Luukku 18: Joulukattaus

sunnuntai 18. joulukuuta 2016


Sain idean tähän joulukattaukseen servietistä. Ihastuin Marimekon Tuppurainen -sarjan servietteihin ja ostin ne meille joulukattauksen servieteiksi. Halusin kattauksessa toistaa servietin värejä, valkoista, punaista ja sinistä. Keittiömme hallitseva elementti on punainen seinä, joten punainen pöytäliina oli luonteva valinta. En kuitenkaan halunnut pöytää kokonaan peittävää liinaa, joten valitsin kaitaliinan. Liinalle asettelin vihreän köynnöksen, ja päätin jättää kukat kokonaan pois. Kattaukseen sopisi esimerkiksi eucalyptuksen lehdet ja valkoiset ruusut. Köynnöksen ympärille asettelin hopeisia ja punaisia tuikkukippoja.

Valitsin kattaukseen Iittalan Teema -lautaset. Pääruuan lautaseksi valitsin valkoiset lautaset ja katelautaseksi pienemmät mustat lautaset. Servietin sininen väri toistuu Grapponia -juomalaseissa. Juomalasien viereen katoin kuohuvalasit. Kattauksen olisi kruunannut hopeiset aterimet, mutten omista sellaisia. 

Kattauksen voi toteuttaa hyvin edullisesti. Kuvien kattaus maksoi serviettien verran. Kannattaakin siis käydä omia kaappeja hyvissä ajoin ennen joulua läpi ja yrittää löytää niistä punainen lanka, jota seuraa kattauksessa.  Kattauksessa voi hyödyntää esimerkiksi lakanoita, ruukkukasveja ja joulukoristeita. 2 kommenttia:

  1. Kaunis kattaus. :) Varsinkin tuo köynnös on todella kiva lisä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Köynnöshän voi olla tekoköynnös tai elävistä materiaaleista, kuten havuista tai eucalyptuksen oksista tehty.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |