Morsiusdieetti tai sen puuttuminen

maanantai 16. syyskuuta 2013

Joo, minulla on ainakin tarkoitus vetää juuri häiden alla maailmalla hitiksi noussut tiputusdieetti sairaalassa. Siinä morsian makaa häitä edeltävän viikon tiputuksessa ja kuihtuu monen monta kiloa. Hääpäivänä morsian on mitä hehkein ja energisin.
kuva
 ...Not. :D Oikeastaan en ajatellut kirjoittaa morsiusdieetistä vaan sen poissaolosta ja miksen aio sellaiseen ryhtyä. Tällä hetkellä on niin muodikasta olla dieetillä, että tuntuu lähes rikolliselta olla olematta. Valinnanvaraa on uusimasta hitistä 5:2-dieetistä vähähiilihydraattiseen ja glueiinittomaan ja niin edelleen. Muutenkin kehokuvan ihanne on muuttunut siihen suuntaan, että mahdollisimman vähärasvainen ja lihaksikas keho on se, mitä ihaillaan ja tavoitellaan.
kuva

Eikä siinä mitä, minun puolestani kelle mikin sopii, niin go for it. Olen vain huomannut, että kehoista, rasvasta, dieeteistä ja treenaamisesta puhutaan enemmän kuin aiemmin. Olenpa miettinyt sellaistakin, että pyrkivätkö naiset saavuttamaan tasa-arvoa lihaksikkaalla kropalla?
kuva
Edelleen haluan korostaa, etten tuomitse isojen lihasten tavoittelua. Itsekin kuola valuen ihailen erään työkaverini lihaksia, huh mikä timmi mimmi! Ja eihän siinä, on itsellänikin hieman vaihdellen lihasmassaa riittänyt.
kuva
Moni morsian ottaa tavoitteekseen kiinteytyä hääpäivää varten ja sama tavoite on minullakin. En aio ryhtyä mihinkään radikaaleihin toimiin. Aikomuksena on jatkaa liikkumista samaan tapaan kuin ennenkin eli viitisen kertaa viikossa. Herkkuja olisi tarkoitus vähentää, kuitenkin sallin itselleni päivittäin jotakin herkkua, esimerkiksi muutaman keksin iltapäiväteellä. Kasviksia ja hedelmiä olen jo lisännyt hieman ruokavaliooni. Tässä on auttanut mehulinko, jonka käyttämiseen olen hurahtanut täysin!
kuva
Näin, ei siis mitään taikatemppuja vaan vain syömisten järkevöittämistä ja liikunnan lisäämistä. Mielestäni tuntuu turhalta ottaa stressiä morsiusdieetistä ja senkin takia aloitan pienillä muutoksilla jo nyt, jotka varmasti poikivat tuloksia vuodessa.

Mites te, onko luvassa huhkintaa dieetin parissa? :)

6 kommenttia:

 1. Minä tästä jo kirjoittelinkin. :) Minun morsiandieettini ei kovin kummoinen ole, sillä se on ollut minulle jo pitkään normaali ruokavalio. Ainoastaan treenaaminen, muuttuu hieman tavoitteellisemmaksi. :) mitään fitness-vartaloa en kyllä tavoittele.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että täällä hääblogimaailmassa on muitakin samalla tavalla ajattelevia! Itse en myöskään yhtään lämpene hirveille morsiusdieeteille ja -kuntokuureille, mutta toki jokaiselle omansa - jos häät toimivat terveemmän elämäntavan motivaattorina, niin mahtavaahan se on. Silloin se into kannattaakin käyttää hyväksi.

  Itse en missään vaiheessa ole ajatellutkaan laihduttavani häitä varten. Normaali perusterveellinen syöminen ja säännöllinen liikunta jatkuu ihan kuten tavallisestikin. Toki ahterista voisi treenata pyöreämmän jos huvittaisi, mutta olen kuitenkin enemmän sitä tyyppiä, joka valitsee kropalle sopivan puvun eikä toisinpäin. Dieetit kun eivät pitkän päälle kanna muutenkaan, ruokailu- ja urheilutottumusten askeleittain muuttaminen on huomattavasti mielekkäämpää ja pidemmällä tähtäimellä järkevämpää. Kultainen keskitie kunniaan: mistään ei tarvitse kieltäytyä eikä homma mene pakkopullaksi, kun syö ja liikkuu järkevästi ja kroppaa kuunnellen. Ja tärkeintähän on, että morsiamella on onnellinen hymy kasvoillaan, se on se kaunein näky : )

  VastaaPoista
 3. Minä en tehnyt mitään ennen häitämme, vaan elin kuten ennenkin. Ajattelin, että kun mieheni rakastaa minua jo nyt tällaisena kuin olen, hän varmasti tuntee samoin myös hääpäivänäkin. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne! Onpa huojentavaa kuulla, että morsiamista löytyy muitakin, jotka eivät meinaa rääkätä itseään. :) Ja olen kyllä täysin samaa mieltä Saanan kanssa, että on ihan tosi hyvä juttu, jos häät motivoivat muuttamaan elämäntapoja terveellisempääm suuntaan. Sekin on kyllä hupsua, että miksi pitäisi huhkia itselleen juhlia varten erilainen vartalo kuin millainen on? Ehkä siihen vaan koostuu morsiamien kokemat ulkonäköpaineet. Nekin joutaisi mielestäni romukoppaan, sillä ei häissä ole kyse morsiamen kiloista tai lihaksista. Mutta kaiken kaikkiaan kukin tavallaan! :)

  VastaaPoista
 5. Täällä ilmoittautuu yksi, jonka mielestä ne lihakset vaan on nättejä naisillakin. Mutta tunnustan, että tämä dieetti-fitness-LCHF-javarsinkin5:2 alkaa tulemaan jo niin ovista ja ikkunoista, että huh huh. Itse jopa ajattelin kaksi vuotta sitten aloittaa tavoitteellisen fitness treenaamisen, mutta tämä hypetys on tehnyt minusta anti-fitness ihmisen ja nyt inhoan koko sanaa. :D
  Minäkään en aio morsiusdieetille hakeutua, mutta aion jatkaa elämäntaparemonttiani joka on ollut käynnissä jo reilun vuoden päivät, joten on vaikea arvioida mitä vaaka tulee näyttämään juuri ennen häitä... Mahdollisuus löytyy, että puku kiristääkin roikkumisen sijasta sillä energisyys ja hyvä olo on se mitä haetaan, eikä paino tai vaatekoko!

  Tsemppiä sinne kiinteytyksiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! :) Olen samaa mieltä, ettei kokolappu tai vaa´an lukema kerro kaikkea. Kiitos ja samaten tsemppiä elämäntaparemonttiin! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |