Juhla-alan ammattilaiset: Kampaaja-maskeeraaja Eevi Ovaskainen

torstai 25. elokuuta 2016

Juttusarjan toisena haastateltavana on luottokampaajani Eevi Ovaskainen Salon Bohemiasta. En muista tarkalleen, kuinka kauan siitä on, kun ensimmäisen kerran istuin Eevin kampaajatuoliin, mutta ainakin neljän vuoden ajan olen luottanut hänen käden jälkeensä. Kuvissa olevat kampaukset Eevi on tehnyt minulle häihini ja yhtyeeni Valajan musiikkivideoiden kuvauksiin. Kysyin Eeviltä, mitä kampaaja-maskeeraaja tekee ja millainen on hänen normityöpäivänsä. Lisäksi juttelimme muun muassa siitä, miksi juhlakampaukseen ja –meikkiin kannattaa panostaa ja mikä on tämän hetken trendi hääkampauksissa.


Eevi Ovaskainen / Salon Bohemia

Eevi Ovaskainen on kampaaja-maskeeraaja. Hän työskentelee Salon Bohemiassa Joensuussa, joka on kahden omalla toiminimellään toimivan kampaajan yritys. Eevi perusti yrityksen äitinsä Kaisun kanssa 12 vuotta sitten. Bohemian palveluihin kuuluvat leikkaukset, värjäykset, rakennekäsittelyt, hiustenpidennykset, juhlakampaukset, meikkaukset ja maskeeraukset. 

Kuva: Eevi Ovaskainen


”Molemminpuolisen terapiaistunnon lomassa laitellaan hiukset kuntoon.”

Eevi kertoo työpäiviensä vaihtelevan todella paljon. ”Hiljaisina päivinä asiakkaiden välissä voi olla pitkiäkin taukoja, jolloin ehtii hoitamaan omia asioita, kuten käydä ruokakaupassa. Usein myös käytän luppoajan uimahallissa käymiseen, avantouimiseen tai opiskeluun.” Hiljaisina päivinä Eevillä voi olla asiakkaita yhdestä kolmeen, mutta vilkkaina päivinä asiakkaita voi olla jopa kymmenen. Silloin työpäivä voi venyä 10-tuntiseksi, eikä asiakkaiden välissä ehdi edes syömään. Aikataulusta on kuitenkin pidettävä kiinni, vaikka maha murisisi tyhjyyttään. Eevi kuitenkin kehuu työn olevan mielekästä juuri asiakkaiden takia: ”Asiakaskunnakseni on vuosien saatossa muodostunut joukko mukavia, persoonallisia ja usein hyvin saman henkisiä ihmisiä kuin itse olen. Monien asiakkaiden tapaamista odottaa usein innolla.”


Kuva: Mika Martikainen

Hääkampaus ja –meikki

Eevi kannustaa hääparia panostamaan hääkampauksiin ja –meikkiin, sillä häät ovat yleensä yksi tärkeimmistä tapahtumista ihmisten elämässä. Joillekin häät ovat ainoa tilaisuus, jolloin kampaus ja meikki teetetään ammattilaisella. ”Avioliiton toivotaan tietenkin kestävän loppuelämän, joten hääpäivänä halutaan näyttää mahdollisimman hyvältä, koska se kuva siellä kirjahyllyssä tai seinällä on esillä aika kauan.” Eevi huomauttaa häiden olevan naisille usein ainoa tilaisuus viettää päivä prinsessana ja huomion keskipisteenä. Hän sanoo, että meikin ja kampauksen voi toki tehdä itsekin tai ystävien avustuksella, mutta huomauttaa, että kampaajan tuolissa asiakas voi yrittää rentoutua ja nautiskella vaikkapa lasin samppanjaa.

”Hääpäivänä useimmiten jännittää melkoisesti.
 Ammattilaisen käsissä voi olla luottavaisin mielin, eikä
 tarvitse stressata onnistuuko oma tekemä kampaus ja meikki.”

Eevi neuvoo miettimään, millaisessa meikissä ja kampauksessa tuntee olonsa mahdollisimman mukavaksi. ”Pahinta on, jos hääparilla on epämukava olo koko pitkän hääpäivän, koska meikki on joko liian vahva tai liian kevyt tai kampaus ei tunnu omalta.” Eevi kannustaa kokeilemaan uutta tyyliä, mutta suosittelee koemeikin ja –kampauksen tekoa, jolloin suunnitelmaan voi tehdä muutoksia.Hääkampauksen trendit

”Erilaiset hiuskoristeet ja letit ovat olleet jo vuosia suuressa suosiossa. Hiuskoristeina on käytetty kekseliäästi erilaisia elementtejä”, Eevi kertoo. Hän sanoo, että tiukkoja ja jäykännäköisiä nutturoita on viime vuosina kammoksuttu, ja kampauksissa onkin suosittu rennompaa linjaa. Kokonaan kiinnisidottujen kampausten suosio alkaa hänen mukaansa näkyä taas. Aikaisemmin morsiamet alkoivat kasvattaa pitkää tukkaa hyvissä ajoin, mutta yhä useammin hääkampaus tehdään myös lyhyeen tukkaan. ”Uusia trendejä on vaikea ennustaa, mutta ehkä huolettoman lookin jälkeen on aika siirtyä taas takaisin klassisempaan suuntaan.”


Terveiset Elämäni päivä –blogin lukijoille
Eevi sanoo hääkampauksen ja –meikin tekemisen olevan jännittävää myös niiden tekijälle. ”Hääparin jännitys on usein käsin kosketeltavissa, joten ammattilaisellakin on usein suorituspaineita. Onhan kyse merkittävästä tapahtumasta, jolloin mikään ei saisi mennä vikaan.” Eevi kuitenkin korostaa kaiken menevän lähes aina niin kuin pitääkin. Kun kampaajalle ja meikkaajalle kertoo rehellisesti, mitä haluaa ja mistä tykkää niin ammattilainen osaa toimia sen mukaisesti.
”Ammattilaisella on suuri ilo olla tekemässä merkittävää 
osaa suurena ja tärkeänä päivänä.”

Kuva: Mika Martikainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |