Ideoita kesälomareissulle?

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Istun parhaillaan junassa matkalla Joensuuhun ja aloin tässä maisemien vaihtuessa miettiä kesälomareissuamme. Tarkoituksenamme on tehdä lyhyt, 4-5 päivän pituinen kesälomareissu elokuun lopussa ja kaipaisin matkavinkkejä. Monet teistä varmaan suunnittelevat tai ovat jo suunnitelleet häämatkansa, joten ajattelin kääntyä puoleenne. Olisiko teillä vinkkejä noin viiden vuorokauden budjettilomalle joko Suomessa tai jossakin lähimaassa? Reissulta kaipaisimme rentoutumista ja uusia kokemuksia. 

Minua ihan hävettää, miten huonosti tunnen Suomea ja ehdotinkin aiemmin miehelleni, josko lähtisimme kiertämään autolla etelä- ja länsirannikkoa, mutta hän ei ainakaan vielä erityisemmin innostunut ajatuksesta. Osaisitteko vinkata kivoja matkaideoita esimerkiksi Hankoon, Naantaliin ja Raumalle?

Kuva

Lisäksi lukisin mielelläni lempipaikoistanne pääkaupunkiseudulla. Olen asunut etelässä jo viisi vuotta, mutta arjen ohessa en ole tutustunut paikkoihin niin aktiivisesti, mitä olin aikanaan ajatellut. Lukisin mielelläni niin lenkkipoluista, kahviloista kuin mistä tahansa nähtävyydestä tai aktiviteetista. Esimerkiksi tällainen huikea paikka löytyy läheltä asuinpaikkaani ja bongasin sen vasta nyt (ja vieläpä Pinterestistä): 

Kuva

Minne muuten suuntaatte häämatkalle? Lähdettekö heti häiden jälkeen vai myöhemmin? :) Sivun oikeasta laidasta löytyy kysely, jossa kysyn vain häämatkakohteen maanosaa. Mielelläni lukisin myös tarkemmin matkasta. Me teimme häämatkamme viime joulu-tammikuun vaihteessa (puolitoista vuotta häidemme jälkeen) Australiaan. Matkastamme voit lukea lisää täältä.

Ps. Bloggerin bugi näyttää korjautuneen!

Pps. Unelma-arvonta on edelleen käynnissä täällä

2 kommenttia:

 1. Suomi ja naapurimaat ovat kalliuta reissata. Tuli juuri todettua, kun kesälomareissu suuntautu Ruotsiin ja Suomeen. Tietenkin jos matkustaa esim asuntoautolla, niin saa kuluja pienennettyä, kun leirintäalueet on halvempia kuin hotellit ja ruuan voi laittaa itse!

  Budjettilomaksi suosittelen Budapestiä ja Prahaa. Lentoja voi saada edullisesti, hotellit on edullisempia ja ulkonasyöminen n. Puolet Suomen hinnoista.

  Jos kuitenkin kotimaa kutsuu, niin Porvoo on viehättävä. Turistejakin on niin paljon, että fiilis on kuin ulkomailla :D Länsirannikko on itselläkin vielä valloittamatta. Turku-Rauma voisi olla kompakti kokonaisuus? Liian pitkät välimatkat tekee sen, että ehtii nähdä vain maisemia auton ikkunasta ja mihinkään ei ehdi kunnolla asettua.

  Ihanaa reissua, mihin ikinä suuntaattekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! :) Se on kyllä ihan totta, että halvemmaksi tulee lähteä muualle Eurooppaan kuin pysyä Suomessa tai mennä esimerkiksi Ruotsiin.

   Porvoo on kieltämättä ihana, mutta sinne emme suuntaa sillä olemme asuneet siellä vuoden. :D Naantali-Rauma vaikuttaa tällä hetkellä parhaalta vaihtoehdolta, sillä ne ovat sopivan välimatkan päässä.

   Kiitos paljon! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |