Kevätmessujen tärpit

torstai 6. huhtikuuta 2017

Katselin tässä kalenteria ja mietin, että jes se on kevät! Tänä viikonloppuna nautin Kevätmessuista ja ensi viikonloppuna vietetään pääsiäistä. Siitä parin viikon päästä on Vappu, mitä seuraa Jääkiekon MM-kisat sekä Euroviisut. Aikamoista tykitystä siis ja samaan aikaan saa nauttia lisääntyvästä valonmäärästä ja luonnon valmistautumisesta kesään. Kevät on aina ollut lempivuodenaikani eikä vähiten sen takia, että silloin tapahtuu niin paljon. 


Kuvat: Kevätmessut.

Kevätmessut alkavat tosiaan tänään ja päättyvät sunnuntaina. Itse olen menossa messuilemaan sunnuntaina. Kevätmessuilla riittää nähtävää, koettavaa ja maistettavaa. Inspiroituminen on taattu. Tässä minun tärppini Kevätmessuille: 

1.     Värit rakentamisessa -luento
·       to & su 14-14:30
·       Areena-lava
·   Puheenvuorossa käsitellään värien vaikutusta ympäristöön ja ympäristön vaikutusta väreihin ja tätä kautta annetaan vinkkejä värien valintaan.
·       Anne Lammi, sisustussuunnittelija Aitu Design, Sissarit 

2.     Linnunpönttötalkoot
·      päivittäin klo 11-17
·      OmaKoti, 2e41
· ”Tule nikkaroimaan Omakotiliiton osastolle oma linnunpönttö. Näin helpotat lintujen asuntopulaa!”

3.     Vihreä tekee hyvää
·       to & pe 12-12:30, la 14-14:30, su 12-12:30
·       Pohjantähti-lava
·  ”Kasveilla ja vihreällä värillä on parantava voima ihmisen fyysiselle sekä henkiselle hyvinvoinnille. Tule kuulemaan, mitä hyvää hyöty- ja koristekasvit saavat aikaan sinussakin.”
·       Eva Wuite, maisemasuunnittelija, Mia Oksanen, puutarhuri, Kirsti Pentti, kukkasuunnittelija


4.     Kansainvälinen kukkasidontakilpailu
·      la 10-12, 12:30-14
·   ”Kilpailijat toteuttavat kolme yllätystyötä, joiden aiheet julkaistaan kilpailupäivän aikana. Töiden toteuttamista varten kilpailijat saavat identtiset materiaalit ja mukaansa he saavat ottaa ainoastaan ennalta määritellyn työkalupakin tarvikkeineen. Kilpailutöiden tuomarointi on salainen, eli työt esitellään tuomaristolle anonyymeinä. Tuomareina toimivat floristihortonomi Elise Anttinen,  floristimestari Kirsi Vesalaine ja floristi Rosa Valls, Espanja. Tuomaroinnin jälkeen kilpailutyöt ovat nähtävillä Lasigalleriassa.”

5.     Yleiskoristelualue ’Täällä Pohjantähden alla’
·      Kevätpuutarha
· ”Yleiskoristelualueen teema Täällä Pohjantähden alla peilaa satavuotiaan Suomen sielunmaisemaa.”

6.     Spiraaliperuna
·      Lähiruoka & luomu, 7b131
·  ”Spiraaliperunan artesaanihengessä valmistetut peruna-, punajuuri- ja bataattilastut vievät kielen mennessään! Käy kurkkaamassa, miten rapsakat (ja tietysti laktoosittomat, gluteenittomat ja vegaaniset) lastut valmistetaan paikan päällä!”
7.     Näytöskeittiö
·      la & su 11-17
·      Lähiruoka & luomu, Ruokatiedon näytöskeittiö
·  ”Helppoja ja haastavampiakin ruokia oman maan antimista. Seuraa valmistusta ja saa uusia vinkkejä, tutustu Hyvää Suomesta –merkkiin sekä sitä käyttäviin yrityksiin ja tuotteisiin. Maista ja ihastu! Katsojat saavat vinkkejä niin helppoon kuin haastavampaankin ruuanvalmistukseen, sekä pääsevät tietysti maistelemaan keittiön antimia. --- Lisäksi osastolla voi visailla ruuan alkuperästä ja alkuperämerkinnöistä.”

8.     Virtuaalikävelylle tulevaan taloon
·      to 10-17
·      OmaKoti, 1f18
· ”Tervetuloa Jämerän osastolle kokemaan virtuaalimaailma, jossa rakentaja voi tutustua todentuntuisesti tulevaan taloonsa ja vaihtaa esimerkiksi seinien värejä tai lattiamateriaaleja.”


Kevämessut Messukeskuksessa 6.-9.4.
to-la 10-18
su 10-17

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |