Naimisiin asuntolainan, lasten ja koiran takia?

perjantai 3. toukokuuta 2013


Kun pääsin ylioppilaaksi juhlavieraat kyselivät, että mitäs sinä nyt teet. Ja kaikille jouduin vastaamaan, että en tiedä, mihin sain sekä ymmärtäväisiä ”onhan tässä aikaa miettiä”-vastauksia sekä ”aijaa, no mitäs sinä sitten teet, jos et tiedä mitä teet”-vastauksia, joista kuulsi ettei välivuoden pitäminen ole ok.

kuva
Häissämme saamme varmasti kuulla tuon saman kysymyksen, mitäs te nyt, milloin ostatte omakotitalon, muutatteko synnyninseudullenne, ja kaikista tärkeimpänä: milloin saatte lapsia? Jälleen vastaus on en tiedä/ ei tiedetä. 

kuva
Miksi naimisiin menemisen pitäisi sitten tarkoittaa muuta kuin, että rakastaa toista niin paljon, että haluaa jakaa loppuelämänsä hänen kanssaan? Toisaalta, monihan nykyään hankkii lapsia ja ottaa asuntolainaa ennen naimisiin menoa, ja joissakin tapauksissa ei mene ollenkaan naimisiin. 
kuva
Toki ymmärrän, että näihin ajatuksiini vaikuttaa myös ikäni. Kymmenen vuoden päästä saatan ajatella aivan eri tavalla. Tärkeimpänä pidän kuitenkin puolisoa. Ymmärrän, että usein naimisiin meno on luonteva askel matkalla tuleviin haaveisiin ja vahvistaa yhdessäoloa. 

kuva
Menen naimisiin hänen kanssaan, en mahdollisten tulevien lastemme tai omakotitalon. Menemme naimisiin toistemme takia, ja siinä on kaikki syyt. Tällä hetkellä ei ole muita syitä, toki ajatuksia ja toiveita tulevasta, mutta ei ilman häntä. 
kuva
Ps. Lähdemme tänään reissuun itärajalle ja katsastamaan jo varaamamme hääpaikan. Peukut pystyyn! :)

7 kommenttia:

 1. Oli tilanne mikä tahansa, minua on aina ahdistanut suunnattomasti ihmisten kysymykset lapsista. Tai kihloista. Tai naimisiin menosta. Mikä ihme siinä on, että sellaisia pitää udella? Lapsiasia on erityisesti sellainen, josta moni muukin nostaa niskakarvat pystyyn. Kaiken sortin älyttömän rasittava utelu lapsia koskien on hemmetin älytöntä. Itse en ole koskaan sellaista keltään kysynyt ellei toinen ole ensin aloittanut keskustelua aiheesta. En ole ikinä kokenut tarvetta siihen.

  Ihan tässä omassakin lähipiirissä on ihmisiä jotka aivan suoraan kysyvät että no milloinkas teille niitä lapsia tulee. Aivan kuin se olisi itsestäänselvyys, että kaikki tahtovat niitä - ja saavat jos tahtovat.

  Tulipa avautuminen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, etten ole ainoa, joka kokee nuo kysymykset kiusallisina ja jopa melko sopimattomina. Mielestäni on jännää, ettei kyseessä ole vain vanhemmat ihmiset, joilta kysymykset vielä voisi tietyllä tavalla ymmärtää, vaan että kysymyksiä laukoo oikeastaan kuka tahansa. Tunnen ihmisiä, joita todella loukkaa nuo utelut, kun lapsia ei ole mahdollista saada tai avopuoliso ei ole halukas menemään naimisiin vaikka itse olisikin. Se on ainakin varmaa, että meiltä ei moisia kysymyksiä lipsahda, edes leikillä. :)

   Poista
 2. Minä olen kans saanut kuulla ihmisiltä, että kun häät on juhlittu niin kai sitä lapsia heti tulee? Tai että kun olen miettinyt ääneen, että kun häät on ohi niin varmasti tulee jonkinlainen tyhjyys elämään hetkellisesti, niin vastauksina on lähipiiri on avuliaasti kertonut tyhjyyden lähtevän lapsilla.

  Miten vain voi olla niin vaikeaa kuvitella, että kaikkien suunnitelmiin ei vain lapset kuulu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ne elämän "näin kuuluu tehdä ja olla ja näin on aina ollut" asiat joista eroon pyristeleminen on niin vaikeaa. Totutaan tiettyihin asioihin, että miten elämä menee eteenpäin. Sitten ei edes ajatella, että joku voisi tosiaan tehdä toisin.

   Poista
  2. Todella tervehenkistä neuvoa täyttämään häiden jälkeistä tyhjyyttä lapsilla... Lapsien hankkimattomuus tuntuu olevan hyväksyttävää vain siinä tapauksessa, että naimisiin menevä pariskunta on plus viiskymmentä. :D Sekin on älytöntä, ettei pystytä ymmärtämään sitä, että vaikka lapsia ei tällä hetkellä ole suunnitteilla tai tiedossa mahdollista aikaa lapsille, niin leimaantuu itsekkääksi ja urakeskeiseksi, ikään kuin lapset eivät missään nimessä kuuluisi kuvioon. Ja tosiaan, mitä sitten vaikkei kuuluisikaan?

   Sulhoni ehdotti, että väsäisimme hääjuhlaan FAQ-taulun, jottei ihmisten tarvitsisi kysyä meiltä näitä asioita. :D

   Poista
 3. Olen kuullut juuri näitä samoja kysymyksiä ja meillä vastaus on myös ettemme tiedä. Mietin yksi ilta mielessäni juurikin samalla tavalla etten ole menossa naimisiin talon, lasten tai lainan takia, ihmettelen suuresti miten nämä kaikki edes liittyy avioliittoon, sillä kaiken tämän saa ilman sitäkin. Olen menossa naimisiin ihan silkasta halusta jakaa elämäni kyseisen miehen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ymmärrän, että avioliittoon mieletään kuuluvan esimerkiksi lapset, mutta avioliittohan solmitaan parin välille. Ei pappi sano mitään lapsista (ellei niitä jo ole) tai muista avioliiton "velvollisuuksista". Toivoisin, että meidän hääjuhlassamme ihmiset juhlisivat meitä ja meidän kanssamme, eivätkä keskittyisi arvailemaan milloin on pulla uunissa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |