Kiitoslahjat bestmaneille sekä töykein häävieras ikinä

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kesäkuun käännyttyä heinäkuuhun kävin läpi to do-listaa ja tuumasin, että eipä ole vapaa-ajan vietto-ongelmia tässä kuussa. Mikä siinä onkaan, että vaikka aikaa hääjärjestelyille on ollut vaikka kuinka, niin viimeiselle kuukaudelle jäi eniten tekemistä? :D Ollaan kuitenkin nyt ryhdistäydytty. Parin viime päivän aikana ollaan koemaisteltu viinejä ja muutenkin mietitty juomaostoksia, aloitettu plaseerauksen miettiminen, ostettu kaikkea pientä krääsää (kuten kynttilöitä, kaksipuolista teippiä ja jätesäkkejä) sekä hankittu bestmanien lahjukset. Täällä kerroinkin, kuinka lahjoimme kaasomme etukäteen. Näin päätettiin toimia myös bestmanien kohdalla. 

Bestmanien lahjuslaatikot sisältävät teemavärien mukaisen kravaatin, sikareita ja kaksi pulloa, Salmaria sekä Jägermaisteria. Erinomaisen terveellinen lahja siis! :D Millaisia lahjuksia te annatte bestmaneillenne ja kaasoillenne? :)

Täytyy tosiaan kertoa vielä, mitä vääntöä meillä on ollut erään vieraamme, sulhasen veljen kanssa. Kaikki alkoi sulhasen siskon häistä kolme viikkoa sitten. Sulhasen veli oli ilmoittanut häihin 7 henkeä eli koko perheensä. Häihin kuitenkin tuli paikalle vain veli ja hänen tyttärensä, reilusti myöhässä. Kaaso huomautti sitten, että miksei kaikki tulleet tai miksette ilmoittaneet? Veli suuttui ja tokaisi, ettei heitä ollut tulossa paikalle ketään, lähtivät juhliin ex tempore. Kaaso tuhahti, että seitsemälle hengelle oli varattu ravintolaillallinen, ei noin voi tehdä eikä vuoden tiedossa oleviin hääjuhliin tulla ex tempore.

No, tietenkään veli ei vastannut kutsuumme ajallaan ja uteluihimmekin vasta reilu viikko myöhemmin. Saimme vastaukseksi max 5 henkeä. Laitoimme sitten, että meidän täytyy tietää tarkka määrä osallistujia. Vastaukseksi tuli "alustavasti ei ketään".

Minusta tästä tekee ikävintä se, että kyseessä on sulhaseni veli. Outoa, ettei hän kykene ajattelemaan meidän puoltamme. Jo se miten stresaavaa on, kun ei tiedä tuleeko heitä paikalle yksi vai seitsemän. Selväksi on tullut, ettei veljen perhettä voisi vähemmän kiinnostaa häämme ja siksipä emme enää laske heitä vieraiden joukkoon. 

Onko teillä ollut hankaluuksia vieraiden kanssa?

16 kommenttia:

 1. Ihanat paketit oot koonnut!

  Ja huh miten ikävää kuulla, että sulhasen VELI on noin töykeä! Kamalaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllähän nuo tuntui tykkäävän, kun eilen illalla saivat ne.

   Sanopa muuta. Sulhaseni on selvästi pettynyt ja hieman loukkaantunut, mikä harmittaa todella. Kyseessä on kuitenkin hänen ainoa veljensä. :/

   Poista
 2. Moikka!

  Teen opinnäytetyötä häämatkailun tulevaisuudesta. Olisin äärimmäisen kiitollinen jos ehtisit käydä vastaamassa netissä olevaan kyselyyni, se auttaisi tutkimustani valtavasti.

  Super iso kiitos etukäteen ja ihanaa kesää!

  kysely: https://www.webropolsurveys.com/S/766F9828CBB42149.par

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Toki käyn vastaamassa kyselyysi. :) Itse asiassa täytyy tässä valaista häämatka-asiaamme hieman, sillä kyselystä ei löytynyt tyhjää kohtaa. Eli lähdemme heti häiden jälkeen pienelle "harjoitushäämatkalle" Berliiniin ja varsinaiselle matkalle vasta vuoden päästä. Vastaan kyselyyn tuon varsinaisen matkan puitteissa. Varmaan kuitenkin sinullekin ihan mielenkiintoinen tieto, että nykyään osa pareista käy pari päivää pienellä reissulla ja säästelee rahaa varsinaiseen matkaan.

   Kiitos samoin ihanaa kesää ja mukavia tutkimushetkiä! :)

   Poista
 3. Tosi upeat paketit, varmasti miellyttävät saajiaan! :)

  Ja sitten tuosta vieras-asiasta... Harmittaa teidän puolesta!! :/ Jotenkin sitä ajattelee, että kyllä ihmisten luulisi ymmärtävän nykyään, että ilmoittautuminen on ilmoittautuminen: joko tulette tai ette. Joko kaikki tai osa perheestä. Mutta tieto pitää saada! Ruoka ei ole ilmaista (kaikkea muuta!) ja väkimäärä vaikuttaa suoraan istumajärjestyksiin yms. "Max. 5" ei auta ollenkaan. Joltain kaukaisemmalta sukulaiselta tms. tuollaisen vastauksen ehkä vielä jotenkin, pitkin hampain, pystyisi sulattamaan, mutta nyt on kyseessä kuitenkin sulhasen veli... Mielestäni teitte oikein, kun ette enää laske heitä mukaan kutsuttuihin vieraisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Sanopa muuta, eri asia toki jos on esim. kaverisynttärit mutta kun kyseessä on häät, niin täytyy pystyä sanomaan tuleeko vai eikö tule paikalle. Joo, ei heitä voi enää laskea kutsuttuihin. Se vain aiheuttaisi meille lisää pahaa mieltä sekä soutamista ja huopaamista.

   Poista
 4. Meillä ei vielä ole mitään ongelmia vieraiden suhteen, jotenkin alan olla koko ajan vain entistä onnellisempi siitä että päätimme pitää kaverihäät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päätös. Meilläkin on pelkät ydinperheet kaverien lisäksi ja silti on tällaista vääntöä, voihan huokaus.

   Poista
 5. Voi ei, eipä ole kovin empaattinen tuo suuren perheen omaava veli... Mun siskoni häissä alkoi meidän isä kiukutella, että eipä tiedä tuleeko edes paikalle ja tuli sitten lopulta oman isänsä pakottamana (olisiko muuten sulhasen vanhemmilla mitään vaikutusta sulhasen veljen käytökseen?). En tiedä haluanko itsekästä ja kiukuttelevaa isää omiin häihini, koska jokainen henkilö siellä kuitenkin maksaa meille paljon ja tuollainen kiukuttelija ei ainakaan paranna juhlien tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauhea, millaista käytöstä isältäsi! En saata keksiä yhtäkään syytä, miksi toisten juhlapäivä pitäisi pilata omalla huonolla käytöksellä. Sinulla on kyllä vaikea tilanne, ymmärrän täysin että sinua varmaan vähän jännittäkin miten isäsi käyttäytyy jos tulee juhliin. Käsittääksemme veljen käytös ei liity sulhasen vanhempiin, ainakaan tiedossa ei ole mitään kränää tai muuta.

   Poista
 6. Mitä ihmettä, miten voi VELI olla noin sikamainen? Kuka kehtaa omalta veljeltään pilata
  elämän ikimuistoisimman päivän ja kuka edes harkitsee ettei menisi oman veljen häihin ?! Surku sulhasen ( ja teidän molempien) puolesta, ei ole kivaa tollanen :( !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötäelämisestä. Tilanteesta teke entistä oudomman vielä se, ettei veljesten välillä ole ollut mitään kinaa tai eripuraa, eli ei löydy ainakaan suoraa syytä jättää tulematta juhliin.

   Poista
 7. Tuossa tapauksessa, kun vastaus kutsuun on ollut "alustavasti ei ketään" en varaisi heille missään tapauksessa ruokaa, sillä ainakin meillä se tietäisi noin 180€ lisäkuluja. Moukkamaista käyttäytymistä. Pistää ihan vihaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Todella toivomme, etteivät he saavu paikalle, koska tervetulleita he eivät enää ole. :/

   Poista
 8. no ei se ole kovin fiksua sinultakaan tuollaista perhe/sukuasiaa ruotia blogissa muiden kesken, kuin ottaa suoraan lankoon yhteyttä ja puhua asiat, saattaisi syykin selvitä. Etenkin jos on kyseessä uusioperhe, niin voi olla täysin mahdotonta tietää etukäteen puolison lapsien tai hänen exän menemisitä tai tulemisista, kenellä on hoitovuoro milloinkin jne. Myös moni muu asia voi vaikuttaa, kuten lasten sairaudet, kyydit, yöpymiset hääpaikalla, kustannukset ja onko varaa suurperhettä viedä häihin, jne.Miksi mies ei ottanut luuria käteen ja kysynyt suoraan, moni mies ei eddes ymmärrä tällaisia asioita kun kukaan ei ole kertonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei liisa, kiitos kommentistasi. Tästä tilanteestahan on jo kaksi ja puoli vuotta aikaa, mutta kerrottakoon sinulle, että tuolloin otimme lankoon monta kertaa yhteyttä ja yritimme selvittää asiaa. Kyseessä ei ole uusioperhe ja vaikka olisikin, niin mielestäni mainitsemasi asiat ovat tekosyitä. Jos haluaa osallistua perheenjäsenensä tai muun läheisensä häihin, niin se on järjestelykysymys. Sille ei mitään mahda, jos esimerkiksi perheenjäsen sairastuu juhlien alla ja sen takia on pakko perua osallistuminen.

   Nostin asian aikoinaan blogissani esiin, sillä halusin käydä muiden kanssa keskustelua asiasta ja tiedustella, mitä mieltä he ovat tilanteesta. Kiitos sinun näkökulmastasi. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |