Hurmaavimmat juhlakampaukset

tiistai 15. marraskuuta 2016


Olimme alkusyksystä katsomassa äitini ja siskoni kanssa Aleksanterin teatterissa näytelmää Kaikki äitini, kaikki tyttäreni. Näytelmä oli huikean hyvä ja hauska. Pitkästä aikaa sellainen teatteriesitys, josta oikeasti nautin. Näytelmä käsitteli äitien ja tyttärien välisiä suhteita. Nauroin äidilleni esityksen jälkeen, että olen ainakin perinyt häneltä sen, että hiukset pitää aina olla kuosissa. Kerroin katselevani usein ihmisten hiuksia, ihastelevani niitä tai miettiväni, miten hiuksista saisi siistimmät. Sanoin, kuinka teatterissa katselin edessä istuvieni naisten hiuksia ja mietin, että voi kun he olisivat malttaneet käyttää viisi minuuttia harjan ja lakkapullon kanssa. Äitini tuumasi siihen, että mietin aivan samaa. :D

Koska hiukset ovat minulle tärkeä juttu, luonnollisesti myös juhlakampaukset merkitsevät minulle paljon. Mietin hyvissä ajoin, miten laitan hiukseni juhliin. Minulta löytyy erilaisia hiuslisäkkeitä ja vaikka minkälaisia hiusten muotoilurautoja. Kun kyse on astetta erityisemmästä tilaisuudesta, käännyn luottokampaajaani puoleen. Minusta on myös kiva näpertää tukkaani ja nyt kun miehelläni on pidempi tukka, treenaan kampauksia hänen hiuksiinsa. :D  

Monet varmasti miettivät paraikaa hääkampaustaan ja näin marraskuussa myös pikkujoulukampausta. Itse ajattelin tämän vuoden pikkujouluihin tehdä tiukahkon nutturan ylös päälaelle ja koristautua pitkillä, kultaisilla korvakoruilla, jotka valuvat hartioille asti. Minulla on melkein aina juhlissa puoliaukinainen kampaus, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla erilaista tyyliä. Onko sinulla tietty kampaustyyli vai vaihteletko sitä tilaisuuksien mukaan?

Innostuin selaamaan Pinterestistä kampauskuvia, ja haluan jakaa niistä osan kanssanne. Kampaustyylejähän on vaikka miten paljon, mutta jaoin tässä postauksessa kampaustyylit neljään osioon; kukkia kampauksessa, puoliavonaiset kampaukset, rennot nutturat ja lettikampaukset. Nämä kampaustyylit ovat olleet trendikkäitä jo jonkin aikaa, ja uskon niiden vielä pysyvän pinnalla. Toivottavasti saatte kampauskuvista inspiraatiota! (Kaikki kuvat Pinterestistä.) 


Kukkia kampauksessa 

Pidän todella paljon kampauksista, joissa on joko eläviä kukkia tai tekokukkia. Kukka on helppo tapa tehdä kampauksesta juhlava ja tuoda juhlakokonaisuuteen väriä. Omistan vaikka minkä värisiä hiuskukkia ja käytänkin niitä usein. Luonnonkukkien kohdalla kannattaa huomioida, että jotkin kukat haisevat ja saattavat siitä syystä aiheuttaa ärytystä kukan kantajalle. Esimerkiksi morsiusharso tuoksuu voimakkaasti eikä sovi kaikkien kampauksiin. 


Puoliavoinaiset kampaukset

Kuten aiemmin mainitsin, minulla on useimmiten juhlissa puoliavoinainen kampaus, johon olen tuonut tuuheutta hiustenpidennyksillä. Esimerkkikuvissani on vain pitkille hiuksille tehtyjä puoliavonaisia kampauksia, mutta puoliavonainen kampaus sopi mitä mainioiten myös lyhyempään tukkaan, esimerkiksi polkkaan. Puoliavoinaisen kampauksen voi tehdä esimerkiksi letittämällä osan hiuksista tai sitomalla osan hiuksista esimerkiksi taakse. 


Rennot nutturat 

Nykypäivänä harvemmin näkee tiukasti sidottuja nutturoita, vaan nutturat ovat usein rennosti sidottuja. Nutturat saavat olla huolettoman näköisiä, vaikka niissä olisikin taidokkaasti tehtyjä kuvioita ja tekstuureja. Letit ja koristeet tuovat juhlavuutta huolettomaan nutturaan. Nutturaan saa volyymia kihartamalla hiuksia kevyesti ennen nutturan tekoa. 


Lettikampaukset

Letit ovat varmaan monelle meistä arkipäivää, mutta pienellä twistillä niistä saa todella juhlavia kampauksia. Kuten aiemmin mainitsin, esimerkiksi nutturoita voi koristaa leteillä. Kampaus voi myös olla pelkästään letistä tehty.


 Millaisesta hääkampauksesta haaveilet? :)

8 kommenttia:

 1. Minun vakio juhlakampaus on kiharat, jotenkin vaan tykkään niistä tosi paljon. :) Viime vuoden pikkujouluissa tosin repäisin ja laitoin itsekin tiukan, huolitellun ponnarin joka sekin keräsi kyllä paljon kehuja!

  Minulla on kaksi eri vaihtoehtoa hääpäivän kampaukselle, ja hankalinta on että ne ovat kuin yö ja päivä!
  Ensimmäinen vaihtoehto on rento, puoliavoinainen letti/kiharakampaus joka varmasti tuntuisi itselle tosi luontevalta.
  Toinen vaihtoehto taas on todella huoliteltu ja elegantti niskanuttura. Täytyy päättää tämä sitten kun hääpuvun ja meikin tyyli varmistuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään kiharoista! Niillä saa suht helposti todella näyttävän kampauksen. :)

   Itse pohdin hääkampaustani ihan samantyyppisten kampausten väliltä kuin sinä. Lopulta tein päätöksen yhdessä kampaajani kanssa. Mietimme, kumpi kampaus sopii paremmin hääpukuuni, persoonaani ja hääjuhlan teemaan. Päädyimme puoliavonaiseen kampaukseen ja se oli kyllä ihan oikea valinta. :)

   Poista
 2. Mä haaveilen tuollaisesta rennosta nutturasta ja siihen kukkia. Oi että miten monta ihanaa kampausta on postauksessasi! Kelpais useampikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja postaukseen valitsin vain murto-osan ihanuuksista, mitä pinterestistä bongasin. :D Rento nuttura kukkakoristein on kyllä tosi kaunis kampaus. :)

   Poista
 3. Mä taas olen todella onneton laittamaan hiuksia! Pitäisi opetella muutakin kuin hätäponnarin tekoa :D Ärsyttää vaan kun näissä kampauskuvissa naisilla on aina ihanat pitkät paksut hiukset kun taas omassa päässä kasvaa vain sitä hentoa ohutta skandihaituvaa..

  Mulle on aina opetettu että juhlissa hiusten on oltava kiinni! En tiedä mistä opetus juontaa juurensa, mutta näin mulle on taottu päähän aivan pienestä asti! Eli hääkampauskin tulee olemaan jonkin sortin nuttura, mutta tiukkaa vai rentoa, siitä ei ole vielä tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se on, että kampauskuvien hiukset ei ihan kohtaa skandinaavista tukkalaatua... Itse olen kompensoinut sitä tosiaan hiuslisäkkeillä, joilla saa pituutta ja tuuheutta tukkaan.

   Aika jännä opetus. Toisaalta itsekin kyllä muistelen, että lapsena minulla oli aina juhlissa hiukset kiinni. Ehkä siinä on se, että kun hiukset on kiinni, niin ne pysyy varmemmin siistinä juhlan läpi?

   Poista
 4. Oih, ihania inspiroivia kuvia tässä postauksessa. Kiharat on häissä mulle ihan must, joten niitä tulee joko nutturan,- tai puoliksi auki olevan kampauksen muodossa. Tiirailin teidän hääkuvia ja kampauksesi sopi sinulle oikein hyvin :) Mulla vielä hääpäivän hiustenvärikin hakusessa :D ruskea tulee olemaan, mutta vaaleilla raidoilla vai ilman, ombrena vai ilman :D Ootko sä aina ollut vaaleaverikkö, oliko vaalea väri häihin sulle luonnollinen päätös? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja kehustasi. :) Olen ollut aina vaaleaverikkö enkä ole tosiaan koskaan värjännyt hiuksiani. Olen kyllä onnekas, ettei rahaa (ja aikaa) mene hiusten värjäämiseen. Kaiken lisäksi häidemme aikaan hiukseni olivat vaaleimmillaan, sillä aurinko oli vaalentanut niitä kesän aikana. Kampauksessani oli lisäkkeitä, jotka kampaajani värjäsi hiusten värini mukaan.

   Voisiko esimerkiksi hääpukusi ja valitsemasi hääkimpun kukat auttaa hiusvärin valinnassa? :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by | mlekoshi Playground |