"Onko onnellisesti yhdessä oleminen nykyään jokin myytti?"

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kysymys pysäytti minut lukiessani MeNaisten numeroa 44/13. Nimimerkki Lukijan viestissä ei lukenut mitään muuta, mutta tuossa onkin tuhtia asiaa.

Miksi nykyään korostetaan sitä, ettei ihmisen pitäisikään sitoutua vain yhteen kumppaniin loppuiäkseen? Sitoutumista pidetään luonnottomana. Pyörittelin päätäni, kun kuulin erään naisen selittävän, kuinka nainen tarvitsee useita kumppaneita elämänsä aikana; kuumia rakastajia, hyvän isän lapsilleen ja miehen, jonka kanssa viettää vanhuus. Kuulemma yhdestä ihmisestä ei voi saada kaikkea näitä. Olen myös kuullut ehdotettavan, että olisi rinnakkain kaksi toisiaan täydentävää suhdetta, henkinen suhde ja puhdas seksisuhde.

Mitä kaikkea kumppanin sitten tulisi olla? Mitä vaadit puolisoltasi ja mitä itse tuot pöytään?

Ystäväni eilen musertuneena kertoi saaneensa selville, kuinka hänen tuore kihlattunsa  on viritellyt uutta suhdetta.

Hitto, että olen pettynyt ihmisiin.

kuva

6 kommenttia:

 1. Aloin kirjoittaa kommenttia, mutta siitä tuli niin pitkä, että päätin kirjoittaa sen ihan postauksen muotoon. Olen tosi iloinen, että näitä asioita pohditaan ja uskalletaan myös kirjoittaa. Peukku siis tälle postaukselle! :) Omani on luettavissa täällä: http://projektinahaat.blogspot.fi/2013/11/sika-sakissa-alttarilla.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstisi osuu naulan kantaan! Alttarille astellessa on mahdotonta tietää, kuinka puoliso ja itse tulee vuosien vieriessä muuttumaan. Juuri siksi alleviivaisin perheen, enkä niinkään avioliiton nimeen. :)

   Poista
  2. Ihana huomata, että muutkin kulutushysterian aikakauden kasvatit vastustavat ajatusta siitä, että parisuhde tai avioliitto olisi kulutustavaraa. Välillä tuntuu siltä, että ihmiset suhtautuvat toisiin ihmisiin kuin kausituotteisiin.
   Mutta ainakin minusta olisi ihanaa olla toiselle vaikka vähän reissussa rähjääntynytkin lempivillatakki, josta ei raaski luopua, jonka lämpöön haluaa kääriytyä aina vain ja jonka kanssa koettuja hetkiä muistelee mieluusti yhtä uudelleen, vaikka uudempia trendikkäämpiä ja välillä istuvampiakin malleja olisi ajoittain saatavilla.

   Poista
 2. </3. Olen samansuuntaisia ajatuksia kirjoittamassa postauksen muotoon lähiaikoina. Mikä ihmisiä vaivaa, toden totta?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |