Syksyihminen

maanantai 29. elokuuta 2016

En ole koskaan ollut erityinen kesäfani. Olen aina tykännyt paljon enemmän syksystä, joka onkin lempivuodenaikani. Viime aikoina olen ollut tavallista iloisempi ja minusta tuntuu, että se johtuu syksyn merkeistä, jotka näkyvät ja tuoksuvat luonnossa. Ilmassa on erityinen syksyn tuoksu, aamut ovat kuulaita ja kauniita, illat kirpeitä. Vesisade ei haittaa, vaan päinvastoin se antaa syyn käpertyä sisätiloihin lukemaan kirjoja, joita kesällä vannoi lukevansa, muttei saanut aikaiseksi lukea. Pimenevät illat antavat syyn polttaa kynttilöitä. 

Mielestäni syksy on uuden alkujen aikaa. Koen syksyisin erityisiä luovuuden puuskia. 

Olen tullut siihen lopputulokseen, etten pidä kesästä sen rutiinittomuuden takia. Olen pohjimmiltani hyvin rutinoitunut ihminen, enkä pidä kesän levottomasta vapaudesta. Läheiseni tietävät, että omaan melkein pohjattomasti energiaa ja kesäisin minusta tuntuu, etten saa purettua sitä tarpeeksi. Kun syksy ja sen mukana talviset rutiinit saapuvat,  kiljun sisäisesti riemusta. Kaikki on organisoitua, eikä tarvitse ahdistua siitä, että haluaisi aurinkoisena hellepäivänä olla sisällä kirjoittamassa. Mielestäni myös luonto on syksyisin kauneimmillaan, kun se osoittaa värikkyyttään. Saahan nähdä, mihin tämä syksy minut viekään! 


Miten vuodenajat vaikuttavat sinuun? Onko jokin vuodenajoista lempparisi? :)

6 kommenttia:

 1. Mä allekirjoitan täysin ja ehdoitta kaiken, mitä sanoit syksystä! :)

  Vaikka syksyn pimenevät illat jollain tapaa väsyttävät helpommin, mä rakastan syksyn tunnelmaa. Pientä ulkona humuavaa tuulta, takkatulta, kynttilöitä ja kaikkea sitä kotoisuutta. Tulta saunan tulipesässä, tulitikun tuoksua, tervan tuoksua saunassa... Nämä on kaikki jollain tavalla tosi syksyistä mulle. Ihanaa päästä takaisin ruotuun kesän jälkeen ja ottaa elämää kontrolliin!

  Erityisen kovasti mä pidän Utahin syksystä - väriloisto on siellä aivan käsittämätöntä näin syksyisin. Ehkä me vielä joskus sinnekin päästään syksyä viettämään, toivottavasti :) Olisi toisaalta kiva päästä käymään Lapissakin ruskaa tuijottelemassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan googletella kuvia syksyisestä Utahista, ja onpahan upean näköistä! Kyllä syksy vaan värjää luonnon huikeilla väreillä. :) Rutiinien lisäksi pidän siitä, että syksyllä tulee rauhoituttua. Kesällä on paljon tekemistä ja menoja, mutta syksyllä on esimerkiksi enemmän vapaita viikonloppuja.

   Poista
 2. Syksy ihminen täälläkin! Syksy on jotenkin maaginen. Ja valtavan kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta! Ja syksyinen sade ei haittaa yhtään niin paljoa, kuin kesäinen sade. Syksyisissä myrskyissäkin on tunnelmaa. :)

   Poista
 3. Tänä kesänä juuri pohdittiin kaverin kanssa, miten voikaan ahdistua jopa siitä, että on kaunis ilma ja pitäisi olla ulkona. :D Syksyihminen olen siis minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisen ongelmia. :D Mutta onhan se niin, että kauniilla säällä on vaikea olla sisätiloissa hyvällä omatunnolla.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |