10 x blogihistorian suosituimmat postaukset

tiistai 22. marraskuuta 2016

Minusta on kiva lukea muista blogeista postauksia, joissa käydään läpi blogin historian suosituimpia postauksia, ja päätin viimeinkin tehdä omista postauksistani samanlaisen koonnin. Suosituimpien postausten läpikäynti on mukavaa muistelua vanhoille lukijoille ja antaa uusille lukijoille kuvan blogin sisällöstä. Minähän olen kirjoittanut blogia nyt neljä ja puoli vuotta ja postauksia on kertynyt 365 kappaletta. On mukava sukeltaa niihin ja muistella menneitä. Voisikin olla hauska tehdä postaus myös omista lempipostauksista. Olisikohan ne eri kirjoituksia kuin suosituimmat postaukset?.. :) 

Käytän koontiin Bloggerin omaa tilastoa, sillä en ole käyttänyt Google Analyticsiä bloggaamisen alusta lähtien. Kaikkein suosituimmaksi postaukseksi ylsi heinäkuussa 2012 kirjoittamani postaus hääpuvuista. Postaus sisältää kolme lausetta ja läjän kuvia. "Olen hieman itsekin yllättynyt, kuinka innostunut olenkaan pitsistä tällä hetkellä. Kauneimmat hääpuvut tuntuvat olevan pitsisiä ja selästä avoimia." Noloa, että blogini suosituin postaus on näin ontuva räpellys blogin perustamiskuukaudelta! :D 
Syyskuussa 2014 kävin läpi häitämme ja tässä postauksessa esittelin häidemme drinkkibaarin sekä kartoitin juomien menekkiä. "Ilmaisen alkoholin tarjoilu ei aiheuttanut onneksi minkäänlaisia ongelmia. Toiset joivat hieman enemmän kuin toiset ja toiset olivat limpparilinjalla, mutta kellään ei mennyt alkoholin käyttö yli. Uskon, että juhlat kestivät pidempään alkoholitarjoilun takia." Häämme kestivät aamuviiteen ja drinkkibaari oli menestys. Häidemme jälkeen kaikissa järjestämissämme juhlissa on ollut drinkkibaari tai mahdollisuus tehdä jokin drinkki, ja vieraat ovat aina tykänneet kovasti. Suosittelen. 

Maaliskuussa 2015 haastattelin Satuhäät- paria Henna ja Janne Vartiaista. "Henna ja Janne tapasivat vuonna 2012 Jannen työpaikalla Kylpylähotelli Rauhalahdessa, jossa Janne edelleen toimii baarimestarina. Kihlautumisen jälkeen pari otti samanlaiset kihlatatuoinnit ja päästyään mukaan ohjelmaan Satuhäät -tatuoinnit, joissa lukee Satuhäät sekä häiden päivämäärä. Molemmat onkin kovia Satuhäät -faneja: 'Haimme Satuhäät -ohjelmaan, koska halusimme jakaa rakkaustarinamme muille. Meille naimisiin meno oli erityisen tärkeä, koska se oli molemmille ensimmäinen kera. Olemme Satuhäät -faneja ja ohjelmaan hakeminen tuntui meille oikealta." 

"Vartiaisen pariskunnalla on muutama neuvo hääpareille, jotka tällä hetkellä suunnittelevat häitään: 'Turhaa stressiä ei kannata ottaa. Asioiden järjestely kannattaa toki aloittaa ajoissa ja kirjata ylös, mitä on hoidettu ja mitkä asiat hoitamatta, jotta pysyy itse tilanteen tasalla. Nauttikaa päivästänne ja luottakaa, että kaikki onnistuu. Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, mutta turhaan ei kannata panikoida. --- Olkaa omia itsejänne, päivä on Teidän!' "

Neljänneksi suosituin postaus käsitteli juhlapaikkojen etsintää helmikuussa 2013. "Käytiin lauantaina katsomassa juhlapaikkaa, jonka piti kuvien ja paikan edustajan puheiden mukaan olla aivan huikea ja mahtava, rannalla sijaitseva kohde. Noh. Ei ihan ollut. Ensinnä paikka olikin hotelli ja kaiken lisäksi sellainen oikein tummista tiilistä rakennettu, ruma ku mikä. Meille oli sanottu, että paikkaan mahtuu 120 henkeä. No, mahtuuhan sinne, jos puolet olisi alakerrassa ja puolet yläkerrassa. Siistiä. Jotakin kertonee, että paikka on 60-luvulla rakennettu suojelukohde, jota ei ole rempattu. Kaiken lisäksi luvattu järvinäköala vaihtui näköalaksi vastapäiseen tiiliseinään. Lattia oli kokolattiamaton peitossa ja katto melkein otti päähän kiinni."

Postauksessa pohdin juhlapaikkavaihtoehdoiksi Strömforsin ruukkia Loviisassa, Villa Kaislikkoa Helsingissä ja Punkaharjun valtionhotellia Punkaharjulla.  

Toukokuussa 2014, muutama viikko ennen vihkimistä pohdin, mitä tekisimme maistraatin jälkeen ja pyysin lukijoilta ideoita. Kerroin myös, kuinka emme saaneet maistraattiaikaa Helsinkiin: "Kieltämättä minulla oli tyhmä olo viikonloppuna, kun varasin meille vihkimisaikaa maistraattiin. Alkuperäisenä ajatuksena (joka oli sulhaselta lähtöisin) oli, että menisimme vihille kihlauksemme vuosipäivänä eli 29.5. Kuinkas ollakaan se on tänä vuonna Helatorstai ja näin ollen pyhä. Emme jaksaneet sen enempää alkaa vääntää maksullista vihkimistä siihen, vaan ajattelimme päivää 28.5. Mutta jösses miten hankalaa siihen oli saada aikaa! Minä hölmö luulin, että vihkimisajan saisi helposti lyhyellä varoajalla, no eipä. Onneksi kuitenkin sain vaikkakin nyt joudutaan ajelemaan hieman kauemmas. Onhan niin, ettei tarvitse olla kirjoilla sen maistraatin kunnassa, jossa vihkiminen suoritetaan?"

Huhtikuussa 2014 pohdin hääjuhlamme aikataulua: "Minulla on pieni ongelma. En hahmota, monelta häidemme pitäisi alkaa. Pelkään sitä, että laitamme häät alkamaan liian aikaisin ja sitten vieraat vaan palloilevat hölmöinä. --- Kutsumme ovat muuten valmiita painoon, mutta tämä olennainen tieto vielä puuttuu." Postaus on siitä epätyypillinen minulle, ettei se sisällä yhtään kuvaa. :) Esittelin maaliskuussa 2014 häidemme ohjelmaa. Kerroin musiikin olevan isossa roolissa häissämme. "Juhlissamme esiintyy kaksi bändiä sekä sellisti." Esittelin karkkibuffetin, hääbingon, Mikä heitä yhdistää -pelin ja dateboxin sekä kimpun ja sukkanauhan heiton.  Karkkibuffetista kirjoitin seuraavaa: "Karkkibuffetista ei tule todellakaan mitään riemunkirjavaa, vaan tiukasti värikoodattu paketti. Tämä on vakava asia! Karkkibuffetin värit ovat musta, harmaa ja vanha roosa. Buffetin taustalle tulee samoista väreistä koostettu sydänverho." 

Sukkanauhan heittoon suunnittelimme pientä twistiä: "Minua kylmää ajatus, että sulhanen ryömisi helmojeni alle kaivelemaan sukkanauhaa, joten päätimme, että annamme ihan tasapuolisuuden nimissä jotakin sulhasen omaa jakoon. Vielä pitäisi miettiä, mitä se voisi olla."

Suosituimpien postausten joukkoon mahtui vain yksi postaus tältä vuodelta. Kirjoitin muutama viikko sitten aikuisten joulukalentereista. "Minusta on mahtavaa, kuinka nykyään on mitä ihanampia joulukalentereita aikuisille! Lasten joulukalenterit tuntuvat jäävän kakkoseksi aikusten tarjonnan rinnalla. Oma valuntani tänä vuonna on English Tea Shopin Teejoulukalenteri. Aivan mahtava joulukalenteri tällaiselle teefanaatikolle!"

Elokuussa 2014 aloitin häidemme läpikäymisen esittelemällä juhlapaikkamme Outokummun Vanhan kaivoksen Jauhimon. 

"Jauhimo on helposti muunneltava teollisuustila, joka omalla tavallaan oli todella helppo ja toisaalta melko haasteellinen paikka järjestää juhlat. Järjestelyvaiheessa asiat täytyi miettiä hyvin tarkkaan, sillä tilassa ei ollut valmiina muuta kuin pöydät ja tuolit. --- Lasten kannalta tila ja ulkotila ovat erityisen epäkiitollisia, mutta onneksi juhlissamme yhtään lasta ei onnistunut putoamaan mihinkään koloseen. Kaiken kaikkiaan tila kuitenkin toimi erittäin hyvin ja oli aivan meidän näköinen. Monet vieraat ihmettelivät, että mistä tällaisen juhlatilan voi löytääkään. No, vuoden mittaisella googlettamisella sellaisen voi löytää."

"Nythän on käynyt niin, että en enää käytä kihlasormustani. Aikani sitä käytin vihkisormukseni kaverina, kunnes kyllästyin siihen, mitä kihla on liian pieni ja koruton verrattuna vihkisormukseen. Se oikeastaan vei vihkisormuksen hehkua pois. Niinpä olen viime ajat käyttänyt pelkkää vihkisormusta."

Näin kirjoitin kesäkuussa 2014. Mietin, voisivatko Swarovskin kristallit olla vaihtoehto vihkisormuksen pariksi. Jälkikäteen ajateltuna ei olisi ollut mitään järkeä hankkia Swarovski-sormusta vihkisormukseni pariksi, ja onpa hyvä etten niin tehnytkään. Mutta tosiaan, kannattaa käyttää kihlasormuksen valintaan aikaa ja miettiä sitä hankkiessa kihla- ja vihkisormuskokonaisuutta, jottei tarvitse jälkikäteen hankkia uutta kihlasormusta! 
Oletko kurkannut, mitkä ovat sinun blogisi suosituimmat postaukset? :) 

2 kommenttia:

  1. Ihan mahtava idea tämä postaus, ja kiva kun tulee luettua myös vanhoja tekstejä tämän kautta :) pitänee käydä itsekin kurkkaamassa omat suosituimmat postaukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itselle tuli muutamia postauksia vastaan, joita en tosiaankaan edes muistanut kirjoittaneeni. :D Kannattaa käydä kurkkamassa, saatat yllättyä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |