Tästä kaikesta koostuu sormuksen valmistaminen

torstai 6. helmikuuta 2014

Jatkumo
Sormuksen valmistaminen on kokonaisprosessi, joka jatkuu aina ajan varaamisesta jatkokorujen suunnittelemiseen ja valmistamiseen. Erona kultaliikkeisiin Tarkkanen ei näe vihkisormusta yksittäisenä koruna vaan  osana kokonaisuutta ja yhteistyötä.
Tarkkasen ateljee
Suunnitteleminen
Kaikki alkaa siitä, kun asiakas varaa ajan kultasepälle ja astuu ensimmäistä kertaa liikkeen ovista. Ensiksi tutustutaan ja keskustellaan toiveista. Suunnittelussa huomioidaan asiakkaan persoona ja sormuksen käyttötarkoitus. Suunnitteluvaiheeseen kannattaa varata aikaa, jotta ideat ehtivät hioutua.
Asiakkaalle suunnitellusta korukokonaisuudesta voidaan koota kirjanen
Sormuksen rungon valmistaminen
Sormuksen valmistaminen aloitetaan sulattamalla materiaalit kuuman liekin alla. Sula materiaali kaadetaan muottiin, jossa se hetkessä jähmettyy pyöreäksi tangoksi. Tämän jälkeen tanko valssataan. Valssaamminen tarkoittaa tangon ohentamista  oikean paksuiseksi valssauskoneessa. Valssauksen jälkeen tanko taivutetaan  oikean kokoiseksi ja muotoiseksi. Taivutetun sormusrungon päät juotetaan eli sulatetaan yhteen niin hyvin, ettei saumaa näe. Myös mahdolliset kiinnikkeet kiville juotetaan runkoon. Tämän jälkeen runkoa hiotaan ja suoritetaan ensimmäinen monista kiilloituksista. 
Materiaalien sulattaminen
Sulan materiaalin kaataminen muottiin
Juottaminen
Hiominen ja kiillottaminen
Timanttien istuttaminen mikroskoopin avulla
Timanttien istuttaminen sormukseen on äärimmäisen tarkkaa työtä, sillä timantin pysyvyys voi olla kymmenesosa millimetristä kiinni. Tarkkasella timantit istutetaan mikroskoopin avulla, jolloin ne saadaan mahdollisimman tarkasti kiinnitettyä. Tämä lisää sormuksen laatua ja sille pystytään antamaan ikuinen takuu.
Aitoustodistus
Lopuksi sormus vielä kiilloitetaan. Tämän jälkeen vuorossa onkin sormuksen luovutus asiakkaalle. Sormuksen mukana annetaan aitoustodistus, josta ilmenee muun muassa sormuksessa käytetyt materiaalit ja kivet. Aitoustodistus on ensiarvoisen tärkeä. Ilman aitoustodistusta sormus on lähes arvoton, sillä et pysty todistamaan esimerkiksi vakuutusyhtiölle sormuksen aitoutta. 
Tarkkasen aitoustodistus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |