Kaunis kukkakimppu - DIY-ohje

maanantai 9. helmikuuta 2015

Kukat haukkaavat helposti ison osan häiden budjetista. Helppo tapa säästää kukkakustannuksissa onkin tehdä kukka-asetelemat itse, tai nakittaa ne anopin tehtäväksi kuten minä tein. Kukkakaupat tilaavat kukat noin pari viikkoa aikaisemmin, jotten jos teet kukkasidonnan itse, ei kukkien varaamisella ole kiire. Kannattaa kuitenkin hyvissä ajoin kilpailuttaa eri kukkakaupat ja -talot, jotta saa parhaan hinnan ja haluamansa kukat. Käsittääkseni useimmat kukkakaupat tilaavat kukkansa Hollannista, mutta osa tilaa jopa Australiasta asti, jolloin on mahdollista saada esimerkiksi pioneja ja jopa tulppaaneja vielä alkusyksystäkin.

kuva
Jotkut teistä ehkä huomasivat Snippet and ink- sivustolta tämän kukkakimpun ohjeen. Melko simppeli toteutus, mutta niin kaunis ja näyttävän näköinen kimppu! Eikun testaamaan! :) 

kuva
Tarvitset:
5 puutarharuusua, 1 leinikki ja  4 vihreää oksaa (toimii muillakin kukilla)
sakset
kukkateippiä
suorakulman mallinen pala pitsikangasta
nauhaa

1) Siisti kukkien ja oksien varret. 

2) Asettele vihreät oksat.


3) Lisää kukat. Jos haluat rennomman kimpun, asettele kukkien varret ristikkäin.

4) Sido kimppu kukkateipillä, heti kukkien alapuolelta. 

5) Leikkaa varret saman pituiksi. 

6) Asettele kimppu pitsikankaalle niin, että kukat ovat kankaan ylimmällä kulmalla. Taittele vasen ja oikea puoli kimpun yli. Sido kangas nauhalla.

Jos kimpun haluaa maljakkoon, kannattaa ehkä jättää varret hieman pidemmiksi. Ohjetta voi hyvin hyödyntää myös ilman kangasta.

5 kommenttia:

 1. Olen ajatellut että kukka-asetelmat tehtäisiin itse. Kun juhlat on mökillä, niin sinne ei oikein sopisi liian huolelliset kukkakimput. Mun kimpun ja vieheet haluaisin yhden määrätyn floristin tekevän, kun olin hänellä tet:ssä yläasteella. :D Hän tekee kauneimmat kimput mitä olen nähnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että tiukasti sidotut, taidokkaat kimput voisivat näyttää "liialta" mökkimiljöössä. Tutun floristin kautta saat vielä enemmän fiilistä kimppuusi ja vieheisiin. :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Todella hyöydyllinen DIY-vinkki. Kiitos tästäkin! Tämä näyttää sen verran palikka-ohjeelta, että minäkin kykenisin. Ehkä varioiden. Yritän perustaa ensi kesänä leikkokukkapenkin pihalle, josta voisin napata kukkia seuraavana vuonna myös hääkimppuuni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, ole hyvä! :) Kykenet varmasti. Kannattaa kokeilla tosiaan eri kukkia ja vihreitä oksia, ja kimppu toimii varmasti ilman tuota pitsikangastakin. Voi vitsit, itse viljelty kukkakimppu, kui siistiä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |