Luukku 9: Vaahtokarkkeja joululahjaksi

perjantai 9. joulukuuta 2016


Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa viikonloppu kuin vaahtokarkeilla varustettu kuuma kaakao? No ehkä itse tehdyillä vaahtokarkeilla varustettu kuuma kaakao! Samalla kun teet kaakaoosi vaahtokarkit, voit kätevästi pyöräyttää niitä joululahjoiksi. Vaahtokarkkeja syntyy nimittäin suht nopeasti runsaasti. Vaahtokarkit ovat näyttäviä sinämoissaankin, mutta massan voi värjätä elintarvikevärillä esimerkiksi vaaleanpunaiseksi tai karkit voi koristella suklaalla ja strösseleillä. 

Ohje on otettu Valion sivuilta. Vaahtokarkit (pellillinen) 

2 dl       vettä
1 kpl     vaniljatanko 
5 dl      sokeria 
1 dl      vaaleaa siirappia
ripaus  suolaa
2 kpl    valkuaista
7 kpl    liivatelehteä

1/2 dl  tomusokeria

1. Voitele vuoka valmiiksi öljyllä ja sokeroi tomusokerilla. (Itse laitoin uunipellille leivinpaperin, jonka öljysin ja sokeroin.) 

2. Sekoita kattilassa sokeri, siirappi, halkaistu vaniljatanko, 1 dl vettä  ja suola. Keitä n. 12 minuuttia. Liuota samaan aikaan liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa valkuaisvaahto vatkaamalla valkuiaisia sähkövatkaimella.

3. Ota kattila pois liedeltä ja poista vaniljatanko. (Siivilöin seoksen tässä vaiheessa.) Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne seokseen. Vatkaa seosta noin 10 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa. 

4. Yhdistä vaahdot nostelemalla niin, että ne sekoittuvat. Kaada seos vuokaan ja tomusokeroi pinta. Anna hyytyä seuraavaan päivään huoneenlämmössä. 

5. Ota vaahtokarkkilevystä muotilla kuvioita. Pyörittele muotti tomusokerissa, jottei vaahtokarkki tartu siihen kiinni. Koristele vaahtokarkit halutessasi sulalla suklaalla ja strösseleillä. 

Huom! Vaahtokarkit säilyvät viikon huoneenlämmössä, joten vielä niitä ei kannata tehdä, jos meinaa antaa joululahjoina. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |