Luukku 4: Vegaaninen suklaakakku Itsenäisyyspäiväksi

sunnuntai 4. joulukuuta 2016Ihanaa sunnuntaita! Itsenäisyyspäivä lähestyy kovaa vauhtia ja moni varmaan miettii juhlapäivän tarjoiluja. Meillä pääruoka on vaihdellut vuosien mittaan, mutta jälkiruokaperinteenä on säilynyt mustikkainen pannacotta, jonka ohje löytyy täältä. Jos en tekisi pannacottaa, valintani olisi superhelppo vegaaninen suklaakakku. Kiitos tälle nopealle, helpolle ja herkulliselle reseptille kuuluu kaverilleni Charlotalle. Kakun voi tehdä joko irtopohjavuokaan tai esimerkiksi muffinssivuokiin, kuten kuvissani. 


Vegaaninen suklaakakku

Pohja
150 g    Oreo-keksejä 
50 g      juoksevaa rypsiöljyvalmistetta, esim. Keijua


Täyte
200 g     maidotonta suklaata 
2 dl        soijavispiä
150 g    Oatlyn PåMackan -tuorejuustoa 


1. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit täytteineen tehosekoittimessa. Lisää rypsiöljyvalmiste ja painele seos irtopohjavuoan tai annosvuokien pohjalle. Laita jääkaappiin. 
2. Valmista täyte. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja kääntele vispivaahdon joukkoon. Sekoita suklaa seokseen. 
3. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku/kakut jääkaappiin hyytymään. 
4. Koristele ennen tarjoilua tuoreilla mustikoilla ja vadelmilla. 


Huomiona vielä, että kakku hyytyy pienemmälläkin suklaamäärällä kuin 200 grammalla. Itse olen käyttänyt Rainbow:n tummaa, maidotonta leivontasuklaata ja 200 g oli oikein sopiva määrä.


Ps. Muistathan osallistua Polkka Jam -joulukorttiarvontaan täällä. Osallistumisaikaa on tänään klo 22:00 asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |