Metsäaiheiset syntymäpäiväjuhlat: Kuvauskehys ja vieraskirja

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Haluan esitellä metsäaiheisista syntymäpäiväjuhlista vielä kuvauskehyksen ja vieraskirjan. Kävimme äitini kanssa pari viikkoa ennen syntymäpäiväjuhlia kevät-messuilla Messukeskuksessa, ja siellä bongasimme upeita kehyksiä, jotka oli koristeltu kukkasin ja oksin. Kehykset toimivat kuvauskehyksenä photobooth-tyyliin. Innostuimme ideasta heti ja aloimme miettiä, voisiko sellaisen toteuttaa juhliin. (Pahoittelut huonoista kuvista. Kuvat on otettu ennen kuin kehyksen tausta oli asetettu paikalleen, mutta minulla ei nyt ole yhtään kuvaa, jossa kehys olisi yksinään taustan kanssa. Taustana toimi valkokangas.) 


Eikun tuumasta toimeen. Veljeni teki vanhasta, harmaaksi kuluneesta puusta (jota ei näin ollen tarvinnut maalata tai muutenkaan käsitellä) rungon kehykselle. Aloitimme rungon koristelun siskoni kanssa kiinnittämällä siihen koeputkia. Olin ostanut koeputket Chez Mariuksesta. Kiinnitimme koeputket rautalangalla käyttäen apuna niittipyssyä. Tämän jälkeen niittasimme kehykseen erilaisia oksia, eukalyptusta, männynoksia, ruskusta ynnä muuta. Seuraavana päivänä kiinnitimme kehyksen yläreunaan koukut, joista laitoimme sen roikkumaan narulla. Lisäsin koeputkiin vettä ja laitoin kukat paikalleen. Käytännössä siis kuvauskehykseen tarvitsee kehyksen (styroksikin käy oikein hyvin), rautalankaa, niittipyssyn, koeputkia, kukkia ja oksia. 


Kuvauskehys onnistui mielestäni oikein hyvin ja se oli loppujen lopuksi aika helppo tehdä. Kuvasimme kaikki vieraat kehyksen takana ja laitamme kiitoskorttien mukana heille kuvat. 


Haluan esitellä myös vieraskirjan, sillä se ei ollut perinteinen kirja. Sain idean "Muistojen aarrearkku"-vieraskirjasta, jossa vieraat saivat kirjoitella pienille lappusille terveisiä ja onnitteluja ja laittaa ne aarrearkkuun. Tästäkin vieraat tykkäsivät ja intoutuivat nähdäkseni tekemään luovempia tervehdyksiä, kuin ehkä normivieraskirjaan olisivat tehneet. Lopuksi vielä kuva kynttiläpölli-asetelmasta, joka tervehti juhlan vieraita juhlatilan edustalla. Asetelma on suht simppeli toteuttaa, mutta sitäkin näyttävämpi tunnelmanluoja. Asetelmaan tarvitsee erikokoisia puupöllejä, eripituisia kynttilöitä lasimaljakoissa sekä kukkia. 4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |