Polttarikonkari Heikki Rossinen

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Monet suunnittelevat paraikaa ystävälleen polttareita tai odottavat jännittyneenä omia polttareitaan. Haastattelin Heikki Rossista, joka on ollut mukana 12 polttareissa viidentoista vuoden aikana. Heikki työskentelee kylmäasentajana ja vapaa-aika kuluu mm. metallimusiikin ja taekwondon parissa. Miten tästä itä-suomalaisesta hevarista tuli polttarikonkari ja millaisia vinkkejä hän antaa polttareita järjestäville henkilöille? 


Heikki kuvassa toisena vasemmalta, päällään musta toppi. Kuvat: Heikki Rossinen

1) Monienko polttareiden järjestämisessä olet ollut mukana ja millä aikavälillä? 


12, aikavälillä 2002-2017.

2) Miksi tykkäät järjestää polttareita? Mikä polttareissa on parasta?


No, polttariporukkaan pääseminen on itsessään jo kunnia, että ystävä haluaa siut mukaan. Sitä huomionosoitusta arvostan. Mutta siis, kyllähän siitä kokemuksesta on tehtävä niin ikimuistoinen sankarille, että sitä tulee sitten laitettua itsensäkin likoon jotta siinä onnistuu. Parasta polttareissa ylipäätään on varmasti se, että saadaan porukka kasaan viettämään hienoa tapahtumaa yhdessä. Se kun tuntuu tänä päivänä olevan niin hankalaa nähdä kaikkia vanhoja ystäviä kerralla. Laastaroidaan siinä sitten vähän maailmaa sivussa. Ja polttarisankaria.

"Parasta polttareissa ylipäätään on varmasti se että saadaan porukka kasaan viettämään hienoa tapahtumaa yhdessä."
3) Kerro joitain polttarimuistojasi. Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimmat polttarit?


Ei niitä sillä tavalla osaa ajatella, mitkä ois mieleenpainuvimmat. Kaikki on ollut niin erilaisia ja mahtavia. On ollut Uuno Turhapuroa, supersankareita, maailmaympärimatkaa, survivor, splättissotaa, savusaunaa, karvojenpoistoa, urologikin on käynyt "kylässä", lentokoneella lentämistä, Tallinnassa vedetty limusiinilla pitkin raittia, tähtien sotaa ja ompahan yksi kaveri tuikattu tuleen ja potkaistu sillalta alas. Näitä on vaikka miten paljon lisääkin. Eräät polttarit olivat kyllä melekoset tässä tovi sitten, kun oltiin 3 päivää Rukalla. Tehtiin muutakin kuin tankattiin. Lentokentältä tuli Darth Vader kloonisotureineen kaappaamaan kaverin kyytiin. Sitten suihkurusketukseen ja suojaväri päälle. Siitä 500 km ajomatka Rukalle, jossa käytiin rinteessä, stand-up showssa, bodypainttia, lasermiekkasotaa umpihangessa, ihmisrobottia ja oli muuten viimesen päälle ruuat. Sanalla sanoen: legendaarista!4) Mitä vinkkejä antaisit polttareita järjestäville henkilöille? 


Polttarit voi toteuttaa niin monella tavalla. Tietysti ensin on hyvä tietää millainen päivänsankari on. Onko esim. hiljainen ja arka kaveri, jolle ei välttämättä se alasti kaupungilla nöyryyttäminen niin sovi. Tietää missä ne rajat kulkee. Mielikuvitusta vaan rohkeasti kehiin ja ajatuksia ilmoille porukalla, siitä se seikkailu alkaa saamaan muotoa. Budjetti voi laittaa joskus omat rajansa polttareiden järjestämisessä, mutta ei senkään kannata antaa jarruttaa. Tekee vaan sitten enemmän sellaisia juttuja mitä voi järkätä itse. Ja jos halua löytyy niin melkeen mitä vaan voi järjestää itte. Missä polttarit pidetään ja mitä aktiviteetti mahdollisuuksia siellä on. Ihmisillä on kuitenkin yleensä kontakteja, mitä kannattaa käyttää hyväksi. 

Ja ehdottomasti kaason/bestmanin kannattaa jakaa tehtäviä kaikille, niin ei tule sitten kohtuutonta taakkaa yhden tai kahden ihmisen harteille. Ja muutenkin kannustaa osanottajia ideoimaan. Esimerkiksi, kutsuu polttariporukan koolle jokin ilta ja keksii jonkin idean, juonen tai teeman polttareille. Sitten miettii rastit ja aktiviteetit. Seuraavaksi miten, missä ja kuka ottaa minkäkin hoidettavakseen. Jos rasteja on paljon, niin kannattaa tehdä jonkinlainen aikataulu niin pysyy paremmin homma paketissa. Sitten jos haluaa tehdä esim. polttarikansion tai videon, niin vähän samoja asioita senkin teossa.


Mielikuvitusta vaan rohkeasti kehiin ja ajatuksia ilmoille porukalla, siitä se seikkailu alkaa saamaan muotoa.

5) Olet ollut järjestämässä niin monia polttareita, että millaiset järjestäisit itsellesi?


Heh, aika vaikea sanoa. Varmaan kivuliaat. Ja jos se päivä joskus koittaa, niin oma ystäväpiirini on kyllä semmoinen, että kyllä siinä kusessa tulisi olemaan. Jos hengissä selviäisi niin se oisi varmaan jo hienoa.


Tämä eräistä polttareista koostettu video kertoo, miten paljon Heikin kaveriporukassa panostetaan  siihen, että polttarisankarin päivä on huikea ja unohtumaton. Samalla se on osoitus siitä, kuinka paljon ystävykset toisilleen merkitsevät: 

2 kommenttia:

 1. Yes, I am totally agree with you, I am a great fan of your website, you write very informative articles.
  Keep writing such amazing post,

  Thanks for sharing.


  Body massage centre in jaipur


  Regards

  Sameer

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |