Näistä typeristä häätrendeistä olisi jo syytä luopua

lauantai 24. tammikuuta 2015

Noin huusi iltalehden otsikko ja pakkohan se oli heti lukea. Jutun löydät täältä. Siinä julkkisten hääsuunnittelija Danielle Rothweiler on listannut kuusi asiaa, jotka (hänen mielestään) eivät enää nykyään ole häätrendin mukaisia. Katsotaanpas:

1) Lahjat vieraille - samaa mieltä
Rothweiler päivittelee, kuinka turhia häälahjat ovat, jos ne eivät ole jotakin syötävää tai alkoholipitoista. Hänen mukaansa "teennäiset häälahjat" lentävät nopeasti roskiin. Itse en heitä saamiani vieraslahjoja roskiin, mutta mielestäni niitä ei tarvita. Hääpari on jo järjestänyt juhlat vieraille, ei siinä enää tarvitse lahjoa vieraita.

2) Turhat esitykset - samaa ja eri mieltä
"Miksi häissänne on sirkusesiintyjiä? Kihlauduitteko sirkuksessa, vai miten se liittyy häihinne? Esitykset ovat merkityksellisiä vain, jos ne liittyvät jotenkin hääpariin. Irrallinen taikuriesitys kesken kaiken voi pilata häiden rytmin, vaikka lapsivieraat sitä rakastavaisitkin."
Eikö sitten riittäisi, että hääpari tykkää sirkuksesta ja sen takia juhlassa on sirkusesiintyjiä? Olen kyllä samaa mieltä, että hyvät juhlat eivät tarvitse välttämättä ollenkaan esityksiä, mutta miksei juhlissa saisi olla vaikka yllättäväkin esitys?

3) Noutopöydät - eri mieltä
Rothweiler lyttää ruuan jonottamisen, sotkuisen buffet-pöydän ja kylmän aterian. No, ei kai noutopöydässä tarvitse tuollaisista asioista olla kyse? Jonotus ei kestä kauaa, kun sen miettii etukäteen, vieraat osaavat kyllä ottaa ruokaa sotkematta eikä ruuan tarvitse buffet-pöydässä olla kylmää.

kuva

4) DJ:t - eri mieltä
Rothweilerin mukaan DJ:t soittavat usein persoonatonta musiikkia, joka pahimmillaan latistaa juhlien tunnelman. Hän neuvoo DJ:n sijaan panostamaan ammattitaitoiseen bändiin. Hmm, hyvin moni DJ:kin on erittäin ammattitaitoinen ja osaa kyllä lukea vieraiden reaktioita. Ihan yhtä lailla kun bändin kanssa keskustellaan ennen juhlaa, myös DJ:n kanssa sovitaan asioista ja käydään juhlan luonne läpi. 

5) Alusvaatteita muistuttavat hääpuvut - samaa ja eri mieltä
" --- viime aikoina morsiamet ovat vetäneet päälleen yhä pikkuruisempia pitsiunelmia, jotka paljastavat aivan liikaa." 
Itse en alusvaatteita muistuttavaa hääpukua valitsisi tai valinnut, mutta kukin taablaa tyylillään.

6) Häät yökerhossa - en osaa sanoa
En oikein ymmärtänyt millaisia juhlia Rothweiler yökerhohäillä tarkoittaa, sillä hän kuvaa niitä juhliksi, joissa vain biletetään eikä ole mahdollisuus esimerkiksi istua. Ilmeisesti hän tarkoittaa todellakin yökerhohäitä, joissa tarkoituksena on vain bilettää. No miksei? Jos kutsussa ilmaistaisiin selkeästi, että häät järjestetään yökerhossa ja ohjelmassa on biletystä.

kuva

Mitäs mieltä te olette yllä luetelluista jutuista? Onko jokin muu asia, joka on mielestänne out häissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |