Satuhäät versus Blogihäät?

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Ensi alkuun täytyy sanoa, etten ole ollut kummankaanlaisissa häissä henkilökohtaisesti vieraana. Mistä siis moinen vastakkainasettelu? Ajatus pulpahti mieleeni kerran, kun katselin Satuhäitä. En muista tarkalleen jaksoa, mutta se oli hyvin perinteinen Satuhäät-jakso. Morsiamella ja sulhasella oli lapsia aiemmista suhteista ja he olivat tunteneet melko vähän aikaa ennen häihin menoa. Häät olivat perinteiset kirkkoineen, koristeluineen ja ohjelmineen.
kuva
Kuulostaa siis hyvin erityyppiseltä kuin Blogihäät näin äkkiseltään. Oma mielikuvani on, että bloggaavat morsiamet (ja sulhaset) ovat usein ensimmäistä kertaa pappia kyydissä ja olleet yhdessä puolisonsa kanssa pitkän aikaa. Häitä suunnitellaan suht pitkään ja hartaasti. Perinteitä toki on, mutta muista blogeista ja netistä etsitään uusia juttuja. Monissako Satuhäissä olette nähneet karkkibuffetia tai photo boothia?
kuva
 Tarkoitukseni ei ole arvostella kumpiakaan häitä vaan nostaa esiin, että onko meille muodostunut kaksi eri häätapaa? Okei, vuosittaisesta 30 000 naimisiin menevästä parista vain pieni murto-osa näkyy Satuhäissä ja blogeissa. Silti tuntuu, että häät ovat entistä enemmän jakautuneet hyvin perinteisiin ja uusien tuulien häihin. Netin ja ulkomaiden vaikutus varmasti näkyy tässä. 

kuva
 Valtaosa häistä taitaa kuitenkin olla edelleen sekoitus perinteitä ja uudenlaisia juhlimistapoja. Kuitenkin kun mietin häitä, joissa itse olen ollut vieraana tai esiintymässä, en muista nähneeni mitään yllättävää, enkä kertaakaan esimerkiksi photo boothia. Onko häiden erilaistuminen siis vasta tapahtumassa? Vai onko se pelkkä bloggaamisen luoma illuusio?
kuva
Mitä mieltä te olette? Onko häissä, joissa olette olleet viime aikoina vieraina näkynyt uudenlaisia juhlimistapoja? :)18 kommenttia:

 1. Kirjoittelin tästä aiemmin tässä kuussa otsikolla Blogikliseiset häät. Olen sitä mieltä, että bloggaavien morsianten trenditietoisuus jää kyllä melko pitkälti bloggaaviin morsiamiin. Suurin osa häistä on edelleen hyvin perinteisiä suomalaisia häitä, eivätkä vieraat useimmissa häissä ole kuulleet lainkaan esimerkiksi karkkibuffasta tai photo boothista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, näin minäkin olen ajatellut. Blogimorsiamet usein myös panostaa enemmän ja käyttää enemmän aikaa häidensä suunnitteluun kuin muut parit. Näille jutuille helposti sokeutuu, kun useamman vuoden pöyrii blogimaailmassa. :)

   Poista
 2. Olen myös sitä mieltä, että blogeissa pyörivät jutut eivät ole suuren yleisön tiedossa ja niin Sulho kuin läheisetkin ovat ihmetelleet kovasti kaikkia juttuja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että juttunne ovat "uusia" läheisillenne. Varmasti riittää mielenkiintoa koko juhlan ajan. :)

   Poista
 3. Komppaan edellisiä. Blogeissa niin tutuksi tulleet teemat eivät ole vielä yleistä kauraa valtaväestölle. Ehkä hyvä niin, ettei kaikki vieraat ole jo nähneet toteutuksia telkkarissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tai jos olisivat näkyneet niin blogimaailma miettisi kuumeisesti uusia juttuja. ;)

   Poista
 4. Olen samaa mieltä kuin aiemmat puhujat. Kaikki blogeissa esiintyvät ilmiöt ovat aika harvinaisia "normihäissä". Kukaan ystäväni ei ollut kuullutkaan hääbingosta, photoboothista tai karkkibuffasta. Eikä meidänkään häihin tule näistä kuin ensimmäinen. Häät joissa olen itse viimeisen vuosikymmenen aikana ollut, ovat kaikki olleet aika perinteisiä. Ei mitään erikoisia ohjelmanumeroita, perinteisiä tansseja ja leikkejä sekä puheita. Koristeet jne. ovat myös olleet tosi perinteisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama on kyllä täällä. Jännä sinänsä, miten perinteisellä kaavalla häät sujuvatkaan verrattuna esimerkiksi syntymäpäiväjuhliin, jotka ovat ehkä helpommin juhlijansa näköiset. :)

   Poista
 5. Voin vain jatkaa samalla linjalla edellisten kanssa. Häissä, joissa itse olen ollut vieraana, ovat olleet kovin perinteisiä, eli meille bloggareille tutut jutut ovat monille vielä ihmetyksiä. Nämä erot mielestäni korostuvat eri sivustoilla, erot foorumeiden, blogien ja facebook-sivustojen välillä ovat huimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, mä en oikeastaan seuraile kun blogimaailmaa niin nuo muut sivustot eivät ole tuttuja. Monenkohan bloggarin häissä vieraat kyselee, että "Mistä te tällaisen ja tällaisen jutun keksitte?". :)

   Poista
 6. Meidän häät on enemmän blogihäät kuin satuhäät, vaikka blogia mulla ei olekaan. Laskisin tuohon bloggaaviin morsiamiin myös blogeja ahkerasti lukevat morsmaikut :) T: elokuun morsian, joka menee ensimmäistä kertaa naimisiin kahdeksan vuoden seurustelun jälkeen ja jonka häitä on suunniteltu 1,5 vuotta ja jolle tulee karkkibuffa, pompomit ja huiskutusviirit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, itsekin lasken blogimorsiamiin myös ne morsiamet, joilla ei ole omaa blogia mutta jotka aktiivisesti seuraavat hääblogeja. :) Teidän häät kuulostaa ihan blogihäiltä. ;)

   Poista
 7. Niin moni morsian etsii inspiraatiota hääblogeista, että vaikka häissä joissa olen ollut vieraana, ei itse morsian pitäisikään blogia, on blogihäiden elementit kuitenkin kaikki mukana. On ollut photoboothia, karkkibuffaa, hääkylttejä, hääbingoa, erilaisia vieraskirjoja, kuten puita ja matkalaukkuja. Lisäksi ollut myös niin sanottuja normaaleja häitä, missä kaikki nämä ovat puuttuneet, mutta ei niitä ole kaivannutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja näkyyhän häälehdissäkin jonkin verran blogeista lähtöisin olevia juttuja. Netistä varmasti haetaan inspiraatiota vaikkei blogia pidettäisikään. :)

   Poista
 8. Olisi ainakain hauska ajatella, että kaikkia näitä kivoja blogeistä löytyneitä juttuja ei vielä kaikki vieraat olisi nähneet. Pelkään että kaikki ovat jo kyllästymiseen asti käyneet photoboothissa ja pelanneet hääbingoa ennen kuin päästään juhlimaan meidän häitä (ja tuskastelen sitä, että meidän häihin on vielä melkein vuosi aikaa ja oivoi kun nyt nuo kaikki meidän jutut ovat varmasti kaikissa tämän kesän häissä). Mutta en itsekään tiennyt mitään näistä häätrendeistä ennen kuin tutustuin hääblogimaailmaan. Ei niitä näy myöskään jenkkien tai brittien hääohjelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon vakaasti, että häissänne vuoden päästä valtaosa ei ole nähnyt photboothia tai hääbingoa. :) En itsekään ole ollut yksikkäkään häissä, joissa perinteisiä blogielementtejä olisi ollut. Tuo on muuten totta, lähinnä amerikkalaisissa hääohjelmissa näkyy karkkibuffet.

   Poista
 9. Hyvä kirjoitus!

  Itse koin tästä esimerkin miehen veljen häissä viime vuoden toukokuussa. Häistä löytyi saippuakuplia, photobooth, muutama viiri, sekä matkalaukku korteille. Huomasin heti, että morsian oli selaillut hääblogeja ja itselle nämä jutut tuntui "jo vähän nähdyiltä". Ihmettelin vähän ihmisten reaktioita, kun vieraat ihastelivat uniikkeja ja erilaisia ratkaisuja. Kunnes sitten tajusin, että en minäkään niitä asioita livenä ole kenenkään häissä aiemmin nähnyt, blogimaailmassa vain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Aika hauska huomio, että et tosiaan ollut nähnyt niitä kuin blogeissa. Jännä, miten sitä sokeutuu asioille kun niitä täällä tuijottelee.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |