Häätarina: Drinkkibaari ja juomien menekki

lauantai 27. syyskuuta 2014

Luodaanpas tässä välissä katsaus juhliemme juomapolitiikkaan. Ilmaisen alkoholin tarjoilu ei aiheuttanut onneksi minkäänlaisia ongelmia. Toiset joivat hieman enemmän kuin toiset ja toiset olivat limpparilinjalla, mutta kellään ei mennyt alkoholin käyttö yli. Uskon, että juhlat kestivät pidempään alkoholitarjoilun takia. Tässä postauksessa esittelen drinkkibaarimme ja juomien todellisen menekin.

Kuva: Mika MartikainenTäällä kerroinkin, että kaason mies suunnitteli meille nimikkodrinkit. Emme mieheni kanssa ehtineet kokeilla juhlien aikana kyseisiä juomia! :D En oikeastaan tiedä, miten paljon vieraat tekivät nimikkodrinkkejämme, mutta joka tapauksessa drinkkibaari oli menestys. Vieraista oli kiva tehdä itse drinkkejä ja siellä pörräsikin koko ajan porukkaa. Drinkkibaarin avasimme kahvittelun jälkeen eli noin kello 18:30. Sitä ennen vieraille oli tarjolla viiniä, olutta ja siideriä sekä alkoholittomia juomia.

Drinkkibaarin osaset
 - glitterbaarikyltti
- juomia
- minttua ja sitruunamelissaa ruukuissa
- hedelmäviipaleita (ei näy kuvissa)
- erikokoisia muovikuppeja
- pillejä
- mittoja
- drinkkiohjeet

Huomatkaa taustalla upea sydänverho, jota ystäväni väänsi päiväkaupalla! 


Juomamenekki oli laskettu niin, että päivällä olisi 72 aikuista vierasta ja illalla 55. En oikein osaa arvioida, paljonko kukin vieras joi ja paljonko juovia vieraita oli ilta- ja yöaikaan. Arvioisin 40-50 hengen pintaan.

Alkumaljat
Gancia Asti DOCG 7,5%     10 ploa
Lehtikuohu (alkoholiton)      3 ploa

Ruokaviinit
Jacobs Creek Shiraz Cabernet 13,5%    26 ploa
Jacobs Creek Riesling 11,5%                13 ploa
Miedot juomat
A. Le Coq Premium 5,2%              5 lavaa
Heineken Lager 5%                        5 lavaa

Golden Cap Perry 4,7%                  1 lavaa
Fizz Original Dry 4,7%                  3 lavaa

Drinkkibaari sekä avecit
Grants 40% 100cl                                     1 plo
Remedia Banana Liquer 18%50 cl           1 plo
Meukow VSOP 40% 100cl                       1 plo
Beefeater 40% 100cl                                 1 plo
Smirnoff Red 40% 100cl                           2 ploa
De Kuyper Blue Curacao 24% 50cl          1 plo
Remedia Cloudberry Liqueur 18% 50cl   1 plo
Bacardi Superior 37,5% 100cl                  1 plo
Bacardi Black 37,5% 100cl                       1 plo

Alkoholittomat juomat
Vichy 0,33 l        72 ploa ja olisi mennyt enemmänkin
Coca-Cola          12 litraa
7up                      8 litraa

Ylimääräisiä juomia jäi lähinnä olut- ja siideriosastolla. Pääasia kuitenkin, että juomaa oli riittävästi. Yli jääneitä juomia jakelimme siivouksessa auttaneelle porukalle. 

Kuva: Mika Martikainen
Toivottavasti tästä on joillekin teistä hyötyä, jotka pähkäilette paljonko sitä alkoholia kannattaa varata!  Voisiko juhlissanne olla drinkkibaari, jossa vieraat saavat itse tehdä juomia? :)

11 kommenttia:

 1. Jes, mahtava postaus jälleen! Meille tulee yhden catering-tarjoilijan hoitaman drinkkibaari, johon olen pohtinut jo juomia. Kysyisin, että oliko teillä siis illaksi viini myös pulloista vai menikö tuo kaikki ruoan kanssa? Miksi päädyitte ostamaan enemmän punkkua, yleensä kesähäihin kai suositellaan enemmän valkkaria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitoksia! :) Hyvältä kuulostaa tuokin, että on tarjoilija hoitamassa drinkkibaaria. Lähes kaikki viini meni ruuan aikana ja tarjoilimme tosiaan pulloista, eli meillä ei ollut tonkkia ollenkaan. Tarkoitus olikin, että viini on ruokajuomana ja muita juomia sitten illan ja yön aikana. Ostimme enemmän punkkua, koska pääruokanamme oli poronkäristystä. Halusimme riistaan sopivan viinin. Valkkaria jäi itse asiassa yksi pullo yli ja samaan aikaan kaikki punkut menivät. :)

   Poista
 2. Tämä on ihan varmasti hyödyllinen niille, keillä häät edessä. Olisi voinut itse paremmin suunnitella menekkiä. Meillä jäi Meet&Greetistä juomia paljon! Yllärisynttärini vietettiin ylijäämillä ja vielä pitäisi jotkut juhlat tekaista ennenkuin alkaa päivät paukkua :D
  Tuo teidän esillelaitto oli/on toooodella houkuttelevan näköinen ja tyylikäs. Varmasti jo senkin takia porukkaa pörräsi baarissa :) Rakastan ideaa nimikkodrinkeistä! Tuo yksityiskohta olisi vieraana jäänyt mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpahan syy viettää erinäisiä juhlia! :D Kiitos, sitä oli kyllä kiva suunnitellakin ja laitella.

   Poista
 3. Miten noi juomamenekit laskettu?
  Onko niin, että noin paljon meni juomia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laskettiin häiden jälkeen paljonko oli mitäkin jäljellä ja vähennettiin kuitissa olevista määristä. :) Täällä on alkuperäiset määrät, mitä juomia hankittiin http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2014/07/juomaa-janoisille-seka-nimikkodrinkkimme.html

   Poista
 4. Heippa! Olen kerännyt paljon ideoita ja inspiraatiota blogistasi meidän häitämme varten joita kuukauden kuluttua juhlitaan - mm. tama drinkkibaari lähti toteutukseen heti kun olin lukenut postauksesi! :) Kiitos siis sinulle vinkeistä ja loistavista kirjoituksista! <3 Ihastuin pöydällä näkyvään glitteriseen baari-kylttiin, saanko kysyä oletko mistä sen hankkinut? Ihanaa kesän jatkoa!
  Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos ihanasta kommentistasi! Kiva lukea, että olet saanut inspiraatiota blogistani. :) Glitteriset baari-kirjaimet olen tehnyt itse. Täältä löytyy ohje niihin, jos haluat tehdä niitä itse. http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2014/04/diy-ohje-pahviglitterkirjaimille.html

   Kiitos samaten ihanaa kesän jatkoa ja upeaa hääjuhlaa! :)

   Poista
 5. Kuinka kauan juhlanne kestivät ajallisesti? :) Yritän miettiä omien häidemme juomamääriä ja tämä sinun postaus auttoi hurjasti kun vierasmääräkin on sama.

  Neene

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva lukea, että olet saanut apua postauksestani! :) Juhlat kestivät 14:00-05:00. Drinkkibaarin avasimme kuuden aikaan.

   Poista
 6. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |