Häätarina: Häidemme ohjelmanumerot, osa 3: Kimpun ja sulhasneulan "heitto"

tiistai 21. lokakuuta 2014

Kaikki kuvat Mika Martikainen, ethän kopioi!

Bilebändin tauon aikana noin kymmenen aikaan illalla oli aika laittaa sulhasneula ja kimppu kiertoon.  Ensin oli vuorossa sulhasneulan arpominen. Emme kumpikaan innostuneet sukkanauhan heittämis -ajatuksesta, joten päätimme, että sen tilalla olisi jotakin muuta. No, asiaahan emme tietystikään mitenkään voineet miettiä hyvissä ajoin vaan häitä edeltävänä yönä pohdimme, että mitäs sulhaselta laitettaisiin jakoon ja millä tavalla. Olin hankkinut sulhasen viehettä varten hopean värisen kukkaneulan, jonka sai magneetilla takin kaulukseen kiinni. Koska moiselle ei ole meillä jatkossa käyttöä mutta sen saajalla toivottavasti olisi, päätimme jakaa sen. 

Naimattomat miehet eivät tajunneet sulhasneulan arpomista, vaan jäivät odottamaan, että heittäisin heille kimppuni. Tilanne oli niin koominen, kun läjä miehiä katsoi minua odottavasti pikkupoikien innokkuudella! :D Kun bestman alkoi jakaa korista sydänarpoja miehille, he olivat entistä enemmän hämillään, mistäs tässä oikein on kyse? Lopulta mustien sydänten joukosta löytyi yksi hopean värinen sydän ja sen löytäjä sai sulhasneulan. Saajan kommentti oli huvittava, "Mikä siinä oikein on, että minä saan joka ikisissä häissä aina sukkanauhan, tai nyt sulhasneulan? Minulla on ainakin neljä sukkanauhaa kotona. Että jos vielä olisi emäntäkin..."
En laittanut varsinaista hääkimppuani jakoon, vaan olin tehnyt aiemmin tekopioneista kimpun. Kimppuakaan ei heitetty perinteiseen tyyliin vaan se jaettiin lankoja hyödyntämällä. Kimpun ympärille kaasoni oli sitonut yhden hopeisen langan. Otin kimpun käteeni sekä muutaman kymmentä samanlaista lankaa kuin kimpussa kiinni oleva, jotka eivät olleen kimpussa kiinni. Naimattomat naiset ottivat yhden vapaan langan vuorollaan käteensä. Päästin kimpun irti ja yhdellä naisista oli kädessään lanka, jossa kimppu oli kiinni. Kuulin vain kuinka kimpun saaneen naisen miesystävä parahti eikä! :D

Lankojen etsiminen kimpun "heittoon" olikin omanlaisensa episodi hääviikolla. Olin ajatellut, että käytämme heitossa muutaman senttimetrin levyistä satiini- tai organzanauhaa. Hyvin nopeasti kävi selväksi, että ajatus olisi hylättävä sillä hintaa tällaiselle tulisi lähes sata euroa. Kiersimme askartelu- ja kangaskauppoja äitini kanssa ja yritimme keksiä vaihtoehtoa. Lopulta löysimme ohutta hopean väristä lankaa, jolle hintaa kertyi muistaakseni noin vitonen. Kaasoni sitten leikkeli ne mittaansa ja siinä vaiheessa hoksasimme, kuinka herkkiä ne ovat menemään solmuun. Säilytimme lankoja lahjanauharullassa. Kuitenkin kimpun heittovaiheessa ongelma taas nousi esiin, kun nauhat menivät sotkuun. Kuitenkin tällainen erilainen tapa antaa kimppu oli aika hauska ja taisi olla aika jännittävä osallistujista, kun kimpun saaja ei selvinnytkään ihan hetkessä. :)

Tuleeko teille /oliko teillä kimpun ja sukkanauhan heitot? :)

6 kommenttia:

 1. Ihanan erilainen kimpun "heitto".

  VastaaPoista
 2. Hyviä nämä miesten kommentit! Meillä oli ihan perinteiset heitot miehen toiveesta, itselle eivät olleet mitenkään pakollisia. Ihan kivoja ohjelmanumeroita ne kuitenkin olivat, joten onneksi pidimme nämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! :D On ne kyllä ihan mukavia ohjelmanumeroita, jotka hieman muistuttavat häiden perinteistä.

   Poista
 3. Mies ei halunut a) etsiä b) heittää sukkanauhaa joten se skipattiin, kimpun heitin ihan perinteisesti. Harmi kun en tästä lankajutusta ollut kuullut, olisi ollut hauskempi kun kimpunheitto ja kimppu olisi säilynyt ehjempänä uudelle omistajalle...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |