Eksklusiivinen Hääilta - Positiivinen yllätys!

maanantai 11. marraskuuta 2013

Tosiaan, saimme liput Eksklusiiviseen Hääiltaan ja suuntasimme sinne mieli avoimena. Ensimmäinen kritiikin paikka; ilmoituksessa kerrottiin tapahtuman olevan alkaen 15:00. No, me saavuimme sinne ehkä kymmenen yli, koska ilmoituksessa ei lukenut, että kello 15:00. Ilta kuitenkin alkoi tasan kello 15:00 ja sinne odotettiin kaikkien saapuvan samaan aikaan.

(En kehdannut kuvata tapahtumassa, siksi ei kuvallista materiaalia.) Ovella meitä oli vastassa kymmenhenkinen vastaanottokomitea, mikä tuntui hiukan ahdistavalta. Takkeja otettiin ja kaikkia käteltiin, shampanjaa ojennettiin käteen ja ohjattiin peremmälle. Tässä vaiheessa vilkaisin sulhoani, josta huokui sama ihmetys, "Onko meitä täällä tosiaan näin vähän?"

Pariskuntia oli meidän lisäksi viisi ja tapahtuma oli loppuunmyyty eli tarkoitettukin hyvin pienelle joukolle. Tämä oli erittäin hyvä, koska näin kaikilla oli hyvin aikaa kiertää eri pisteissä. Alun Mika Tarkkasen puheen ja skoolailun jälkeen aloimme kiertää pisteitä pari kerrallaan. Me suuntasimme ensin Soiletours Oy:n pisteelle, jossa meille kerrottiin erilaisista risteilyistä häämatkavaihtoehtona.

Tästä siirryimme Taittingerin viinimaistajaispöytään. Esittelijä esitteli ja maistatutti meillä erilaisia puna- ja valkoviinejä, kuohuviiniä ja shampanjaa. Kävimme läpi juhliemme menua ja hän suositteli siihen sopivat viinit. Viiniä tosiaan riitti illan aikana! :D Pidettiin huoli järjestäjien puolelta, että lasi oli koko ajan täynnä.

Mustavalkoinen edusti häävalokuvausta.Valokuvausliikkeen kaksi edustajaa, joista toinen halusi tulevaisuudessa hääsuunnittelijaksi, kertoivat meille enemmänkin tärppejä hääpäivän onnistumiseen kuin itse kuvauksesta. He kertoivat ja näyttivät kuvia erilaisista häistä ja sanoivat, ettei uskoisikaan, miten monen juhlavieraan he ovat nähneet pyörtyvän.

Pisimpään, noin tunnin, istuimme Pop-Wedding -hääpukuliikkeen omistajan Leenan kanssa, joka tsemppasi minua hääpuvun valinnassa ja kävi tarkasti läpi toiveitani. Tapahtumassa ei kuitenkaan ollut sovitettavia pukuja. Mietimme myös sulhon pukua.

Mielenkiintoista oli myös nähdä, kuinka sormus tehdään. Meille ei varsinaisesti näytetty, kuinka sormus valmistetaan vaan käytiin läpi työpisteet ja työvaiheet, miten sormus valmistuu. Katsoimme muun muassa timantteja mikroskoopilla, näimme miten sormuksen tekstit kaiverretaan ja miten isot jalokivet kiinnitetään sormukseen.

Tämän jälkeen juttelimme vielä Tarkkasen sormussunnittelijan kanssa. Hän esitteli, kuinka luonnos etenee koruksi asti. Sulhaseen suunnittelija teki vaikutuksen ja hän tuumailikin tilaavansa vihkisormuksensa häneltä.

Tässä vaiheessa olimme olleet tapahtumassa yli neljä tuntia ja aika oli lentänyt siivillä! Päätimme, että olisi hyvä aika poistua, nappasimme vielä muutaman herkullisen cocktailpalan ja suuntasimme kotia kohti. Lähtiessämme saimme Häät ja juhlat -kassin, joka sisälsi muun muassa Marc Jacobsin Honey -tuoksun, uusimman Häät ja juhlat -lehden, tiskirätin, suutelukellon, saippuakuplia, miesten tuoksun, laukkukoukun, sydänriisiä, koristetimantteja ja pienen viinicoolerin.

Lähdettyämme tajusimme, että meillä oli jäänyt käymättä Parone designin piste, jossa ilmeisesti esiteltiin kattauksia ja kukka-asetelmia. Harmi, koska se olisi kiinnostanut minua. Kuitenkaan tapahtuman ilmoituksessa sitä ei ollut mainittu.

Kritiikkiä antaisin hieman myös siitä, ettei ilmoituksessa mainittuja 750 euron arvoisia etuja tuotu missään vaiheessa ilmi. Jos en olisi lukenut näistä tarkemmin Häät ja juhlat -lehden sivuilta, en olisi tiennyt niistä.

Kaiken kaikkiaan, korkeaa lipun hintaa selittää oikeasti yksilöllinen ja rauhallinen palvelu.
Palveluita ei missään vaiheessa tyrkytetty, vaan niistä kerrottiin asiantuntevasti. Se, että suoraan kerroimme esimerkiksi hankkineemme jo valokuvaajan muualta, ei vaikuttanut kuvaajien suhtautumiseen meihin.

Tunnelma tapahtumassa oli lämminhenkinen ja vastaanottavainen. Esittelijät oli valittu erittäin hyvin, sillä juttua riitti eikä missään vaiheessa tullut vaivaantunut olo. Paikkana Kultaseppä Tarkkasen ateljee miellytti ja oli sopivankokoinen. Meitä kävijöitä oli juurikin sopiva määrä, jotta saimme rauhassa jutella kaikkien esittelijöiden kanssa. Mielestäni lipun hinta on yksi keino saada tietty määrä ihmisiä paikalle.

Saimme illasta paljon ideoita ja ajatuksia, vaikka olemme pitkällä hääsuunnittelujemme kanssa. Voin lämpimästi suositella Hääiltaa, jos se jatkossa järjestetään.

Palaan ainakin häämatka- ja hääpukuasiaan vielä omissa postauksissaan, sillä niistä saimme eniten ideoita! :)

kuva7 kommenttia:

 1. Oho, en olisi kyllä olettanut, että tapahtuma oli noin pienelle yleisölle tehty! Upeaa, että ette joutuneet pettymään. :)

  VastaaPoista
 2. Täh?! Mäkin oon yllättyny et teitä oli vaan muutama :o oletin tosiaan et se on ihan messu messu. Aikamoista... Varmasti kiva kokemus kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosiaan alussa se tuntui perisuomalaiseen tapaan siltä, että "mitä, enkö voi piiloutua messuväen sekaan". :D

   Poista
 3. Tosi kiva kuulla, että tapahtuma oli suunniteltu pienemmälle porukalle, että ihmiset saivat sitten yksilöllisempää ohjausta, mutta mikä hitto on suutelukello? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suutelukello on sellanen jota vieraat voi kilkauttaa ja sitten pihtaa parin suuella. :D

   Poista
  2. Juurikin näin. :D Ei muutes tule meidän häihin!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |