Industrial-häät pähkinän kuoressa

perjantai 30. tammikuuta 2015

Häidemme pääteemana oli industrial. Innostuin industrialista kaksi vuotta ennen häitämme. Sitä ennen olimme miettineet hääjuhlapaikaksemme kartanoa luonnon helmassa, mutta kuten täältä voi lukea, huomasin ettei se ole juttumme. Mieheni oli heti täysillä mukana ajatuksessa industrialista ja alkoi todella tuntua, että siitä löytyi häidemme teema. Teeman määrittelyn jälkeen juhlatilan etsiminen helpottui (helpottuiko?..), ja mieheni bongaama pöytäliina toi lisäsyvyyttä teeman ja värien hahmottamiseen.

Industrialilla tarkoitetaan siis teollista tyyliä, jossa karuun teollisuustilaan yhdistetään romanttisia elementtejä. Teräs, tiilet, erilaiset koneet ja korkea katto toimivat hyvin yhdessä kristallien, glitterin ja kiiltävän metallin kanssa. Kun juhlapaikka lopulta löytyi noin vuosi ennen hääpäiväämme, pääsimme kiteyttämään ideoitamme. Kuten huomaatte, juhlapaikan etsinnässä meillä meni vuosi aikaa. Kannattaa siis aloittaa ajoissa! Teemaväriemme mustan, valkoisen ja hopean rinnalla oli tarkoitus käyttää vanhaa roosaa, mutta loppujen lopuksi käytimme sitä vain karkkibuffetissa.


Miten sitten rakensimme industrial-tyylimme? Juhlatilamme oli siinä mielessä helppo, ettei se kaivannut verhoja, mattoja tms. Pyrimme arvostamaan rosoista teollisuustuntua emmekä halunneet kuoruttaa tilaa koristeilla. Pöytäliinamme olivat mustat, samoin lautaset. Valoa kattaukseen toi valkoiset kukat glitteröidyissä maljakoissa sekä hopeanharmaat servietit. Valoa illalla päivän hämärryttyä tilaan loi kynttilät (joita oli erittäin paljon) sekä takaseinällä tanssilattian edessä ollut valoseinä.
Kynttilöitä meillä tosiaan oli todella paljon ja kaikki "köyhän miehen hopeisissa"-kipoissa. Niidenkin keräämisessä meni kieltämättä hienoinen tovi!Siinäpä se industriaalisuus sitten oikeastaan olikin. Meidän vaatetukseen, ruokaan tai musiikkiin teemamme ei yltänyt. Pyrimme pitämään teeman sillä tavalla aisoissa, ettei se lipsahtaisi liiallisuuden puolelle ja tilaa jäisi muullekin. Industrial-teemassa olisimme voineet hyödyntää myös esim. vanhoja kirjaimia ja numeroita, ajan patinoimia esineitä kuten vanhoija aterimia, rattaita tai vaikkapa teollisuusvalaisimia. 

Kuva: Mika Martikainen
Huom! Hääkirppiksellä on vielä myynnissä kuvissa näkyviä liinoja, maljakoita, kynttiläkippoja sekä valoseinämä, jos kiinnostuit.

Millainen teema teillä on /oli häissänne? :)

4 kommenttia:

  1. Oi vitsi, mikä teema! (: Upeasti sopii tohon juhlapaikkaan.

    VastaaPoista
  2. Teidän juhlatila oli kyllä vaan kerta kaikkiaan niin cool!! Ehkä makein koskaan näkemäni hääjuhlapaikka!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |