Hyvä pointti ja pappipulma

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Isosiskoni kaikessa viisaudessaan huomautti minulle, että "Kai te olette muistaneet, että vaikkette varaa kirkkoa, niin teidän tulee varata pappi jo nyt?" No niinpä juu... Eipä ollut käynyt mielessäkään.

kuva
Minusta tämä pappiasia on jotenkin hieman hankala. Haluaisin, että pappi ei olisi jäykkä eikä toisaalta tekohumoristinenkaan. Voiko tuntematon pappi pitää meitä liikuttavan puheen? Tietyssä mielessä minusta tuntuu, että pappi kaavussaan ja raamattu kädessään on "ei meitä", kaukainen ja vaikeasti lähestyttävä. Isäni työn puolesta tunnen kyllä veikeitäkin pappeja (jotka on kaikki eläkkeellä), mutta silti minua jännittää, että pappi ei tunnu meistä omalle jutulle. Tiedän kyllä, ettei papin tarvitse pönöttää ja olla liian uskonnollinen, mutta silti. Olenkin mietiskellyt, mistä moiset aatokset ovat nousseet mieleeni, sillä minulla ei ole mitään pappeja eikä avioliiton siunaamista vastaan. Papin aamen on tärkeä ja herkkä hetki, ja siksi haluaisinkin papin ja papin puheen olevan sellainen, jota kuuntelee eikä vain mieti, milloin tämä tylsä kaava pakollisine raamatun tekstineen loppuu. En myöskään halua vihkimisen tuntuvan velvollisuutena ennen juhlaa.

Miten te olette lähestyneet pappiasiaa? Onko se mietityttänyt ketään teistä?

4 kommenttia:

 1. Me kyllä puhuttiin sulhon kanssa ylipäätään siitä, miten tärkeää kirkollinen vïhkiminen meille on. Emme halunneet sitä sellaisella "tää kuuluu asiaan" -meiningillä, vaan että valitaan oikeasti sellainen avioliiton solmimisen muoto, mikä tuntuu läheiseltä ja omalta. Siksi meille avioliiton siunaaminen veti pidemmän korren maistraattiin verrattuna ja toisaalta siksi myös lyhyt (virretön) vihkiminen ulkona voitti kirkkohäät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan mustakin on erittäin tärkeetä, ettei tule sellainen fiilis, että "tää on pakko olla, kun kerta on häät". Teidän ratkaisu kuulostaa hyvältä ja aika lailla siltä mihin mekin ollaan päätymässä. :)

   Poista
 2. Minua mietityttää aika paljon myös tuo pappiasia - toki lähinnä siksi, että meillä on tässä melkoinen mullistusvaihe käynnissä. Etsimme samaan aikaan uutta taloa itsellemme ja tietoisesti eri kaupungista. Onkin sitten aivan eri asia löydämmekkö sopivan talon itsellemme kesällä, syksyllä vai vasta ensi vuoden puolella. Ja ennen sitä taitaa olla turha varata pappia tästäkään kaupungista, sillä tiedämme muuton olevan joka tapauksessa edessä ennen häitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hieman kimurantti tilanne. Teillähän kuitenkin oli jo hääpaikka varattuna? Entä jos kysytte pappia siltä paikkakunnalta? Tai jos olette mieltyneet johonkin pappiin, niin voihan häntä pyytää tulemaan toiselle paikkakunnalle. Me ollaan mietitty, että kysyttäisiin yhtä pappia, joka asuu noin sadan kilometrin päässä hääpaikasta. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |