Kesäprojekti: Reseptikirja

torstai 16. kesäkuuta 2016

Olin niin iloinen tänä aamuna herätessäni sateen ääneeseen. Vesisateessa on jotakin ihanan kodikasta ja rentouttavaa. Olen tänään vain nautiskellut sateisesta kesäpäivästä katsomalla Netflixiä, joogamaalla, tekemällä ruokaa ja edistämällä kesäprojektiani, josta haluan kertoa enemmän. Usein minusta tulee kesäisin hieman levoton, kun (jos) vapaa-aikaa on tavallista enemmän. En ole sellainen ihminen, joka nauttisi viettää päiviä rannalla tekemättä sen ihmeempiä. Siksipä kehitän lähes joka kesä jonkin projektin, jota teen kesän mittaan. Usein harrastan enemmän liikuntaa ja olen enemmän luonnossa, voitaisiin puhua kunnonkohotus-projektista. Joinakin kesinä olen tehnyt paljon käsitöitä ja tehnyt isompitöisiäkin virkkuu- tai ompelutöitä. Pari kesää sitten kesä sujui häitä suunnittelessa. Tänä kesänä minulla on reseptikirjan lisäksi tiedossa maalaustöitä kotona. 


Mutta mennäänpä nyt asiaan, eli reseptikirja-projektiini. Minulla on kansio aivan täynnä reseptejä, joita olen keräillyt sieltä sun täältä. Osa on myös itse kehittämiäni reseptejä. Kansio on todellakin aivan täynnä ja melkoisen epäsiisti. Päätin keväällä, että kokoan reseptit kirjaan, jossa ne ovat siistimmin ja helpommin löydettävissä. Olen kirjaa tehdessäni huomannut, että se on melkoinen urakka. Reseptejä on noin kymmenen vuoden ajalta ja niiden järjestämiseen ja puhtaaksikirjoittamiseen menee aikaa. En kuitenkaan ota ruokalajeista kuvia, vaan kirjani kuvitukseksi riittää kuvat, jotka erottelevat eri osiot. Eri osioita ovat muun muassa pasta, keitot, suolaiset leivonnaiset, makeat leivonnaiset ja kanaruuat. Seuraavaksi minun pitäisi suunnitella reseptisivujen taustat. Luultavasti haluan jotakin hyvin pelkistettyä ja simppeliä. 

En tiedä, ovatko reseptikirjat jo ihan out, mutta minä tykkään mieluummin katsoa ohjetta kirjasta kuin tietokoneen näytöltä. Minulla on vähän sellainen olo, että kokoan reseptejä yksiin kansiin samoin kuin isoäidit aikoinaan! Kirjan teossa olen käyttänyt PinterestiäCanvaa ja Ifoloria

Ps. Valmistujaisjuhlani sujuivat viime viikonloppuna erinomaisesti ja kerronkin niistä myöhemmin lisää! En ole vain vielä malttanut paneutua juhlan kuviin. 

Onko sinulla joitakin kesäprojekteja? :) 

9 kommenttia:

 1. Kuulostaapa kivalta kesäprojektilta! Mun tämän hetken projekti on päästä kaikesta turhasta tavarasta eroon ennen elokuussa häämöttävää muuttoa. Kaikkea sitä onkin kertynyt nurkkiin pyörimään, ei jessus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäkin on oiva kesäprojekti kyllä, vaikka voi välillä olla vähän turhauttava! :D Muutto varmasti motivoi käymään tavaroita läpi. :)

   Poista
 2. Onpa ihana idea! Liputan toki reseptikirjojen puolesta jo työnikin takia, koska suomennan sellaisia. :P Itse olisin oikein onnellinen, jos saisin tänä kesänä vihdoin alkuun puutarhanuudistusprojektin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuulostaa ihanalle työlle suomentaa reseptikirjoja! Tapahtuuko suomentaminen puhtaasti tekstin pohjalta vai testaatko myös reseptejä?

   Poista
  2. Tsemppiä puutarhan uudistukseen! :)

   Poista
  3. Kiitokset tsempeistä, niitä tarvitaan. ;) Kyllä se suomentaminen ihan vieraskielisen alkutekstin pohjalta tapahtuu, mutta joskus olisi toki hyvä vähän testaillakin, etenkin jos joutuu korvaamaan raaka-aineita suomalaisilla vastineilla (tai jos epäilee alkutekstissä olevan virhe). Ja kyllähän usein tulee kokeiltua niitä reseptejä ihan sen vuoksi, että kääntäessä iskee niin kova ruoanhimo! :D

   Poista
  4. No voin kuvitella! :D Miten muuten etsit korvaavan kotimaisen raaka-aineen?

   Poista
  5. Netti auttaa, ja viimeistään kustannustoimittajan kanssa yhdessä pähkäillään. Usein vastaava tuote on kyllä olemassa, mutta esim. eri pakkauskoossa tai muodossa, mikä pitää myös ottaa huomioon suomennoksessa.

   Poista
  6. Okei. Sinulla on kyllä todella mielenkiintoinen työ. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |