Luukku 3: Joulumarkkinoita

lauantai 3. joulukuuta 2016Kuinka moni on jo käynyt nautiskelemassa joulutunnelmasta joulumarkkinoilla? Olen ollut tänä vuonna poikkeuksellisen innokas joulumarkkinakävijä, ja olenkin käynyt jo mm. Korjaamon Designmarkkinoilla, Martin markkinoilla, Ateneumin joulumarkkinoilla ja XMas Garagessa. XMas Garagea ei kylläkään oikeastaan voi laskea markkinoiksi, vaan se on enempikin joulukauppa. Jouluinen kauppa sijaitsee Helsingin Kluuvissa ja se on auki aatonaattoon asti. 

Tänään edessäni on peräti viidet joulumarkkinat! Itse olen onnesta soikeana, mutta mieheni ei niinkään taida olla. :D Minusta joulumarkkinat on mitä loistavin tapa löytää lahjoja läheisille sekä hankkia tuotteita joulun ruokapöytään. Markkinoilla tulee myös tutustuttua moniin yrittäjiin. Kuten aiemmin jo mainitsin, pyrin tänä vuonna hankkimaan lahjat suomalaisilta yrittäjiltä, ja erityisesti pienyrittäjiltä. Varsinkin käsityölahjoja on ihana hankkia pienyrittäjiltä. Siinä saa joulumielen niin yrittäjä kuin lahjan saaja ja antaja. 

Jätin joulumarkkinalistauksesta pois jo menneet markkinat. Markkinakausihan perinteisesti alkaa heti marraskuun alussa ja kiihtyy jouluaattoa kohden. Joulumarkkinalistaukseni on melko suppea, sillä valitsin siihen vain isoimpia markkinoita ja myyjäisiä. Valitsin markkinoita mm. Helsingistä, Porvoosta, Turusta, Tampereelta ja Savonlinnasta. Täällä tehty listaus Suomen suurimmista joulumarkkinoista on viisi vuotta vanha, mutta lähes kaikki markkinat järjestetään edelleen.Suomi on kuitenkin täynnä mitä hurmaavimpia joulunajan myyjäisiä, eikä monia pienempiä markkinoita ei edes löydy netistä.  Olisikin kiva, jos vinkkaisit markkinoista, joita ei listassa lue. 


Kuva

Helsinki

Kaikki Helsingin joulumarkkinat ja -tapahtumat löydät täältä

Naisten Joulumessut 2.-6.12. 

Vuodesta 1922 järjestetyt Naisten Joulumessut on yksi lemppareistani. Wanhassa Satamassa järjestettävien messujen kaikki näytteilleasettajat ovat naisia. Myynnissä on mm. neuleita, leivonnaisia, kynttilöitä, koruja ja keramiikkaa. Sisäänpääsy maksaa viisi euroa, mutta sillä pääsee ihastelemaan lähes neljänsadan näytteilleasettajan tuotteita. Lisätietoja täältä


Ornamon Design Joulumyyjäiset 2.-4.12.

Ornamon Design Joulumyyjäisilläkin on pitkä historia, sillä myyjäisiä on järjestetty 1970-luvulta asti. Designtapahtumassa esillä on suomalaista muotoilua, taide-käsitöitä, muotia, sisustusta ja grafiikkaa. Myyjäisissä on yli 260 myyjää. Lisätietoja täältä.


Tuomaan markkinat 3.-22.12.

Senaatintorilla, Tuomiokirkon kupeessa pidettävät Tuomaan markkinat ovat Suomen vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. The Huffington Post on listannut markkinat Euroopan kymmenen parhaan joulutorin listalle. Markkinoilta löytyy mm. jouluherkkuja, käsitöitä ja muita lahjatavaroita sekä ravintoloita ja aina yhtä tunnelmallinen karuselli. Lisätietoja täältä.


Teurastamon Joulumarkkinat 17.-18.12.

"Joulumarkkinoiden kattaukseen kuuluu tänä vuonna yli 40 myyjää, perinteiset tiernapojat ja joululauluja, katonrajassa voimaileva joulupukki, metsäkuusikauppias sekä sisilialaista pistaasitahnaa, piparikoristelua ja jäätelökakkuja." Lisätietoja täältä

Kuva

Lahti 

Lahden Joulukylä 10.-22.12.

Lahden torilla sijaitsevassa Joulukylässä on päivittäin vaihtuva teema ja hurja määrä ohjelmaa! Esimerkiksi 14.12. vietetään kädentaitojen päivää ja 17.12. joulun makumaailman päivää. Lisätietoja täältä.


Porvoo

Porvoo on mitä ihanin joulukaupunki, ja kannattaakin katsatsaa täältä kaikki joulunajan tapahtumat.

Porvoon joulumarkkinat  + Taidetehtaan joulumarkkinat 10.-11.12.

Raatihuoneentorilla eli keskellä Porvoon vanhaa kaupunkia järjestettävät markkinat sekä Porvoon Taidetehtaalla järjestettävät myyjäiset tarjoavat mm. jouluherkkuja, käsitöitä ja joulukoristeita tunnelmallisissa miljöissä.  Samalla kun käy Porvoon joulumarkkinoilla, kannattaa pistäytyä Vanhan kaupungin hurmaaviin putiikkeihin, joista varmasti löytyy ihania lahjaideoita.


Turku 

Kaikki Turun joulumarkkinat ja -tapahtumat löydät täältä

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat 3.-4.12., 10.-11.12. & 17.-18.12. 

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat Turussa on ihanan idylliset markkinat, joissa tapahtuu paljon. Tänä vuonna markkinoilla on myyjien lisäksi mm. teatteri-, musiikki- ja sirkusesityksiä, joulukoristeiden vaihtopiste (ihana idea!) sekä joulupukki pajassaan. Lisätietoja täältä.

Kuva

Suomen suurimmat joulumyyjäiset 3.12. 

Turun messukeskuksessa pidettävät myyjäiset ovat (ilmeisesti) nimensä mukaisesti Suomen suurimmat. Myyjäisissä on satoja käsitöiden, vaatteiden, lelujen, joulukoristeiden ja joululeivonnaisten myyjää. Tapahtuman järjestää Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry. Lisätietoja täältä


Uuden muotoilun Joulumarket 11.12.

Turun Logomossa järjestettävä Uuden muotoilun Joulumarket kokoaa yhteen yli 60 kotimaista designmerkkiä. Tapahtuman järjestää Uuden muotoilun yhdistys. Erikoisuutena: Turun piirustusseuran kuvataiteilijat tekevät kävijöistä muotokuvia. Lisätietoja täältä


Lohja

Menneen ajan joulumarkkinat 10.-11.12.

"Menneen ajan joulumarkkinat on tunnelmallinen ja lämminhenkinen tapahtuma, jossa voi kokea kiireettömyyttä ja aistia nuotion lämpöä sekä jouluisten herkkujen tuoksuja ja makuja. Tutuiksi tulevat myös menneitten aikojen työtavat ja juhlaruokien valmistus." Lisätietoja täältä.

Kuva

Tampere

Tampereen Joulutori 3.-22.12.

Tampereen Keskustoria elävöittävä Joulutori tarjoaa kotimaista laatukäsityötä sekä makuja meiltä ja muualta, minkä lisäksi torilla on glögiravintola sekä ohjelmaa. Lisätietoja täältä.


Jyväskylä

Joulumarkkinat 3.-4.12.

Jyväskylän Messukeskuksessa järjestettävät joulumarkkinat kokoavat yhteen yli 300 näytteilleasettajaa. Myynnissä on mm. jouluherkkuja, käsitöitä ja joulukoristeita. Lisätietoja täältä.


Fiskars

Fiskarsin Ruukin joulu 19.11.-18.12.

Fiskarsin Ruukin Joulu on tapahtuma, jossa haluaisin joskus päästä käymään. Tapahtumassa on vaikka minkälaista ohjelmaa ja ostettavaa. Aivan ihana ohjelmanumero on tehdä suureen joulukuuseen oma koriste ja kirjoittaa siihen oma joulutoive. Lisätietoja täältä.

Kuva

Rovaniemi

Arktiset Markkinat 16.-18.12.

Rovaniemen Arktikumissa järjestettävissä joulumarkkinoissa panostetaan paikallisiin materiaaleihin ja laatuun. Markkinoille on valittu 70 myyjää eri puolilta Lappia. Tarjolla on mm. paikallisia herkkuja, lappilaisia käsitöitä sekä designia. Lisätietoja täältä.


Savonlinna

Tuomaan markkinat 10-11.12. 

Häpeäkseni on myönnettävä, etten ole kertaakaan käynyt entisessä kotikaupungissani järjestettävillä Tuomaan markkinoilla. Olavinlinnassa järjestettävillä markkinoilla on myyjäiset lisäksi erilaista ohjelmaa. Lisätietoja täältä.


Joensuu

Taitokorttelin Joulukylä 3.-6.12., 10.-11.12 & 17.-18.12.

Lopuksi on pakko mainita synnyinkaupunkini hurmaava joulutapahtuma, Taitokorttelin Joulukylä. Taitokorttelin pihalle rakentuu lukuisten punaisten mökkien kylä, joissa myydään käsitöitä ja elintarvikkeita. Lisätietoja täältä.


Ps. Muistathan osallistua Polkka Jam -joulukorttiarvontaan täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |