saman verran vieraita ja myös drinkkibaari suunnitteilla! Joten erittäin kiva kun viittit tehdä postauksen sitten todellisista menekeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, sitä joutuu todella hakemaan! Mutta hyvä, että koit järkytyksen jo nyt etkä sitten juomalastia tilatessa. :D

   Poista
 5. Mekin tarjoamme vieraillemme koko illan. Haimme melkoisen satsin Virosta viime viikolla, ihan perus olut-siideri-lonkero-holittomat. Lisäksi tarjolle tulee viinejä ja mahdollisesti kahvilta ylijääneet konjakit ja liköörit. Nuo teidän nimikkodrinkit ovat kyllä ihan mahtavia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Onneksi on mahdollisuus hakea Viron puolelta edullisemmin juomatarjontaa, muuten olisi täytynyt harkita todella tarkkaan venyykö budjetti.

   Poista
 6. Moi Medar! Onko teillä drinkkibaarissa siis joku baarimikko? Onko hän joku ystävänne vai ihan palkattu henkilö (juhlavieras vai ulkopuolinen)?
  Idea on kyllä ihana ja haluaisin toteuttaa sen itsekin, mutta luultavasti me molemmat valitsissimme vain omat suosikkidrinkkimme, eikä luotaisi ihan uusia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Drinkkibaarissa ei ollut baarimikkoa ollenkaan vaan vieraat saivat vapaasti käydä tekemässä siellä juomia. Ja täytyypä sanoa, että baari oli menestys! Olutta kului paljon vähemmän mitä olimme arvioineet, sillä kaikki vaan parveilivat drinkkibaarissa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |