Perjantairuusu eli Ruusun terälehtiä riisin sijasta

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Aiemmin haaveilin, että vieraat heittäisivät riisin sijasta taivaalle ilmapalloja. No, se menee meidän juhlapaikassa liian monimutkaiseksi, joten jotain muuta täytyi keksiä. Mietimme sitten kaasoni kanssa, että mikä muu voisi olla. Saippuakuplat tuntui hankalilta, koska emme halua vaatteidemme likaantuvan. Mikään hienojakoinen ei myöskään innostanut, koska en halunnut, että hiukseni ja rintaliivini ovat täynnä niitä. Mietin jo, että onko edes tarpeen heittää meitä millään, kunnes huomasin ihanan kuvan. 
kuva
Ja siitä se ajatus sitten lähti. Tuoreiden ruusun terälehtien hankkiminen kävisi turhan kalliiksi, tosin niitähän voi kysyä kukkakauppiailta. Mutta laskepa sen varaan, että saat kukkakauppiaalta ilmaiseksi jäännösterälehtiä juhlien alla etkä saakaan. No, kukkia rakastava kaasoni tuumasi vain, että otetaan projektiksi ostaa esimerkiksi ruusu viikossa ja kuivattaa sen terälehdet. Siitä lähti ajatus perjantairuususta, jota nyt vaihtelevalla menestyksellä olemme toteuttaneet yhdessä kaasojeni ja äitini kanssa. Ilahduttavaa, miten paljon yhdestäkin ruususta saa terälehtiä eli kerääminen ei tule olemaan ongelma. 
kuva
Miksemme sitten vain hankkisi tekoruusunterälehtiä? Koska ne on niin mauttomia. Tämä nyt on vain minun mielipiteeni, mutta karmein hääkoriste, minkä tiedän on tekoruusunterälehdet. No nyt joku miettii, että eihän kuivattu ruusun terälehti ole yhtään parempi vaihtoehto. 
kuva
Se jää nyt nähtäväksi. Täytyy kuivattaa vielä muutama ruusu ja kokeilla, onko idea ihan toteuttamiskelvoton. Luulen, että kuivattu terälehti lentää hieman eri tavalla ja mahdollisesti murenee osuessaan maahan. 
kuva
Siitä olen varma, että kuivattujen terälehtien väri on upea. Keräämme tarkoituksella eri värisiä terälehtiä, koska terälehtisade saa olla värikäs. 
kuva
Mitä teidän häissänne heitetään? Mikä on inhokkihääkoristeesi? Vastailkaahan sivupalkin kyselyyn! :)

4 kommenttia:

 1. Siskoni häissä aikoinaan heiteltiin ruusun terälehtiä. Näyttivät upeilta! Me ostimme silloin ihan ruusukimppuja (ei tarvitse olla niitä kaikkein komeimpia ja kalleimpia yksilöitä) ja riivittiin terälehdet irti hääpäivän aamuna. Näissä oli se ongelma, etteivät keveytensä takia kirkon portailla hieman tuulisena päivänä oikein lentäneet sinne minne olisi pitänyt tai terälehtiä olisi saanut olla hiukan runsaammin, jotta isompi osa olisi osunut "maaliinsa". Aidot terälehdet tuoreina tai kuivattuina kyllä ehdottomasti, ainakin jos ulkona heittely tapahtuu. Ei jää sitten tekoterälehdet luontoa roskastamaan. Ja onhan niissä aidoissa se ihana tuoksukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli muuten mieleen Reilun kaupan ruusukimput, joita ei ole hinnalla pilattu. Paljonko teillä oli terälehtiä, muistatko yhtään? Itse olen pähkäillyt samaa, että paljonko on riittävästi. Enpä muuten tullut ajatelleeksi, että tekoterälehdissä on kaiken lisäksi tuo roskausongelma. :)

   Poista
 2. Heippa! Meillä heitellään ensi kesänä kauran jyviä sillä niitä jäi joululahjaksi tekemistäni kaurapusseista yli. Suomalainen tuote (toisin kuin riisi) ja sopii mainiosti rustiikkiseen teemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Eipä olisi käynyt mielessäkään. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |