Morsiuskuntokuuri: Kevyempiä reseptejä viikonlopuksi

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Tänään ei enää puhutakaan treenaamisesta vaan ruuasta. Ruualla ja syömisellähän luonnollisesti on merkittävä osuus laihduttamisessa ja kiinteytymisessä, sillä vain 20% on mahdollinen liikunnan osuus laihduttamisessa. Tämän takia olenkin koonnut teille viikonlopun kevennettyyn herkutteluun sopivia maukkaita reseptejä. Reseptit ovat ahkerassa käytössä keittiössäni, joten voin taata niiden olevan herkullisia.

Ehkä olette jo ihan väsyneitä kaikkialla oleviin smoothie-resepteihin, mutta minä rakastan erilaisia smootheita ja fruitieita ja haluan esitellä kaksi lemppariani. Rakkauttani on edistänyt kätevä "smoothiekone", jolla voin surauttaa smoothieni suoraan juomamukiin. Niin helppoa ja vähätiskistä! Smoothieiden tekoa helpottaa myös se, että kesällä ja syksyllä pakastan mm. mansikat ja mustaherukat annosrasioihin ja -pussukoihin, joista ne on helppo kipata smoothieihin.

Ananas-mustaherukkasmoothie, Raikas fruitie sekä Raaka Snickers
Ananas-mustaherukkasmoothie
150g jogurttia
1 banaani
3 rkl mustaherukoita 
purkki ananasta 

Paloittele banaani. Lisää tehosekoittimeen jogurtti, pilkottu banaani, mustaherukoita 
sekä ananakset mehuineen. Surauta sileäksi ja nauti. 
 

Raikas fruitie
Banaani
Päärynä
Viinirypäleitä

Pilko banaani, päärynä ja viinirypäleet. Surauta tehosekoittimessa (parin jääpalan kera) ja 
nauti. Fruitie on parhaimmillaan nautittuna erittäin kylmänä.


Bataattiranskikset ja tonnikalapyörykät

Bataattiranskikset ja tonnikalapyörykät

Bataattiranskikset:
1 bataatti
öljyä
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta

Tonnikalapyörykät (Karkkipäivä):
2 prk tonnikalaa öljyssä
2-3 munaa 
1 dl korppujauhoja
2 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria, oreganoa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Aloita bataattiranskiksista. Kuori bataatti 
ja leikkaa se ranskalaisten kokoisiksi paloiksi. Yhdistä kulhossa öljyä ja mausteita. 
Dippaa ranskikset mausteöljyssä ja laita uuniin paistumaan.

Yhdistä kaikki tonnikalapyröyköiden ainekset ja muotoile massasta pyöryököitä. 
Laita ranskisten kaveriksi uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Tarkkaile uunia, 
sillä pyörykät saattavat valmistua nopeammin kuin ranskikset. Halutessasi kuivaa 
ranskikset paiston jälkeen talouspaperin päällä.  


Banaanijäätelö
2 banaania
2 rkl maapähkinävoita
(hunajaa)

Yhdistä banaanit ja maapähkinävoi muussiksi haarukalla. Lisää halutessasi 
hunajaa. Pakasta. Toinen tapa: Kuori banaanit ja pakasta niitä kaksi tuntia. 
Soseuta jäätyneet banaanit ja maapähkinävoi (sekä hunaja). Nauti heti.
 

Ananas-mustaherukkasmootie, Raikas fruitie ja Raaka Snickers
Raaka Snickers (maku.fi)

Pohja:
1 dl maapähkinävoita
2 rkl hunajaa
2 rkl mantelijauhetta
1/10 tl suolaa 

Täyte:
8 kpl taateleita
1 rkl kookosöljyä sulatettuna
1 rkl vettä
1/6 tl bourbonvaniljajuahetta
1/8 tl suolaa

Päälle:
1 dl kuorettomia maapähkinöitä

Suklaakuorrute:
3 rkl kookosöljyä sulatettuna
2 rkl hunajaa 
3 rkl raakakaakaojauhetta



Sekoita pohjan ainekset keskenään. Levitä pohja leivinpaperilla pieneen 
vuorattuun suorakulmaiseen astiaan. Laita pakkaseen jähmettymään.
 
Tee täyte soseuttamalla ainekset sauvasekoittimella tai haarukalla 
(jälkimmäinen vaatii vähän voimaa ja kärsivällisyyttä). Laita täyte pohjan päälle. 
Painele massaan maapähkinöitä. Laita pakkaseen siksi aikaa kun teet suklaakuorrutteen.
 
Valmista suklaakuorrute sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää makeutusta 
tarvittaessa. Levitä pohjan ja täytteen päälle. Anna jähmettyä pakkasessa 
ainakin puoli tuntia. Leikkaa patukoiksi. Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa.
 

Herkullista viikonloppua! Sunnuntaina morsiuskuntokuuri -teemaviikko huipentuu arvontaan, kannattaa siis pysyä mukana! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |