Kun juhlat peruuntuu

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Se on niin surullista, kun juhlat peruuntuu. :( Kaikki se suunnittelu sekä vieraiden ja juhlanpidon innokas odottaminen loppuu kuin seinään ja jäljelle jää vain iloton ja turhautunut olo. 


No mistä nyt tuulee, kun tällaisia kirjoittelen? Siskoni täytti viime kuussa vuosia ja koska en keksinyt hänelle lahjaa, päätin järjestää juhlaviikonlopun. Suunnittelin hyvissä ajoin tarjoilut ja ohjelman ja lähetin siskolleni viimeisen päälle tehdyn kutsun. Hän innostui kovin ja siitä alkoi mukava odotus. Tein pikkuhiljaa hankintoja ja suunnittelin viimeisiä yksityiskohtia. Juhlan piti siis olla tällä viikolla ja kun maanantai koitti, mietin, että jes pian tapahtuu! 

Kunnes maanantai-iltana siskoni laittaa viestin, että hänellä nousee kuume. Minä vitsailin, että juhlakuumeko? Mutta tiistai-aamuna hän soittaa, että hänellä on influenssa ja edessä sairasloma ja inhottavia, kuumeisia hetkiä sängyn pohjalla. 


Nyt siis mukavien juhlien ja hauskan tyttöjen viikonlopun sijaan siskoni koittaa parannella tautiaan ja minä koitan keksiä jotain kivaa tekemistä. Harmittaa, etten pääse toteuttamaan suunnitelmiani ja muutamaa yllätystä, jotka olin keksinyt. Nyt olen sättinyt itseäni siitä, ettei minulla käynyt mielessäkään, että juhlat saattaisivat peruuntua, että jotakin saattaisi sattua. Yleensä ennen kivoja asioita käyn mielessäni läpi, miten asiat voisivat mennä pieleen ja jotenkin sitä kautta saan varmemman olon, että eiköhän asiat mene hyvin. Ymmärrättekö, mitä haen takaa? :) 

Ennen häitämme stressasin kovasti siitä, että entä jos häät jostain syystä peruuntuvat. Entä jos jompikumpi, minä tai mieheni sairastutaan tai entä jos lähipiirissä sattuu jotain ikävää tai juhlapaikka vaikka tuhoutuu juhlia edeltävänä iltana tulipalossa... Kuinka moni tunnistaa juhlien peruuntumispelon? 


Onnistuin itse asiassa telomaan itseäni häiden alla  ja kirjoitinkin silloin juhlastressaamisesta täällä. Silloin kirjoitin näin: "Tarkoituksenani ei ole pelotella hääpäiväänsä valmistautuvia morsiamia, vaan olen aina ajatellut, että jos ajattelee jotain huonoa tapahtuvaksi niin se ei tapahdu. --- Tai voisiko kuvailla asiaa niin, että mielestäni suurten asioiden alla ei voi ottaa liian rennosti vaan täytyy olla hieman valppaana, jottei mitään ikävää sattuisi. --- Tietenkään tällaisten asioiden miettimiseen ja murehtimiseen ei pidä käyttää liikaa aikaa ja voimavaroja, mutta fiksua on varautua niihin asioihin, mihin voi. Esimerkiksi minä aion vetää nämä kaksi viikkoa tehostetusti vitamiinipitoisia ruoka ja huolehtia astetta tarkemmin käsien pesusta. Yritän huolehtia tarpeellisista yöunista ja erityisesti veden juonnista. Pieniä asioita, joista tulee varmempi olo ja onhan niistä apuakin."

Stressaatko sinä juhlien alla? Millaisista asioista stressaat?

Kuvat Pinterestistä, näiden peruuntuneiden juhlien suunnitteluboardista

7 kommenttia:

 1. Voi harmi, että suunnitelmat meni pieleen!
  Täytyy sanoa, että minä pelkään omalla tavallani juhlien peruuntumista. Vaikka musta talvihäät ois kuinka ihana ajatus, niin ihan fiksuja ollaan oltu, ku järjestetään kesällä häät. Voi sitä kesälläkin sairastua, mutta talvella on todennäköisempää napata esim. omalla kohdallani töistä noro tai influenssa.

  Mutta sen verran pieni pelko on, että kutsuja ei uskalleta ennen läheisen ihmisen magneettikuvausta ja sen tuloksia laittaa matkaan. Kyseessä on onneksi hyvälaatuinen kasvain, jonka kasvuvauhti on hidas, mutta itellä on tapana maalailla piruja seinille ja pelätä pahinta.

  Oli muuten kamala, kun käytiin juhlapaikalla katsomassa viime kesänä... Juhlapaikan omistaja kertoi, että oli tullut edellisenä viikonloppuna traaginen peruutus, kun morsiamen isä oli kuollut... Kamalaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti läheiselläsi menee kaikki hyvin ja pääsette laittamaan kutsut matkaan! Juhlan peruuntuminen kausi-influenssan takia ei todellakaan ole mitään verrattuna siihen, jos lähipiiriin sattuu vakava sairaus tai niinkin kamala asia kuin kuolemantapaus.

   Uskon, että monet miettivät häiden ajankohtaa myös kausitautien mukaan ja juurikin siksi päätyvät valitsemaan kesän. Itsekin mietimme sitä, että elokuussa harvoin ihmiset ovat kipeänä ja eipä kukaan tosiaan perunutkaan tuloaan häihimme taudin takia. :)

   Poista
 2. Voi tylsyys. :( Itse pelkään ja mukamas varaudun usein ennen tärkeitä päiviä siihe, että asiat menee pieleen. Eihän siitä mitään hyötyä ole, mutta minkäs ihminen itselleen mahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Mutta kun ei sitä toisaalta myöskään osaa olla miettimättä asioita siltä kannalta, että entä jos jokin menee pieleen. :D Ainakin omalla kohdallani tähän tapaan on vaikuttanut se, että ikävät asiat (toisaalta myös ihanatkinkin) ovat sattuneet kohdalle aina yllättäen ja odottamatta.

   Poista
 3. Tosi harmillista. Itse olen jo aika tottunut siihen, että omassa kaveriporukassani ei kannata yrittää panostaa esim. synttärijuhliin, koska ihan varmasti vähintään puolella vieraista lapset sairastuvat edellisenä päivänä tai jotain vastaavaa. Häihin onneksi lähes kaikki kutsutut pääsivät eikä cateringin konkurssin lisäksi tullut muita yllätyksiä vastaan. Jossain vaiheessa kyllä pelkäsin esim. vatsatautia, mutta hääviikolla ei enää ehtinyt stressata tuollaisia asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen tottunut siihen, ettei perhejuhlista kannata ottaa stressiä, koska lähes aina joku tai jotkut on kipeänä ja joutuvat perumaan tulonsa. :D Kieltämättä itselläkin hääviikko meni niin tiiviisti puuhastelujen parissa ettei enää tullut miettineeksi tautien mahdollisuutta.

   Poista
 4. Entäs sitten kun juhlat peruuntuu kun kukaan kutsutuista ei tule....eikä ilmoita mitään.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |