Kultaseppämestari Tarkkanen Arabianrannasta

tiistai 4. helmikuuta 2014

Tarkkasella kaikki tehdään käsityönä eikä korujen valmistamiseen käytetä  tietokoneita tai  laserkoneita. Perinteiden kunnioittaminen näkyy niin pajassa, työntekijöiden vaatetuksessa (kauluspaita, suorat housut, liivit), koneissa kuin yleisessä tunnelmassa. Tunnelma on arvokas ja kielii rauhallisuudesta ja tarkasta laadusta sekä osoittaa, miten hyvin hoidettu kestää pitkään. Nykyaikaisuus näkyy sormusten materiaaleissa ja näyttävyydessä. Tarkkasella asiakaspalvelu koostuu lämmöstä ja avoimuudesta, josta seuraa rentous ja helppous. 
 Tarkkasen historia palaa vuoteen 1955, jolloin nykyisen omistajan Mikan isä Unto perusti pienen kultasepänpajan Arabianrantaan, Hämeentielle. Ensi vuonna kuusikymppisiään viettävä paja on vuosien saatossa laajentunut yli 300 neliön kokoiseksi ateljeeksi,  jossa on korun suunnittelun ohella tyylikkäät puitteet juoda teet, katsella upeaa akvaariota ja ihastella koruja. Normaalistihan kultaseppien pajat edustustiloineen eivät ole läheskään noin suuria. Tilaa hyödynnetään myös muuten, viimeisimmäksi Tarkkasen tiloissa vietettiin Eksklusiivista Hääiltaa. 
  Tarkkanen on voittanut Vuoden kaunein sormus –äänestyksen vuosina 2009 Tunteiden vuori –sormuksella  ja 2010 Praha Rakkauden kaupunki –sormuksella. Tarkkasen sormukset ja korut kertovat tarinaa. Käsityönä valmistettaviin koruihin pyritään vangitsemaan asiakkaan persoona ja historia. Tarkkaselta löytyy esimerkiksi miehille oma sormusmallisto, jossa titaaniin yhdistetään kiviä kuvaamaan perhettä. Kivistä vaaleanpunainen kuvaa tytärtä ja sininen poikaa. Puolisoa kuvaa kirkas timantti ja pienet timantit kertovat yhteisistä vuosista. 

4 kommenttia:

 1. Oma mieheni ainakin innostui noista Tarkkasen sormuksista. Oli kuulemma siisti idea juurikin nuo eriväriset kivet jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiva kuulla. Tuossa tapauksessa kannattaa odottaa perjantaina käyntiin pyörähtävää arvontaa! :)

   Poista
  2. Wau, vaikuttaa ihanalta paikalta.... Tarkkasen sormukset maksaa varmaan maltaita?

   Poista
  3. Eihän ne toki ilmaisia ole, mutta hinnan voi suoraan suhteuttaa laatuun, palveluun ja uniikkiuteen. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |