Juhla-alan ammattilaiset: Kultaseppä Kaisa Juhola

torstai 18. elokuuta 2016


Tänään blogissani alkaa uusi juttusarja nimeltä Juhla-alan ammattilaiset, joka ilmestyy aina torstaisin. Juttusarjassa tutustutaan juhla-alan ammattilaisiin, heidän työhönsä sekä hieman haistellaan tämän hetken ja tulevaisuuden trendejä kullakin juhla-alan osa-alueella. Juttusarjan ensimmäisenä haastateltavana on Kaisa Juhola Kultasepänverstas CaiSannista. Kysyin Kaisalta, mitä kultaseppä tekee ja millainen on kultasepän normityöpäivä. Lisäksi juttelimme siitä, miksi koruihin kannattaa panostaa ja mitä kihla- ja vihkisormustaan hankkivan hääparin kannattaa huomioida sormusostoksille tai korusepälle mennessään.

Kaikki kuvat CaiSanni. 

Kaisa Juhola / Kultasepänverstas CaiSanni

Kaisa Juhola on kultaseppä ja kaivertaja-artesaani, joka pyörittää Kultasepänverstas CaiSannia Raumalla yhdessä puolisonsa Sannin kanssa. Pariskunta perusti yrityksen neljä vuotta sitten Kaisan valmistuttua kaivertajaksi.

”Kultaseppä valmistaa, korjaa ja huoltaa koruja.”
Kaisa kertoo hänen ja Sannin suunnittelevan ja valmistavan käsityönä kaikki oman verstaan tuotokset. CaiSannin päätuotteita ovat vihki- ja kihlasormukset, joiden lisäksi Kaisa ja Sanni valmistavat muitakin koruja, kuten kaula- ja rannekoruja sekä korvakoruja. Kaisa tekee myös kaiverruksia koruihin ja esineisiin, kuten kummilusikoihin ja kynttilänjalkoihin. Lisäksi yritys valmistaa hää- ja juhlasomisteita, kuten kakkukoristeita ja pöytänumeroita. 
CaiSannin yrittäjillä ei ole normityöpäivää, vaan kaikki päivät ovat erilaisia. ”Vastaan sähköposteihin ja kyselyihin, palvelen paikan päälle tulevia asiakkaita, piirrän suunnitelmia, teen kaiverruksia tai sahailen kakkukoristeita. Sanni valmistaa meillä kaikki sormukset ja vastaa muutenkin pääasiassa korujen teosta”, Kaisa kertoo. Kaisa auttaa puolisoaan esimerkiksi sahaamalla osia koruihin. Varsinaisten kultasepän ja kaivertajan tehtävien lisäksi Kaisan vastuulle kuuluu pienyrittäjän tehtäviä, kuten verkkosivujen ja –kaupan ylläpitoa, some-tilien päivittämistä, korujen valokuvaamista ja verstaan siivousta.


Asiat, jotka kannattaa huomioida kihla- ja vihkisormusta hankittaessa
Kaisa neuvoo kihla- ja vihkisormustaan hankkivaa hääparia kartoittamaan ensin omia mieltymyksiään netissä, lehtiä selailemalla tai liikkeissä sovittelemalla. ”Oma budjetti sormuksen suhteen kannattaa olla mietittynä valmiiksi. Liikkeellä kannattaa olla ajoissa, sillä teetetyissä sormuksissa kannattaa varata kuukausi-pari myös sormuksen valmistumiselle.” Kultasepältä kannattaa kysyä kaikista mieltä askarruttavista asioista, sillä netin tietopaljoudessa on myös paljon virheellistä tietoa sormuksista. Kihlasormusta valitessa kannattaa mahdollisuuksien mukaan ottaa huomioon myöhemmin rinnalle tuleva vihkisormus.
Joka päivä käytössä olevissa koruissa, kuten
kihla-ja vihkisormuksissa kannattaa satsata laatuun,
 jotta korut pysyvät kunnossa vuodesta toiseen.”

Kaisan mukaan kihla- ja vihkisormuksissa kannattaa panostaa laatuun myös sen takia, että laadukkaista materiaaleista valmistettu kestävä tuote on helppo huoltaa. ”Edullisemman hintaluokan koruissa törmäämme usein ongelmaan, että korjaaminen tai vaikkapa sormuksen koon muutos myöhemmin voi olla täysin mahdotonta tai niin vaikeaa, ettei sitä kannata tehdä.”Terveiset Elämäni päivä –blogin lukijoille
Kaisa kertoo muistavansa omat hääsuunnitteluajat parin vuoden takaa hyvin. Hän kirjoitti Pitsiä & Minttua- nimistä hääblogia ja kehuu saaneensa muista blogeista mahtavia vinkkejä sekä upeaa vertaistukea. Elämäni päivä –blogin lukijoille Kaisa lähettää seuraavanlaisia terveisiä:

”Ihanaa hää- ja juhlasuunnittelua kaikille! Muistakaa nauttia
suuresta päivästänne ja olla stressaamatta liikoja.”


CaiSannilla on muuten käynnissä korukuvakisa, jonka huikeana pääpalkintona on yksilöllinen hopeasormus voittajan toiveiden mukaan valmistettuna. Lisäksi luvassa on yllätyspalkinto. Kisaan voi osallistua 23.8. asti, joten vielä on aikaa! Käy lukemassa ohjeet täältä ja osallistu kisaan.

6 kommenttia:

 1. Onpa kiva juttusarja! Ehdottomasti jään seuraamaan!:)

  VastaaPoista
 2. Löysin jostakin blogiviidakosta tänne ja pakko sanoa, että jään aivan ehdottomasti seuraamaan tätä juttusarjaa! Todella mielenkiintoista ja vähän erilaista luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sain idean juttuun alkukesästä, kun mietin miten paljon juhliin liittyy eri alan ammattilaisia ja halusin tuoda heidän ammattitaitoaan esiin. :)

   Poista
 3. Komppaan edellisiä. On hyvä saada vinkkeliä ammattilaisilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen yrittänyt saada juttusarjaani mahdollisimman monipuolisesti eri juhla-alan ammattilaisia. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |