Morsiuskuntokuuri: Lankkutreeni

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Vatsan tuki on kuntoillessa ja muutenkin mitä olennaisin asia, ja siksi aloitammekin kuntoilun vatsalihasten, ja erityisesti syvien vatsalihasten vahvistamisella. Lankussa eli hooverissa olennaisinta on vartalon pitäminen jäykkänä niin, että olkapäät, takapuoli ja kantapäät ovat suorassa linjassa. Takapuoli ei siis saisi huidella korkeuksissa! Jos vartalon pitäminen suorana aiheuttaa alussa hankaluuksia, voi polvet laskea maahan ja tehdä liikkeen kevennettynä. Myöskään alaselkä ei saisi mennä notkolle. Siinä auttaa navan vetäminen selkärankaan. 

Liikkeden ohjaus: Personal trainer Kuntopiiskuri Pauli Reinikainen
Malli: Personal trainer Marjo Matilainen
Kuvaaja: Personal trainer Katarina Kiltilä
Kuvauspaikka: PCA Scala - kuntoklubi yrityksille


1. Peruslankku on erinomainen syvien vatsalihasten vahvistaja. Tällä liikkeellä ylläpidät hyvää ryhtiä ja vahvistat useimmissa kuntosaliliikkeissä tarvittavia syviä vatsalihaksia. Vedä liikkeen aikana napaa kohti selkärankaa ja pyöristä aavistuksen selkää. Tee neljä 30 sekunnin lankutusta.


2. Sivulankun vaikutus kohdistuu vyötärön seudulle. Tämän liikkeen avulla voit kaventaa vyötäröä ja terävöittää ryhtiäsi. Muista pitää vartalolinja suorana. 30 sekuntia riittää kerrallaan. Toista 4 kertaa.


3. Punnerruslankku: Aloita punnerrusasennosta. Laskeudu vuorotellen kyynärvarren varaan. Tämän jälkeen nouse takaisin punnerrusasentoon. Tämä liike vaatii hieman voimaa.


4. Jalkojen vienti eteen punnerrusasennosta: Asetu punnerrusasentoon. Vie vuorotellen jalka sormien etupuolella ja pidä hetki asento paikallaan. Tämän jälkeen vaihda jalkaa. Liike toimii lämmittelynä ja venyttää samalla takareiden ja pakaran aluetta.


5. Powerlankku: Asetu selinmakuulle. Nosta lapaluut ja kantapäät irti lattiasta. Kädet voit pitää vartalon sivuilla tai rinnan päällä. Pidä asento paikallaan 30 sekunnin ajan. Purista liikkeen aikana jalat yhteen.

Eikun vatsalihakset laulamaan hallelujaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |