Luukku 24: Hyvää Joulua!

lauantai 24. joulukuuta 2016


Se on täällä taas, jouluaatto! Koko eilisen lauleskelin joulutouhujen ohessa innoissani joululauluja "I Want a Hippopotamus For Christmas" ja "All I Want For Christmas is My Two Front Teeth". Ne ovat kaksi ehkä oudointa ja hassuinta joululaulua, mitkä tiedän ja ehkä juuri siksi ne saavat minut aina hyvälle tuulelle. Joulu ei toki ole enää samanlainen kokemus, mitä se oli lapsena, mutta noissa kappaleissa on jotakin, mikä saa minut lapselliselle tuulelle. 

Myös bloggaaminen saa minut usein lapselliselle tuulelle. Blogatessa annan ajatusten laukata vapaasti ja annan itselleni luvan unelmoida. Juhlablogin pitäminen on minulle pitkälti haaveilua ja haaveiden pukemista kuviksi ja sanoiksi. Toivottavasti se välittyy myös teille lukijoille. Kiitos teille kuluneesta vuodesta! Jään pienelle bloggaustauolle, mutta sitä ennen haluan vielä toivottaa oikein ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2017! :) 

Luukku 23: Piparimeditaatio

perjantai 23. joulukuuta 2016


Joulun alla voi helposti alkaa kiristää kupolia. Rentoutumislääkkeeksi sopii piparimeditaatio eli piparien koristelu sokeritahnalla ja karkeilla. Itse harrastan joka vuosi piparimeditaatiota, päivä tai kaksi ennen jouluaattoa. Ostan kasan erilaisia karkkeja, kaivan piparit esille, laitan hyvää musiikkia soimaan ja alan koristella. Tavoitteena on tehdä mahdollisimman rumia pipareita ja vain nauttia tekemisestä. Elämä ei ole ollenkaan niin vakavaa, kun uppoutuu piparien koristeluun! 

Jos on pakko tehdä jouluksi jotakin tarjottavia eikä yhtään huvittaisi, niin osta kaupasta valmiita pipareita, karkkeja ja sokeritahnaa ja ala näpertää! Koristellut piparit sopivat myös mitä parhaiten joululahjaksi läheisille. Voin taata, että ökykoristellut piparit tuovat hymyn niin sinun kuin muidenkin huulille. 


Luukku 22: Joulun Netflix - ja tv-vinkit

torstai 22. joulukuuta 2016


Minun jouluuni ohjelmat ja elokuvat kuuluvat olennaisena osana kirjojen lisäksi. Uskon, että myös moni muu rentoutuu television ääressä. Mikäpä olisikaan parempaa kuin heittäytyä sohvalle katsomaan elokuvaa jouluruokailun jälkeen? Monella on myös perinteenä katsoa aattoaamuna Joulupukin kuumaa linja, Lumiukko ja Joulurauhan julistus. Listasin muutamia tärppejä televisiosta ja Netflixistä. Jätin Tapaninpäivän tv-ohjelmat listauksesta pois, koska tv:stä ei silloin omasta näkökulmastani tule yhtikäs mitään! Silloin voikin keskittyä vaikka Netflixin tai elokuvien katsomiseen.


Tv-ohjelmat

24.12.

TV2 klo 8:00 Joulupukin kuuma linja 

TV2 klo 11:33 Lumiukko 

TV1 klo 11:55 Joulurauhan julistus 

Nelonen klo 14:00 Viisi legendaa (elokuva) 

Kutonen klo 17:10 & 2:25 Pink - livenä Melbournessa 

TV1 klo 19:15 Joulun tähdet Espoossa (konsertti) 

TV2 klo 20:00 Jopet-show: Haikeaa joulua 

MTV3 klo 20:10 Lupaus (elokuva)

TV5 klo 21:00 Rakkautta vain (elokuva)

Nelonen klo 22:00 Raskasta Joulua (konsertti)


25.12.

Ava klo 10:00 Mahtavimmat jouluvalot 

Nelonen klo 11:20 Piiat (elokuva)
  
Yle Teema klo 11:56 Ihmeellinen on elämä (elokuva)

MTV3 klo 13:00 The Best Exotic Marigold Hotel (elokuva)

Yle Teema klo 14:57 E.T. (elokuva)

Frii klo 16:00 One Direction - This Is Us (dokumentti)

MTV3 klo 22:00 Piin elämä (elokuva) 




Netflix

Sarjat:

Moderni perhe

Brooklyn 99

Crown

The Girl 


Elokuvat:

Slummien miljonääri 

Sex And The City 1 ja 2 

The Lunchbox 

Burleski

The Notebook - Rakkauden sivut 

Eat Pray Love 

Koskemattomat 


Mitä aiot katsoa tänä jouluna? :)

Luukku 21: Joulumenu

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Jouluruuan ei tarvitse olla perinteinen kinkku-rosolli-lipeäkala-lanttulaatikkosetti, vaan jouluna voi syödä ihan mitä huvittaa. Itse olen hylännyt kinkun, rosollin, joulutortut ja glögin aikoja sitten. Nykyään keskityn jouluna nauttimaan ruuista, joista todella pidän. Ehdoton suosikkini on karjalan piirakat munavoilla, kalkkunaleikkeellä ja sinapilla. En leivo erityisen paljoa, sillä haluan täyttää herkkumahani konvehdeilla ja raikkaalla jälkiruualla. 

Tänä vuonna syömme jouluaattona kolmen ruokalajin illallisen. Ruokalajeissa ei ole oikeastaan mitään jouluista. Joulupäivänä syömme aatolta jääneiden tähteiden ohella jouluisampaa ruokaa, kuten lanttu- ja porkkanalaatikkoa. Tavoitteena on, ettei minun tarvitsisi joulupäivänä enää kokata. Tapaninpäivänä mässäilemme pizzalla, jota leivoin tänään pakastimeen. Joulumenussa mainitun savulohen ostan valmiina ja lihan mieheni saa päättää lähempänä joulua. Myös valkosipuluvoin ostan valmiina. Muihin menun ruokiin löytyy reseptit alta. 

Vinkkejä joulukattaukseen voit katsoa täältä



Alkujuoma: Karpalodrinkki 

Alkuruoka: Kampasimpukat ja timjami-voikastike 

Pääruoka: Savulohi sahramiaiolilla, liha valkosipulivoilla, timjami-kermaperunat sekä hernepyrettä 

Jälkiruoka 1: Klementiinihyytelöä

Jälkiruoka 2: Viikuna-pähkinäsuklaajäätelöä 


Karpalodrinkki

1,5 dl     viinaa
1/3 plo   karpaloviiniä
0,5 l       Spriteä
0,5 l       Schweppes Russiania 

Sekoita kaikki nesteet keskenään. Tarjoile kauniista laseista. 


Kampasimpukat ja timjami-voikastike

150 g kampasimpukoita
2 rkl voita
1 rkl timjamia
2 vs kynttä
suolaa, pippuria

Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa sulatetut kampasimpukat talouspaperilla. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi pannulla, lisää hienonnettu valkosipuli ja timjami. Paista kampasimpukoita kuumassa rasvassa noin 1 minuutin ajan kummaltakin puolelta. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Jaa kampasimpukat annoskulhoihin ja kaada päälle valkosipulivoi pannulta. Tarjoa tuoreen leivän kanssa alkuruokana. Ohje täältä


Timjami-kermaperunat

 8 kpl kiinteää perunaa
 0,5 dl juustoraastetta
3 rkl tuoretta timjamia silputtuna
2 dl ruokakermaa
1,5 tl suolaa ja pippuria
   
Kuori perunat ja siivuta perunat. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Asettele perunat riveihin uunivuokaan. Silppua timjami. Sekoita kulhossa kerma, silputtu timjami, suola ja pippuri. Levitä perunoiden päälle ensin juustoraastetta. Kaada kermaseos perunoiden päälle. Nosta vuoka uuniin ja suojaa ja foliolla, jotta perunoiden pinta ei pala. Paista uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia, uunista riippuen. Ohje täältä.
  

Hernepyree 

2 pss (à 200 g) pakasteherneitä 
½ tl suolaa 
25 g voita 
1 pieni sipuli 
½ dl kuohukermaa 
1 rkl sitruunamehua 
suolaa ja mustapippuria myllystä 

Keitä herneitä 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.  Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla voissa kypsäksi.  Kaada keitinvesi pois herneistä. Laita ne kulhoon sipulin ja kerman kanssa. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.  Ohje täältä.

Sahramiaioli
     
2  munankeltuaista
½ tl Dijon-sinappia
1/4 tl sahramia
½ tl valkosipulia
1/2 tl suolaa
2 dl öljyä
Erottele keltuaiset metallikulhoon. Vatkaa sekaan sinappi, sahrami ja silputtu valkosipuli. Lisää öljyä ohuena norona ja vatkaa voimakkaasti majoneesiksi. Lisää suola. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa. Jos sahrami on mausteena liian vahva, niin sen voi jättää poiskin. Ohje täältä

Klementiinihyytelö
400 ml klementiininmehua (15 klementiiniä)
sokeria 
tuoretta inkivääriä
4 liivatelehteä
1 klementiini   
½ tl vaniljasiirappia 
100 g jogurttia
tummaa suklaata
Lämmitä mehu kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sokeria makeutukseksi. Raasta joukkoon inkivääriä, raasta lisää, joista puristat vain mehut mehun joukkoon. Ota kattila liedeltä. Sulata kylmässä vedessä hyydytetty liivatelehti (tarkista määrä) nesteeseen. Laita neljään lasiin klementiinin palat. Kaada mehu päälle. Jäähdytä ja anna olla jääkaapissa kolmisen tuntia. Sekoita vaniljasiirappi jogurttiin. Tarjoile hyytelöt jogurtin ja suklaan kanssa. Ohje täältä
Viikuna-pähkinäsuklaajäätelö
   
8 kuivattua viikunaa
1 dl maitoa
1 l Creamy pähkinä-suklaajäätelöä

Liuota viikunoita maidossa, kunnes ne pehmenevät, eli noin tunnin ajan. Murskaa viikunat maidon kanssa sauvasekoittimella karkeaksi. Sekoita hieman pehmennyt jäätelö ja viikunamaito tasaiseksi massaksi. Laita pakastimeen odottamaan tarjoilua. Ohje mukailtuna  täältä


Mitä teillä syödään jouluna? :) 

Luukku 20: Jouluperinteiden historiaa

tiistai 20. joulukuuta 2016

Kuten monesti on todettu, jouluun kuuluu paljon perinteitä. Minua on viime aikoina alkanut kiinnostaa, mistä perinteet kumpuavat ja innostuinkin etsimään tietoa niihin liittyen. Suomalainen Joulu -sivustolta löysin kattavasti tietoa mm. joulupukin, joulukalenterin, joulukinkun ja joulukorttien lähettämiseen liittyen. Kokosin tähän muutamia faktoja sivustolta. 



Joulupukin esikuva on Pyhä Nikolaus. Pyhä Nikolaus oli 300-luvulla Turkissa vaikuttanut piispa, joka piti huolta vähäosaisista. Hän ei kuitenkaan uskaltanut ujona miehenä antaa apuaan suoraan, vaan avusti vähävaraisia yöaikaan. 1860-luvulla amerikkalaiset muokkasivat hollantilaisten siirtolaisten mukana tulleen Pyhän Nikolauksen olemusta. Nimi Saint Nicholas muotoutui muotoon Santa Claus. Thomas Nast stailasi joulupukille punaruskean takin ja valkean parran, jolle George P. Walker sepitti kotipaikaksi Pohjoisnavan. 

"Kun köyhällä isällä ei ollut kolmen tyttärensä naittamiseen tarvittavaa omaisuutta, Pyhä Nikolaus huomasi tilaisuutensa. Ensimmäisen tyttären tullessa naimaikään hän jätti pimeydessä perheen oven taakse nyytin kultaa. Kun toinen tytär oli valmis miehelään, oven taakse ilmestyi taas mystinen kultapussi. Kolmannen tyttären kohdalla isä piti varansa, jotta saisi tietää lahjoittajan henkilöllisyyden. Niinpä hän eräänä yönä näki piispan itse teossa kiipeämässä katolle pudottamaan piipusta kultanyyttiä, joka soljahti sujuvasti tyttären kuivamassa olleeseen sukkaan. Piispa vannotti tyttöjen isää pitämään salaisuuden. Mutta mitä vielä, uutinen levisi tuota pikaa. Siitä lähtien odottamattoman lahjan saajat kautta lähtisen maailman kiittivät Pyhää Nikolausta ja monissa maissa toiveikkaat lapset roikottavat joulusukkia takan reunalla vielä tänäkin päivänä.

Suomessa joulupukin edeltäjiä olivat sarvipäiset tapaninpukit, nuuttipukit ja muut kummajaiset. Nykyisenlainen joulupukki kiersi alussa säätyläiskodeissa. Vuonna 1927 Markus-setä kertoi radiossa joulupukin asuvan Lapissa Korvatunturilla. 


Joulukortteja on lähetetty 1840-luvulta lähtien. Ensimmäinen joulukortti painettiin ja lähetettiin Englannissa, josta kortit levisivät Eurooppaan. Suomessa ensimmäinen joulukortti lähetettiin vuonna 1871. Vuonna 1882 Suomessa lähetettiin 100 000 joulukorttia, vuonna 1900 800 000 korttia ja 1905 jo 2,7 miljoonaa korttia. Vuodesta 1995 lähtien 50 miljoonan lähetetyn joulukortin raja on ylitetty vuosittain. 

Joulukorttien suosituin aihe on joulupukki ja tontut. Ruotsalaista taiteilijaa Jenny Nyströmiä pidetään pohjoismaisen joulutontun luojana. Suomessa kuuluisia joulukorttitaiteilijoita ovat mm. Martta Wendelin ja Rudolf Koivu. 


Joululahjoja
 on Suomessa vaihdettu 1700 -luvulta lähtien. Aluksi lahjat valmistettiin itse, mutta 1900-luvun alussa lahjoja alettiin ostaa myös kaupoista. Lahjoja annettiin ensin kartanoissa ja pappiloissa, joista tapa levisi talonpoikaiskulttuuriin. Joululahjaperinne on saanut alkunsa vuoden vaihtumisen juhlasta, jolloin ihmiset vaihtoivat keskenään uhrilahjoja. 


Joulukalenteri tuli Suomeen vuonna 1947 Teresita Fazerin mukana, joka oli nähnyt Ruotsissa adventtikalentereita. Ensimmäisen Suomen adventtikalenteri suunnitteli Ulla von Wendt. Alkuvuosina kalenterissa oli talo, jonka ikkuvat ja ovet olivat luukkuja. Ensimmäinen suklaakalenteri tuli myyntiin vasta 1980-luvulla. 



Joulukuusi on todennäköisesti lähtöisin Saksasta, jossa ensimmäinen julkinen kuusi pystytettiin vuonna 1605. Kuusi oli koristeltu punaisin omenoin. Joulukuusi sattaa olla peräisin myöskin katolisen kirkon keskiaikaisista seimiasetelmien paratiisipuista, joihin ripustettiin mm. omenoita. Kertomuksen mukaan kuusi sai koristeekseen kynttilät Martti Lutherin toimesta. 

Suomeen joulukuusi saapui 1900 -luvun alussa. Tuolloin kuusenkoristeina käytettiin omenien lisäksi leivonnaisia ja konvehteja. Myöhemmin koristeiksi valmistettiin paperinauhoja, lippuja ja paperista leikeltyjä kuvia. 1930 -luvulla varakkaimmissa perheissä kuusi koristettiin ulkomailta tuoduilla lasipalloilla. 1950 -luvulla sähkökynttilät alkoivat syrjäyttää elävät kynttilät. 



Sivustolta voit käydä katsomassa vielä mm. joulusaunan, tonttujen ja joulun ruokapöydän historiaa. 

Luukku 19: Vinkit stressittömään jouluviikkoon

maanantai 19. joulukuuta 2016

Jouluviikko on täällä! Enää viisi yötä jouluaattoon. :) Olen parhaillaan Itä-Suomessa vanhempieni luona ja täällä on aivan upean jouluinen sää. Puihin on jäätynyt kaunis lumikerros ja taivas leiskuu mitä uskomattomimmissa väreissä. Täällä on iltaisin niin pimeää, että jouluvalot todella pääsevät oikeuksiinsa. 

Jouluviikkoni alkaa siis mukavan leppoisissa merkeissä, mutta tiedän, että valitettavan monella näin ei ole. Itse olen kokenut, että paras lääke stressiin on asioiden järjestely ja aikatauluttaminen (vaikka olisi kyse sellaisesta asiasta kuin joulu). Jos olet sellainen henkilö, joka ei pysty rauhoittumaan joulun viettoon ennenkuin jouluvalmistelut on tiptop, niin miksi väkisin yrittää meditoida ja hokea, että "ei minun tarvitsisi näin paljoa tehdä", kun voi suunnitella kuinka hoitaa askareet tehokkaasti? Toki olen sitä mieltä, ettei joulun alla tarvitse ottaa stressiä esimerkiksi siivoamisesta, mutta olen myös sitä mieltä, että jos sinulla on jotkin perinteet, jotka haluat joulun alla toteuttaa, niin yritä hoitaa ne tehokkaasti alta pois ja mahdollisesti apujoukkojen avulla. Kokosin muutamia vinkkejä, kuinka jouluviikkoa voisi aikatauluttaa niin, että jouluaattona voi herätä levänneenä ja iloisena. 



Ti 20.12. Päätä jouluruuat

Käy tiistaina läpi lopullinen jouluruokalista. Etsi reseptit valmiiksi ja tee niiden pohjalta ostoslista. Juo jouluviikolla joka päivä kupillinen rauhoittavaa vihreää teetä, johon lisäät hunajaa. 


Ke 21.12. Tee jouluruokaostokset

Suosittelen tekemään jouluruokaostokset hyvissä ajoin, jotta vältyt ruuhkilta. Jouluruokien ostosreissussa usein kuluu runsaasti aikaa, joten sille illalle ei kannata muuta tekemistä varata. Ostosreissun jälkeen tee itsellesi jalkakylpy ja nauti kupillinen kuumaa kaakaota. 


To 22.12. Leivo

Leivo torstaina, mutta vain sellaisia leivonnaisia, mitä oikeasti haluat. Esimerkiksi itse leivon täksi jouluksi vain pipareita ja karjalan piirakoita. Koen turhaksi leipoa kuivakakkuja tai muita, sillä kuitenkin jouluna menee lähinnä pipareita ja konvehteja. Muista leivonnan ohessa kuunnella joululauluja. Katso vinkkejä joululevyihin esimerkiksi täältä


Pe 23.12. Tee pikainen joulusiivous 

Aatonaattona kannattaa keskittyä mukavaan joulupuuhasteluun ja tehdä siivous mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti. Joulua vietetään hämärässä valaistuksessa, joten miksi hinkata asunto lattiasta kattoon? Aatonaattona kannattaa keskittyä piparien ja joulukuusen koristeluun sekä kukkien laittoon. Tee illalla itsellesi kasvonaamio ja nautiskele tulevaa jouluaattoa. 

Ihanaa ja iloista jouluviikkoa! :)

Luukku 18: Joulukattaus

sunnuntai 18. joulukuuta 2016


Sain idean tähän joulukattaukseen servietistä. Ihastuin Marimekon Tuppurainen -sarjan servietteihin ja ostin ne meille joulukattauksen servieteiksi. Halusin kattauksessa toistaa servietin värejä, valkoista, punaista ja sinistä. Keittiömme hallitseva elementti on punainen seinä, joten punainen pöytäliina oli luonteva valinta. En kuitenkaan halunnut pöytää kokonaan peittävää liinaa, joten valitsin kaitaliinan. Liinalle asettelin vihreän köynnöksen, ja päätin jättää kukat kokonaan pois. Kattaukseen sopisi esimerkiksi eucalyptuksen lehdet ja valkoiset ruusut. Köynnöksen ympärille asettelin hopeisia ja punaisia tuikkukippoja.

Valitsin kattaukseen Iittalan Teema -lautaset. Pääruuan lautaseksi valitsin valkoiset lautaset ja katelautaseksi pienemmät mustat lautaset. Servietin sininen väri toistuu Grapponia -juomalaseissa. Juomalasien viereen katoin kuohuvalasit. Kattauksen olisi kruunannut hopeiset aterimet, mutten omista sellaisia. 

Kattauksen voi toteuttaa hyvin edullisesti. Kuvien kattaus maksoi serviettien verran. Kannattaakin siis käydä omia kaappeja hyvissä ajoin ennen joulua läpi ja yrittää löytää niistä punainen lanka, jota seuraa kattauksessa.  Kattauksessa voi hyödyntää esimerkiksi lakanoita, ruukkukasveja ja joulukoristeita. 



Luukku 17: Joulukuusi -nimikortit

lauantai 17. joulukuuta 2016


Seuraan ulkomaista Oh Happy Day -blogia, josta bongasin mitä suloisimmat nimikortit joulujuhliin. Meillä ei ole koskaan ollut joulupöydässä nimikortteja, mutta kuuset toimisivat hyvin myös joululahjoina tai koristeina ilman nimilappuja. 


Tarvikkeet: 

- vihreää kreppipaperia
- varrastikkuja
- punaista ja pinkkiä kartonkia
- valkoinen tussi
- foliokupissa olevia karkkeja 
- sakset
- liimaa


1. Leikkaa vartaista 11,5 cm:n pituisia tikkuja. Säilytä tikuissa terävä pää.
2. Leikka kreppipaperista 60 cm:n pala (ohjeessa ei lukenut leveyttä, mutta silmämääräisesti näyttäisi leveys näyttäisi olevan noin 10 cm). Taita pala keskeltä kahtia. Taita kahtia vielä kaksi kertaa.
3. Leikkaa paperin reunaan hapsuja. 
4. Avaa hapsutettu kreppipaperi. Levitä liimaa paperin yläreunaan. 
5. Aloita paperin liimaaminen kepin puolesta välistä niin, että tikun terävä pää jää alas. Kieritä paperia tikun ympärille. Tikun päässä kierrä paperista suippo kärki. 
6. Pöyhi paperia varovasti, jotta siitä tulee kuusen muotoinen.
7. Leikka kartongista 1,5 cm x 4 cm kokoinen lappu ja kirjoita vieraan nimi siihen. 
8. Liimaa nimilappu kuusen kärkeen.
9. Upota tikun terävä pää foliokupissa olevaan karkkiin kuusen pohjaksi. Jos et löydä foliokupissa olevia makeisia, voit tehdä niitä itse esimerkiksi sulattamalla suklaata ja kaatamalla pieniin foliovuokiin

Alkuperäinen ohje löytyy täältä

Luukku 16: Inspiraatio - erilaisia joulukuusia

perjantai 16. joulukuuta 2016


Otin joulukuusemme esille tiistaina, sillä en enää malttanut odottaa. Lapsuudessani joulukuusi koristeltiin jouluaattona tai aatonaattona, mutta nykyään otan joulukuusen esiin hyvissä ajoin ennen joulua. Marraskuun lopussa otin esiin pienen kuusemme. Meillä on siis kaksi kuusta, olohuoneessa isompi ja makkarissa pieni pöytäkuusi, ja molemmat ovat tosiaan tekokuusia. Ihmettelin miehelleni, kuinka kuusi vuotta kahdellakymmenellä eurolla ostamamme tekokuusi on edelleen todella hyvässä kunnossa. Haaveissani on jossakin vaiheessa hankkia kolmaskin kuusi, valkoinen tekokuusi. 

Viime vuonna koristelin kuusen hillitysti vain kultaisilla ja punaisilla palloilla, mutta tänä vuonna palasin kitschiin tyyliin, jossa kuusta koristavat kaikenmuotoiset ja -väriset koristeet. Punaisena lankana kuusessa ovat kultainen koristenauha, kultaiset minipallot, punaiset isot pallot sekä hopeiset tähtikoristeet. Muuten kuusta koristavat vuosien saatossa kerääntyneet koristeet. Joka vuosi ostan yhden muutaman uuden koristeen. 

Mielestäni ei ole olemassakaan sellaista asiaa kuin ruma joulukuusi. Tykkään niin pelkistetysti koristelluista kuusista, kuten olkikoristein koristetuista kuusista kuin ökykoristelluistakin kuusista. Pidän myös kuusista, jotka eivät ole perinteisessä muodossaan. Kokosin muutamia inspiraatiokuvia erilaisista kuusista. Ihania kuusen kokoamis ja -koristeluhetkiä! 

Kaikki kuvat Pinterestistä. 

Erilaisia joulukuusen koristelutyylejä 

Joulukuusi ei välttämättä tarvitse ylleen minkäänlaisia koristeita, sillä se on kaunis itsessään. Kori, johon kuusi laitetaan voi riittää koristeeksi. Kevyt paperiköynnös ja muutama kynttilä voi myös riittää koristeluksi. Kuusta voi piristää muutamalla punaisella koristeella tai sen voi koristaa luonnonmukaisesti kävyillä. 






Kuusen koristeet voivat olla minkävärisiä ja -muotoisia tahansa. Koristeisiin voi miettiä teeman esimerkiksi värin mukaan. 




Kuusen voi koristella niin, ettei valojen ja koristeiden alta näy paljoakaan itse kuusta





Erikoisempia joulukuusia 

Perinteisen kuusen sijaan joulukuusen voi koostaa monista erilaisista elementeistä. Kirjafanin kuusi voidaan rakentaa kirjoista ja valoista tai kuusen voi muodostaa perhekuvista. Seinään voi teipata koristeita kuusen muotoon. 




Kuusi voi olla taulu, kangas tai liitutauluun piirretty kuusi. Kuusen ei tarvitse olla fyysisesti kuusen muodossa, vaan kuusi voi olla kuva kuusesta. 




Kuusen voi koostaa joulupalloista. Joulupalloja voi laittapa a-tikkaiden väliin roikkumaan tai tehdä seinälle kuusen muotoisen asetelman. 




Kuusen voi tehdä itse luonnonmateriaaleista. Jos metsästä ei halua roudata kokonaista kuusta, voi napata muutamia kuusenoksia ja muodostaa niistä kuusen muotoisen asetelman seinälle. Kuusenoksan tai -oksia voi myös laittaa veteen maljakkoon. Jännä idea on koostaa joulukuusi kävyistä, oksista ja varvuista. 




Kuusen voi koostaa kokonaan valoista tai valot voivat olla suuressa osassa kuusen koristelussa.






Millainen joulukuusi teillä on? :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |