Morsiuskuntokuuri: Kahvakuulatreeni

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Nyt kun lämmittelyt on tehty lankuttamalla, on aika siirtyä kahvakuulailun pariin. Monella morsiamella on hihaton hääpuku, ja kahvakuula onkin mitä mainioin tapa kurittaa käsiä. Kahvakuulailu on muutenkin kroppaan hyvin kokonaisvaltaisesti käyvä laji, joka kehittää niin kestävyyttä, voimaa kuin tasapainoakin. Kaiken lisäksi kahvakuulailu on erittäin edullinen laji, sitä kun voi harrastaa melkein missä vain! Tarvitset vain itsellesi sopivan painoisen kahvakuulan sekä tarpeeksi tilaa ympärillesi.

Liikkeden ohjaus: Personal trainer Kuntopiiskuri Pauli Reinikainen
Malli: Personal trainer Marjo Matilainen
Kuvaaja: Personal trainer Katarina Kiltilä
Kuvauspaikka: PCA Scala - kuntoklubi yrityksille 

 
1. Etuheilautus hypyllä: Tämä liike yhdistää tavallisen etuheilautuksen ja hypyn. Aloita hieman hartioita leveämmällä asennolla. Samalla kun heilautat kuulan lantion työnnöllä eteen, hyppää ja tuo jalat yhteen. Kun kuula laskeutuu alas, hyppää alkuasentoon. Toista 20 kertaa. Pidä koko ajan liike hyvässä rytmissä. Älä nosta kuulaa käsivoimalla vaan hyödyntäen lantion antamaan liike-energiaa.


2. Askelkyykky työnnöllä: Nosta kahvakuula hauiksen ja olkapään varaan niin sanottuun "räkkiin". Ota hyvä ryhti. Astu vastakkaisella jalalla pitkä askel eteen toisella jalalla. Tämän jälkeen nosta kahvakuula hallitusti ylös. Laske kahvakuula alas ja nouse takaisin lähtöasentoon. Toista toisella jalalla. Tee molemmilla jaloilla 10 toistoa.3. Askelkyykky kierrolla: Tartu kuulan kahvasta kiinni kuvassa näkyvällä otteella. Tee askelkyykky vasemmalle jalalle ja kierrä vartaloa oikealle. Tämän jälkeen nouse lähtöasentoon, tee askelkyykky oikealle jalalle ja kierrä vartaloa vasemmalle. Tee molemmilla jaloilla 10 toistoa.


4. Kasakkakyykky: Ota leveä haara-asento. Siirrä vuorotellen painoa oikealle ja vasemmalle jalalle. Samalla kun siirrät painoa, tee hauiskääntö kahvakuulalla. Tee molemmille jaloille 5 kasakkakyykkyä. HUOM! Älä tee tätä liikettä, jos kärsit polvivaivoista. Laskeudu vain niin alas, kun tuntuu hyvältä.


5. Yhden jalan maastaveto pystysoudulla: Laskeudu yhden jalan varassa alas ja poimi kuula käteen lattialta. Nouse kuulan kanssa seisoma-asentoon. Tee sen jälkeen yhden käden pystysoutu hallitulla liikkeellä. Laskeudu kuulan kanssa ala-asentoon ja toista liike viisi kertaa. Tämän jälkeen vaihda kättä. Pidä pieni jousta polvessa.


6. Maastaveto hauiskäännöllä ja työnnöllä: Ota hieman hartioita leveämpi jalka-asento ja käännä jalkateriä hieman etuviistoon. Laskeudu jaloista alas pitäen kahvakuulasta kiinni sarviotteella. Tee hallittu, hidas liike ja nouse takaisin lähtöasentoon. Tee tämän jälkeen hauiskääntö ja lopuksi pystypunnerrus. Toista liike uudestaan 10 kertaa.  


7. Thruster: Tartu kuulasta kuvan osoittamalla tavalla. Laskeudu kyykkyasentoon. Tee vauhtipunnerrus samalla kun nouset kuulan kanssa ylös. Huolehdi, että kuula on koko ajan lähellä kaulaa ja että ryhtisi on hyvä. Selkä ei saa pyöristyä missään vaiheessa. Tee 10 toistoa.

Jos ei vielä tunnu lihaksissa, niin huomenna varmasti tuntuu! Huomenna jatkammekin kehonhuolto-osiolla. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |