Teknologian vaikutus häihin ja niiden suunnitteluun

maanantai 23. toukokuuta 2016

Hei kaikki ja mukavaa alkanutta viikkoa! Törmäsin aiemmin keväällä Huffpost Business -nettijulkaisun sivuilla The Past, Present and Future of the Wedding Industry-artikkelisarjaan, jossa Matt Douglas kävi läpi hääteollisuutta 2000-luvun alussa, nyt ja tulevaisuudessa. Minusta oli erityisen kiinnostavaa lukea, miten hääteollisuus ja häät tulevat mahdollisesti muuttumaan teknologian kehittyessä ja nyt ajattelinkin käydä tässä kiinnostavimpia juttuja läpi. Tiesittekö muuten, että hääbisnes tekee vuosittain 300 miljardin arvosta liikevaihtoa? :o 


1) INSPIRAATIO JA IDEAT 

Tällä hetkellä Pinterest -kuvapalvelusta löytyy 38 miljoonaa hää-aiheista kuvataulua. Nähtäväksi jää, miten palvelun suosio kehittyy. Douglas epäilee, että suuret hää-aiheiset lehdet kuten Martha Stewart Weddings ja Brides säilyttävät asemansa. Uusia hää-aiheisia mobiilisovelluksia kehitetään, ja häitä suunnitellaan entistä enemmän puhelimella. 


2) HÄÄPAIKAT

Juhlapaikat tarjoavat virtuaalisen 3D -katsauksen tiloihinsa, jolloin hääparin ei tarvitse mennä itse paikan päälle. Hääjuhlaa lähetetään live streamina vieraille, jotka eivät pysty osallistumaan juhlaan paikan päällä. 


3) HÄÄKUVAAJA

Kuvaaminen ja kuvien laatu kehittyy hurjaa vauhtia, ja jatkossa hääpari ei välttämättä enää palkkaakaan juhlaansa kuvaajaa. Douglas maalailee juhlaa, jossa ainakin osalla vieraista on päälle puettava kuvauslaite, jolloin hääpari saa paljon erilaista kuvamateriaalia useista eri kulmista ja tilanteista. 

kuva

4) PUKEUTUMINEN 

Hääpukujen vuokraaminen häihin yleistyy. Samalla myös uniikkien pukujen valmistus lisääntyy, sillä se käy entistä edullisemmaksi teknologian kehittyessä.


5) SAVE THE DATE -KUTSUT

Tulevaisuudessa Save the Date -kutsut ovat entistä useammin digitaalisessa muodossa. Hääpari voi esimerkiksi lähettää videon, jolla kertoo hääpäivästään. Pari voi myös lähettää kutsun mobiilisovelluksessa, jonka kautta vieras voi esimerkiksi varata hotellin. 


6) HÄÄKUTSUT

Hääkutsutkaan eivät jatkossa ole paperisia, sillä tulevaisuuden hääpareille Internetin käyttö on niin luontevaa ja he arvostavat nopeutta. Paperiton kutsu on myös ympäristöystävällisempi ja halvempi.   


Mitä mieltä olet? Miten luulet häiden sekä niiden suunnittelun muuttuvan tulevaisuudessa? :) 

2 kommenttia:

  1. Jännää pohdintaa varsinkin näin hääalan yrittäjälle. Uskon, että tietyt asiat pitävät pintansa, kuten paperiset postissa lähetettävät kutsut, mutta GoPro-tyyppistä kuvaamista ja valjaiden tms käyttöä vierastan. Tekniikan tulisi olla apuväline häätunnelman luomisessa ja tallentamisessa, ei itse tarkoitus. Toisaalta uskon yhä useamman tallentavan häitää videomuodossa ja esimerkiksi dronet varmasti yleistyvät. Toisaalta jos nyt lähettäisimme Save the Date -viestit vieraille, saattaisimme hyvinkin tehdä sen videomuodossa. Aika näyttää minne kuljetaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se. Minäkin uskon, ettei häiden tulevaisuus ole niin mustavalkoinen, mitä juttu antoi kuvan. Varmasti paperisia kutsuja nähdään vielä vuosikymmeniä. Olisihan se aikamoista, jos hääpaikan ovella vieraille asennettaisiin GoProt! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |