Erilainen siunaus

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Valitettavasti yhdeksänkymppinen pappimme joutui perumaan osallistumisensa häihimme ja nyt pitääkin miettiä seuraavaa vaihtoehtoa. Harmi, ettei toteudu se, että minun vanhempani reilu 35 vuotta sitten vihkinyt pappi siunaisi meidät. Meille on tärkeää, että siunauksen hoitava henkilö on meille tuttu ja merkityksellinen ihminen. Siispä papit oikeastaan sulkeutuu pois vaihtoehdoista.

Mahdollisia vaihtoehtoja siunaukselle:
1) Seurakunnan töistä eläkkeellä oleva äitini, jolla on laillinen oikeus siunata pareja siunaa meidät. HUOM! Selvisikin, että vain papeilla on oikeus vihkiä hääpareja.  En tiedä vaan, onko se liikaa pyydetty. Jos äitini haluaisi vain nauttia juhlasta, eikä stressata siunausta.
2) Äitini ja sulhoni äiti pitävät puhesiunaushässäkän.
3) Joku ystävistämme pitää puheen.
4) Ei kummoisempaa siunausta, vain pelkkää musiikkia.
kuva
Kaipaisin teiltä vinkkejä, miten siunauksen voisi järjestää ilman pappia? Millainen vihkiminen tai siunaaminen teille tulee? :)

2 kommenttia:

  1. Olimme häissä, jossa siunauksen teki morsiamen isä. Mikäli äitisi vain jaksaa, niin tämä on varmasti teille mieleen jäävin vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se olisi ja siunauksen hoitaisi silloin yksi maailman tärkeimmistä ihmisistä. Täytynee siis aloittaa äitin pehmitys. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |